Oto Lastik kaç yıl kullanılır?

İçindekiler:

  1. Oto Lastik kaç yıl kullanılır?
  2. Kış lastikleri kaç yıl kullanılabilir?
  3. Araba lastikleri kaç yılda bir değiştirilmeli?
  4. Lastik ömrü kaç senedir?
  5. Lastik Üretim tarihi kaç olmalı?
  6. Oto lastik üretim tarihi nasıl anlaşılır?
  7. Lastik yaşı nasıl anlaşılır?
  8. Oto Lastik tarihi nerede yazar?
  9. Michelin oto lastik üretim tarihi nerede yazar?
  10. Lastiğin iyi olduğunu nasıl anlarız?
  11. Lastik Üretim Yılı neden önemli?
  12. Bayat lastik nasıl anlaşılır?
  13. Araç Lastik tarihi nasıl okunur?
  14. Continental lastik ömrü kaç yıl?
  15. Lastik değişiminde rot ayarı gerekir mi?
  16. 205 55 16 lastik kaç kilo?
  17. Araba lastik yazlık mı kışlık mı nasıl anlaşılır?
  18. Lastik üzerindeki bilgiler nedir?
  19. 91V ne demek?
  20. Lastik üzerindeki PR ne anlama gelir?
  21. C tipi lastik ne demek?
  22. 94v lastik ne demek?
  23. V serisi lastik ne demek?
  24. E tipi lastik ne demek?
  25. Lastiklerde ABC ne demek?
  26. Lastikte XL ne anlama gelir?

Oto Lastik kaç yıl kullanılır?

Lastiklerin raf ömrü üretim tarihinden itibaren on yıldır. Diyelim ki bir lastik üretim tarihinden itibaren onuncu yılını doldurdu fakat hala kullanılabilir durumda görünüyor ve hatta diş derinliği 1,6 mm'ye kadar aşınmamış durumda.

Kış lastikleri kaç yıl kullanılabilir?

Kış lastiklerinde diş derinliğini 3 mm ye getirmeden değiştirmek en idealidir. Lastiklerinizin araca ilk montajından yani ilk kullanımından itibaren 5 yıl geçti ise gene artık değiştirilme zamanları gelmiş demektir. Lastik ömrü araca takıldıktan sonra 5 senedir.

Araba lastikleri kaç yılda bir değiştirilmeli?

Pratik bilgiler: Lastik Değişim Zamanı Diş derinlikleri yasal sınır olan 1,6 mm'nin altına indiğinde lastiklerinizi değiştirmeniz gerekir. On seneden eski tüm lastikler (yedek lastikler dahil) artık kullanılmamalı ve yeni lastiklerle değiştirilmelidir.

Lastik ömrü kaç senedir?

Araç lastiklerinin kullanım ömrü montaj işleminden itibaren 4-6 yıl arasındadır. Elbette bu değerler, kullanım ile de doğrudan orantılıdır. Lastik diş derinliği gibi faktörler elverişli olduğu sürece lastiklerinizi 6 yıla kadar gönül rahatlığı ile kullanabilirsiniz.

Lastik Üretim tarihi kaç olmalı?

Lastikler satın alınırken JATMA'nın tavsiye ettiği şekilde 10 yıl ömür ve uygun saklama koşulları göz önünde bulundurulmalıdır. Eğer lastik 2 yıl önce üretilmiş ve doğru şekilde saklanmış ise, doğru kullanım ile 8 yıllık daha ömrü var demektir.

Oto lastik üretim tarihi nasıl anlaşılır?

Lastiklerin üretim tarihi dış lastik üzerindeki 4 rakamdan oluşur. ilk iki rakam lastiğin üretildiği haftayı, son iki rakam ise yılını verir. 1 yılda 52 hafta vardır ve örneğin 2704 olan DOT tarihi 2004 yılının 27. haftasında üretildiği anlamına gelir.

Lastik yaşı nasıl anlaşılır?

  1. Lastik Yılı Nasıl Okunur?
  2. İlk iki hane üretildiği yıl içerisinde kaçıncı haftada üretildiğini gösterir. Değer 01 ile 52 (1 yılda 52 hafta vardır) arasında değişir. ÜRETİLDİĞİ YIL : 2012. Üç ve dördüncü hane üretildiği yılın son iki rakamını temsil eder.

Oto Lastik tarihi nerede yazar?

Lastiklerin üretim yıllarına, lastiklerin üzerinde yer verilmiştir. Araçta kullanılan lastiğin yaşı, ''DOT'' sembolünden sonraki ifadelerde anlaşılır. Son dört rakam lastiğin üretildiği hafta ve yılı ifade etmektedir. Öneğin son dört rakamı 4210 olan bir lastik, 2010 yılının 42. haftasında üretilmiştir anlamına gelir.

Michelin oto lastik üretim tarihi nerede yazar?

Aslında lastiğin yanak kısımlarına baktığınız zaman, her şeyiyle ilgili bilgi o kısımda yazıyor. Yani lastiğin ebatı, markası, tarihi, ne amaçla kullanılması gerektiği hepsi yanak kısmında ki çeşitli işaretler ve yazılarla gösterilmiş buna üretim tarihide dahil.

Lastiğin iyi olduğunu nasıl anlarız?

İyi bir otomobil lastiği, hem yumuşak, hem de uzun kilometre yol yapabilecek kadar sert olması gerekmektedir. Yani bu iki değeri yakalaması, istenilen özellikler arasındadır. Fazla yumuşak lastiğin ve gereğinden fazla sert lastiğin sürtünme yani yol tutuş özelliği düşüktür.

Lastik Üretim Yılı neden önemli?

Lastiklerin tarihinden daha önemli bir konu lastiğin depolama şeklidir. Uygun koşullarda saklanmayan lastik üretim tarihi yeni bile olsa depoda uygun koşullarda saklanan lastikten daha kötü durumda olabilir . ... Unutmayın ; En önemli tarih üretim tarihi (DOT) değil , lastiklerin araca takıldıkları tarihtir.

Bayat lastik nasıl anlaşılır?

Özellikle kampanyalı satışlarda üretim yılı ve kaynağı şaibeli lastikler büyük marketlerin raflarında tükeciye sunuluyor. Bu lastiklerin bayat olduğunu anlamanın en kestirme yolu lastik markasının hemen altında yer alan 4 haneli rakama dikkat etmeli.

Araç Lastik tarihi nasıl okunur?

Lastiğin üretim tarihi de dikkat edilmesi gereken konulardan bir tanesi. Lastiğin üzerinde oval bir çerçevenin içerisinde 4 haneli bir sayı göreceksiniz. Bunlardan ilk iki hanesi, lastiğin yılın kaçıncı haftasında üretildiğini son iki hanesi ise hangi yıl üretildiğini gösterir.

Continental lastik ömrü kaç yıl?

Fakat, lastik ve otomotiv endüstrisinin diğer tüm üyeleri ile birlikte, Continental, üretim tarihi üzerinden 10 yıl geçmiş tüm lastiklerin (stepne dahil), dış görünüşleri sağlıklı dahi olsa ve diş derinlikleri, izin verilen yasal minimum diş derinliğinin üzerinde bile olsa, servisten çekilmelerini ve yenileri ile ...

Lastik değişiminde rot ayarı gerekir mi?

Uzmanlar, yeni lastik alımlarında hem sürüş güvenliği hem de lastik ömrü konusunda sürücüleri rot balans ayarlarını yaptırmaları konusunda uyarıyor. ... Kış lastikleri değişimden sonra şiddetle rot ayarı tavsiye ediyoruz” dedi.

205 55 16 lastik kaç kilo?

Temel elemanlar arasında en büyük ağırlık payını %35'lik dilimle sırt deseni almaktadır. 205/55 R16 ebatlı lastik için bu yaklaşık olarak 2,8-3,2 kilograma denk gelmektedir.

Araba lastik yazlık mı kışlık mı nasıl anlaşılır?

Kış lastiklerini diğer lastiklerden ayıran bazı özellikler vardır: sırt kauçuğu, diş derinliği, sırt deseni ve keskin uçlar. Soğuk havalarda yaz lastiklerinin kauçuk sırtı sertleşir ve yeterli çekiş sağlayamaz. ... Bu lastiklerin zemine tutunmasını sağlar, fren mesafenizi de kısaltır ve daha güvenli bir sürüş sağlar.

Lastik üzerindeki bilgiler nedir?

Lastik Üzerindeki Yazıların Anlamı 175: Lastik taban genişliği (Kullanılan ölçü birimi milimetredir.). 75: Yanak genişliğinin lastik taban genişliğine oranı (% değeri). R: Lastiğin radial (telli) olduğunu gösterir. 20: Lastik iç çapı, jant ölçüsüdür (Kullanılan ölçü birimi inçtir.).

91V ne demek?

91: Lastiğin yük endeksini ifade eder. Örnekteki 91 yük endeksi lastiğin maksimum lastik başına 615 kg yüke dayanıklı olduğu anlamına gelir. ... V: Lastiğin hız endeksini ifade eder. Örnekteki V hız endeksi lastiğin maksimum 240 km/h hıza dayanıklı olduğu anlamına gelir.

Lastik üzerindeki PR ne anlama gelir?

Lastiğin maksimum yük taşıma kapasitesini belirleyen ve lastik mukavemetini gösteren bir mukayese değeridir. Lastik, belirtilen sayıda gövde katına sahip olmayabilir. Gerçek kat sayısı farklıdır. Aynı ebatda farklı kat muadili (PR) değerine sahip lastikler de vardır.

C tipi lastik ne demek?

İlk sıradaki gösterim binek / oto grubuna aittir. Hafif ticari araç lastikleri için ise ölçünün sonunda C harfi bulunmaktadır. Bu işaret CP olursa, karavan / kamp tipi uzun süre bekleme sonrası yıl içinde kısa süreli kullanımlarda olan yanakları takviyelendirilmiş lastikleri gösterir.

94v lastik ne demek?

91 yük endeksi, 615 kg'ye denk gelmektedir. 94 ise 670 kg.'ye. V ve H harfleri ise lastiğin hız endeksidir. Bir lastiğin yapacağı maksimum hız sınırını belirtir.

V serisi lastik ne demek?

Aşağıda oto lastik hız endeksine göre harflerin karşılığı olan hız değerlerini listeledik: Q: 99 MPH, 160km/h. ... H: 130 MPH, 210km/h. V: 149 MPH, 240km/h.

E tipi lastik ne demek?

E. Hız sınıfı, doğru şekilde şişirildiğinde ve yük altında kullanıldığında lastiğin ulaşabileceği maksimum hızdır. Hız sınıfı yanakta yük endeksi değerinden sonraki harftir. Örneğin, hız sınıfı V olan bir lastik saatte maksimum 240 km hıza ulaşabilir.

Lastiklerde ABC ne demek?

'Islak zeminde sürüş hakimiyeti, lastiğin yağmurlu havalarda yola tutunma yeteneğini ifade etmektedir. AB etiket sınıfı, ıslak zemin yol tutuşunun yalnızca bir yönüne odaklanır: Lastiğin ıslak zeminde frenleme performansı.

Lastikte XL ne anlama gelir?

Aynı ebatlardaki standart lastiklerden daha fazla yük taşıyabilmeleri amacı ile güçlendirilen lastikler, Extra Load (XL) veya Reinforced (RF) olarak işaretlenmektedir.