Eksoz muayene kaç TL 2021?

İçindekiler:

  1. Eksoz muayene kaç TL 2021?
  2. Egzoz muayenesi 1 gün geçerse ne olur?
  3. Vize süresi geçerse ne olur?
  4. Egzoz emisyon ölçümü yoksa ne olur?
  5. Egzoz muayenesi ne zaman bitiyor?
  6. Araç egzoz Muayene kaç yılda?
  7. Egzos muayenesi kaç yılda bir olur?

Eksoz muayene kaç TL 2021?

2021 yılında egzoz muayene ücreti KDV dâhil 90 liradır. Egzoz muayenesi, egzoz gazı emisyonu ölçümü için yaptırılır. Egzoz muayene gecikme cezası 2021 yılı itibariyle 2067 liradır. Bu ceza ilk 15 gün içerisinde ödenecek olursa % ceza indiriminden faydalanılarak 1550,25 Türk lirası olarak ödenebilir.

Egzoz muayenesi 1 gün geçerse ne olur?

Egzoz muayenesi geciktiği için ekstra olarak bir ceza ücreti kesilmez. Kesilen cezalar 30 gün içerisinde ödenmezse ödenmeyen her ay için %5 gecikme faizi uygulanmaktadır.

Vize süresi geçerse ne olur?

Araç muayene süresi geçtiği zaman, muayene süresinin geçerlilik tarihinin bittiği gün baz alınarak bir gecikme cezası uygulanır. Muayene tarihinin geciktirildiği her ay, muayene ücretinin %5'i kadar ceza ödenmektedir.

Egzoz emisyon ölçümü yoksa ne olur?

Egzoz gazı emisyon ölçümü yaptırılmayan araçlar muayeneden geçemezler ve hava kirliliğine sebep oldukları gibi muayenesiz araç kullanma cezası ödemek zorunda kalırlar.

Egzoz muayenesi ne zaman bitiyor?

Hususi (binek) ve Resmi Otomobiller: İlk üç yaş sonunda ve sonrası her iki yılda bir yapılmalıdır. Diğer Motorlu Taşıtlar: İlk bir yaş sonunda ve sonrası yılda bir yapılmalıdır.

Araç egzoz Muayene kaç yılda?

Egzoz gazı emisyon ölçümü; - Hususi (Binek) ve Resmi Otomobillerde: İlk üç yaş sonunda ve sonrası her iki yılda bir, - Diğer Motorlu Taşıtlar: İlk bir yaş sonunda ve sonrası yılda bir yapılmalıdır.

Egzos muayenesi kaç yılda bir olur?

Araç muayene istasyonlarında uzmanlar tarafından yapılan egzoz emisyon testi, binek ve resmi otomobiller için ilk üç yaş sonunda ve sonrasında her iki yılda bir yaptırılması gerekmektedir. Diğer motorlu taşıtlar için ilk bir yaş ve sonrasında her yıl düzenli olarak yaptırılması zorunludur.