Internet üzerinden işsizlik maaşı başvurusu nasıl yapılır?

İçindekiler:

  1. Internet üzerinden işsizlik maaşı başvurusu nasıl yapılır?
  2. İşsizlik maaşı ne kadar sürede belli olur?
  3. İşsizlik maaşı cevabı ne zaman gelir?
  4. İşsizlik maaşı almaya nasıl hak kazanılır?
  5. 6 ay çalışan biri işsizlik maaşı alır mı?

Internet üzerinden işsizlik maaşı başvurusu nasıl yapılır?

İsizlik maaşı başvurusu nasıl yapılır? Hizmet akdinin feshinden sonraki 30 gün içinde en yakın İŞKUR birimine başvurmak gerekmektedir. Başvuru, İŞKUR birimine şahsen gelerek veya elektronik ortamda www.iskur.gov.tr adresinden yapılabilir.

İşsizlik maaşı ne kadar sürede belli olur?

Hizmet akdinin feshinden sonraki 30 gün içinde en yakın İŞKUR birimine başvurmak gerekmektedir. Başvuru, İŞKUR birimine şahsen gelerek veya elektronik ortamda www.iskur.gov.tr adresinden yapılabilir.

İşsizlik maaşı cevabı ne zaman gelir?

İşsizlik ödeneği başvuruları izleyen ayın sonuna kadar sonuçlandırılır. İşsizlik ödeneği, her ayın beşinde aylık olarak işsizin kendisine ödenir.

İşsizlik maaşı almaya nasıl hak kazanılır?

Kısa çalışmaya gidilen işyerlerinde kısa çalışma ödeneği almaya hak kazanan kişilerden son 3 yılda en az 600 günü olup son 120 gündür iş sözleşmesi bulunanlar, kısa çalışma sonlandıktan sonra istifa ederek işten ayrılırlarsa işsizlik maaşı alabilirler.

6 ay çalışan biri işsizlik maaşı alır mı?

6 ayla 10 ay arası ödeniyor Buna göre; son 3 yıl içerisinde 600 gün prim ödeyene 6 ay, 900 gün prim ödeyene 8 ay ve 1080 gün prim ödeyene 10 ay süreyle işsizlik maaşı ödeniyor.