Kuşburnu çayının neye faydası var?

İçindekiler:

  1. Kuşburnu çayının neye faydası var?
  2. Kuşburnu marmelatı neye iyi geliyor?
  3. Kuşburnu çayı idrar yolu enfeksiyonuna iyi gelir mi?
  4. Kuşburnu marmelatı günde ne kadar yenmeli?
  5. Kuşburnu çayı tekrar kaynatılır mı?

Kuşburnu çayının neye faydası var?

Soğuk algınlığı, grip gibi hastalıklara çok iyi gelmektedir. Bunun dışında aynı zamanda A vitamini kaynağı olduğundan ötürü cilde de çok iyi gelmektedir. Kuşburnu çayı, sindirimi kolaylaştırıyor ve böbrek bozukluklarının önüne geçiyor. Kuşburnu çayı kan şekerinin düşmesine yardımcı olmaktadır.

Kuşburnu marmelatı neye iyi geliyor?

İçeriğindeki yoğun C ve A vitaminleri ile kuşburnu marmelatı, bağışıklık sisteminizin güçsüz olduğu durumlarda sizi olası kış hastalıklarına karşı koruyabileceği gibi, enerji kaynağı olarak gün içinde zindelik kazandıracaktır.

Kuşburnu çayı idrar yolu enfeksiyonuna iyi gelir mi?

Kuşburnu, idrar yolları enfeksiyonunu önler, böbreklere iyi gelir, baş ağrısını geçirir, antioksidan madde olarak işlev görür, iyi bir antidepresandır. Ayrıca C vitamini yönünden de oldukça zengindir.

Kuşburnu marmelatı günde ne kadar yenmeli?

Günde 3 kaşık kuşburnu marmelatı yenmesinin Hepatit B' de görülen semptomların giderilmesinde çok yararlı olur. Ayrıca kahvaltıda 2 yada 3 kaşık kuşburnu marmelatı yiyerek vücudunuza tam bir koruma kalkanı oluşturarak, grip nezle soğuk algınlığı gibi rahatsızlıklardan maksimum ölçüde korunmanızda sizi destekleyecektir.

Kuşburnu çayı tekrar kaynatılır mı?

10 dakika demlendikten sonra içilmeye hazır olur. Taze kuşburnu yapılırken 10 dakika kaynatılması gereklidir. 10- 15 dakika demlendikten sonra içilmeye hazır olur. Kuşburnu çayı günde 2 kez tüketilebilir.