Tolerans ne demek örnek?

İçindekiler:

  1. Tolerans ne demek örnek?
  2. Tolerans ne demek TDK?
  3. Biyoloji tolerans ne demek?
  4. Tolerans payi ne demek?
  5. Tıpta tolerans ne demek?
  6. Farmakoloji tolerans ne demek?
  7. Tölerans mı tolerans mı?
  8. Performans eğrisi nedir biyoloji?
  9. Tolerans aralığı nedir teknik resim?
  10. Ilaca tolerans gelişmesi ne demek?
  11. Psikolojide tolerans ne demek?
  12. Ilaca tolerans gelişimi nedir?
  13. Plasebo ne demek turkce?
  14. Sapsaglam mi Sapasaglam mi?
  15. Hemşerim nasıl yazılır TDK?
  16. Performans eğrisi nedir?
  17. Popülasyon yoğunluğunu ne arttırır?
  18. H7 tolerans ne demek?
  19. Madde kullanımında tolerans nedir?
  20. Bağımlılıkta yoksunluk nedir?

Tolerans ne demek örnek?

Tolerans, iş parçalarının ideal ve tam ölçüsünde üretilmesidir. ... Bu durumda bir parçanın ölçüsü, çizimde belirtilen değerden biraz büyük veya küçük olabilir yani izin verilen yukarı ölçü sınırı ile aşağı ölçü sınırı arasındaki farktır ve bu iki sınıra tolerans denilir.

Tolerans ne demek TDK?

TDK'nın güncel yazım kılavuzunda sık sık aranan bu kelimelerden biri de 'tolerans'tır. TOLERANS NE DEMEK: 1- Hoşgörü. 2- İşlenmiş bir parçanın yapım ölçüsünde olabilecek özür payı.

Biyoloji tolerans ne demek?

- Bir organizmanın çevresindeki değişimlerin üstesinden gelme yeteneği; insan yada hayvan besinine uygulanan bir kimyasal maddenin emniyet düzeyi.

Tolerans payi ne demek?

Tolerans, günlük hayatta en basit ifadeyle “kabul edilebilir hata payıdemektir. Makinecilikte “makine parçası çalışırken görevini aksatmayacak şekilde ölçülerine verilen hata payı” na tolerans denir. Teknik Resme göre tolerans “en büyük ölçü ile en küçük ölçü arasındaki fark” a denir.

Tıpta tolerans ne demek?

Farmakolojide, ilacın duyarsızlaştırılması ile "ilaç toleransı" eşdeğerdir. İlaç toleransı terimi, deneklerin bir ilacın tekrarlanan dozlarının uygulanmasını takiben gelişen tepkilerinin (pozitif veya negatif) daha genel bir kavramını ifade eder.

Farmakoloji tolerans ne demek?

Tolerans: İlaçlar, devamlı kullanıldığında normalde alınan cevabın gittikçe azalması. İlacın yarılanma ömrü: Çeşitli yollar sonucu bir ilacın plazmadaki konsantrasyonunun yarıya inmesi için geçen süredir.

Tölerans mı tolerans mı?

Türk Dil Kurumu'na göre bu kelimenin doğru yazımı ''tolerans'' olarak yazılır.

Performans eğrisi nedir biyoloji?

Performans Eğrisi Biyoloji Terimi Olarak Performans Eğrisi: Canlıların çevresel faktörlerin değişimlerine karşı tepkilerinin gösterildiği grafiklere performans eğrisi denir.

Tolerans aralığı nedir teknik resim?

Tolerans : Üretimi, imalatı yapılacak malzemelerin,parçaların olması gereken aralık sınırlarını belirleyen kıstasa TOLERANS denir. ... Çizimi yapılan bir parçanın imalatında verilen ölçülerin tam olarak elde edilmesi mümkün olmadığı için toleranslar belirtilir. Tolerans gerçek anlamda bir “HATA PAYIDIR”.

Ilaca tolerans gelişmesi ne demek?

İlaç toleransı terimi, deneklerin bir ilacın tekrarlanan dozlarının uygulanmasını takiben gelişen tepkilerinin (pozitif veya negatif) daha genel bir kavramını ifade eder.

Psikolojide tolerans ne demek?

tolerance - tolerans | Psikoloji Sözlüğü 2. hoşgörü: eylem, inanç, din, gelenek, milliyet ve diğer özellikler bakımından farklı olan kişileri oldukları gibi kabul etme.

Ilaca tolerans gelişimi nedir?

Farmakolojide, ilacın duyarsızlaştırılması ile "ilaç toleransı" eşdeğerdir. İlaç toleransı terimi, deneklerin bir ilacın tekrarlanan dozlarının uygulanmasını takiben gelişen tepkilerinin (pozitif veya negatif) daha genel bir kavramını ifade eder.

Plasebo ne demek turkce?

Plasebo, Latince kökenli bir kelime. 'Hoşnut etmek' anlamına gelen plasebo, etkisiz bir ilacın telkine dayalı bir etki ortaya çıkartması hali olarak tanımlanabilir. Yani vücuda ağız, burun ya da enjeksiyon yolu ile verilebilen bu ilaç, fiziksel anlamda tedaviye yönelik bir güce sahip değil.

Sapsaglam mi Sapasaglam mi?

Sıfat veya zarf görevindeki pekiştirmeli sözler bitişik yazılır: apaçık, apak, büsbütün, çepeçevre, çırılçıplak, dümdüz, düpedüz, gömgök, güpegündüz, kapkara, kupkuru, masmavi, mosmor, paramparça, sapasağlam, sapsarı, sırılsıklam, sırsıklam, sipsivri, yemyeşil vb.

Hemşerim nasıl yazılır TDK?

Hemşehri mi?” yoksa “Hemşeri mi?” Nasıl Yazılır? işte sorunun cevabı aşağıdadır. Bu kelime genellikle Hemşeri şeklinde yanlış yazılıyor. Doğru kullanımı Hemşehri şeklinde olmalıdır.

Performans eğrisi nedir?

Performans Eğrisi Biyoloji Terimi Olarak Performans Eğrisi: Canlıların çevresel faktörlerin değişimlerine karşı tepkilerinin gösterildiği grafiklere performans eğrisi denir.

Popülasyon yoğunluğunu ne arttırır?

Doğum ve ölüm oranı, içe ve dışa göçler popülasyon yoğunluğunu etkileyen faktörlerdir. Doğum ve içe göçler popülasyon yoğunluğunu arttırır. ... Doğum ve ölüm oranı ölçüldüğünde elde edilen veriler, popülasyonun büyüklüğünün zaman içinde nasıl değişeceğini tahmin etmemizi sağlar.

H7 tolerans ne demek?

H7-h6 : Yüzeyleri yağlanarak geçirilen elemanlar için kullanılır. Örnek: Sık değiştirilmesi gereken kasnak göbekleri, tespit bilezikleri, kavramalar, hareketli tezgah parçaları. H8-h9 : Rahat geçme. Örnek: Transmisyon milleri tespit bilezikleri, kayış kasnaklar, dişliler, kavramalar vb.

Madde kullanımında tolerans nedir?

Tolerans nedir? Bir ilaçtan alınan etkinin aynısını elde etmek için dozu giderek arttırma ihtiyacının doğmasıdır. Eş bağımlılık nedir? Madde kullanıcısının davranışlarından etkilenen veya onun davranışlarını etkileyen aile bireyleri için kullanılan terimdir.

Bağımlılıkta yoksunluk nedir?

Yoksunluk sendromu bağımlılık yapan bir maddeyi sürekli kullanırken kullanımının aniden kesilmesi veya dozun azaltılmasına bağlı olarak ortaya çıkan ve çeşitli istenmeyen semptomlarla karakterize klinik bir tablodur. Bu tablo ancak bağımlılık yapan madde tekrar alınarak ortadan kaldırılabilir.