Öğretmenlik mesleği sizin için ne ifade ediyor?

İçindekiler:

  1. Öğretmenlik mesleği sizin için ne ifade ediyor?
  2. Toplumda öğretmenin rolü ne olmalıdır?
  3. Öğretmenin topluma katkıları nelerdir?
  4. Öğretmen nedir ne değildir?
  5. Öğretmen kelimesi ne anlama gelir?
  6. Öğretmen mesleğinin özellikleri nelerdir kısaca?

Öğretmenlik mesleği sizin için ne ifade ediyor?

Öğretmen arkadaştır , sorunlarına yardım eder , öğretmen güvenilirdir , her şeyi doğru olandır , öğretmen iyi niyetlidir , bütün öğrencilerini eşit sever kısacası öğretmen bir melektir. Bu büyük okul hayatımızda derslerimize ve sorunlarımıza yardımcı olan ailemiz ve öğretmenlerimizdir.

Toplumda öğretmenin rolü ne olmalıdır?

Öğretmen toplumun motor gücü durumundadır. Bireylerin hayata hazırlanmasında temel bir rol üstlenmiş durumdadır. Öğretmen, eğitiminden yaşam tarzına, giyiminden hareket ve tavırlarına, aile hayatından bireysel ilişkilerine kadar her alanda çevresine mesajlar vermekle kendini sorumlu hissetmektedir.

Öğretmenin topluma katkıları nelerdir?

Öğretmenler: İnsanların(çocukların) topluma ve vatana yararlı birileri olmalarını sağlarlar. Çocukları eğiterek bildiklerini daha fazla kişiye öğretme olanağı bulur. Yani kısacası öğretmenler ilimi ve bilimi sürdürenlerin en başında gelen birer örnektirler.

Öğretmen nedir ne değildir?

Öğretmenlik Ne Değildir Öğretmenlik doğruları söylemek değildir, doğruları yapmaktır. Öğretmenlik, bilgileri birbiri ardına sıralamak değildir. Öğretmenin amacı yanlışları görmek değildir. Öğretmenin görevi öğrencileri yargılamak değil yardım etmektir.

Öğretmen kelimesi ne anlama gelir?

Öğretmen, toplumun eğitim hedefleri doğrultusunda bireylere eğitim ve öğretim sunmakla görevli kişiye verilen mesleki ünvandır. Türk Dil Kurumu sözlüğünde, 'Mesleği bilgi öğretmek olan kimse' olarak tanımlanan öğretmenlik, alan eğitimi ve pedagojik formasyon gibi süreçlerin ardından edinilebilen bir meslektir.

Öğretmen mesleğinin özellikleri nelerdir kısaca?

Öğretmen mesleğinin özellikleri nelerdir?

  • Bir bilim dalını , bir sanatı öğretmek.
  • İyi bir insan olmamız için çabalar.
  • teknik bilgileri öğretmek.
  • Hayat sıkı tutunmamızı sağlar.
  • Bilgiler verir.
  • Öğrenmemiz gereken her şeyi öğretir.
  • Toplum içine girmeni sağlar.
  • Güzel bir mesleğinin olmasını sağlar.