Baharatlı mısır patlaması nasıl yapılır?

İçindekiler:

  1. Baharatlı mısır patlaması nasıl yapılır?
  2. Soslu popcorn nasıl yapılır?
  3. Patlamış mısırı kim icat etti?
  4. Patlamış mısır kilo yapar mı?
  5. Pop Corn nasıl yapılır?
  6. Mısıra hangi baharatlar atılır?
  7. Baharatlı mısır nasıl olur?
  8. Patlamış mısır tarihi geçer mi?
  9. Patlamış mısır neden patlamaz?
  10. Az yağlı mısır patlatma kaç kalori?
  11. Patlamış mısıra ne kadar yağ koyulur?

Baharatlı mısır patlaması nasıl yapılır?

İnce tabanlı derin bir tencereye yağı ekleyin. Yağın üzerine toz sebze çeşnisi ve diğer tüm baharatları ilave edin. İçinde yağ ve baharatlar bulunan tencereyi ocağın üzerine alın ve kısık ateşte 2-3 dakika ısıtıp ocaktan alın. İçinde ısınmış baharat ve yağ bulunan tencerenin içine hemen patlamış mısırları ilave edin.

Soslu popcorn nasıl yapılır?

Soslu Mısır Patlatması Tarifi Nasıl Yapılır? Tereyağı ve sıvı yağı geniş tencerede eritip tuzu, toz biber, karabiberi ekleyip kaşıkla karıştırıp üzerine cin mısırımızı atalım. Kapağını kapatalım, patlama sesleri kesilince tabağa koyup afiyetle yiyebilirsiniz.

Patlamış mısırı kim icat etti?

Ticari amaçla patlamış üretmek için ise özel mısır patlatma cihazları kullanılır. İlk mısır patlatma cihazı ABD'nin Chicago kentinde 1885 yılında Charles Cretors tarafından icat edilmiştir.

Patlamış mısır kilo yapar mı?

Patlamış mısır masum sayılabilecek atıştırmalıklardan bir tanesidir. Fakat masum kalabilmesi için fazla yağda ve fazla miktarda tüketilmemesi gerekmektedir. Eğer fazla yağda ve fazla tuzla yapılır ise kilo alımına sebep olabilir. Bilinçsiz yenildiği takdirde ise kilo alımına sebep olabilen bir atıştırmalıktır.

Pop Corn nasıl yapılır?

İnce tabanlı teflon ya da çelik bir tencerenin içine sıvı yağı koyun. Ardından üzerine kişi sayısına göre değişecek miktarda belirleyeceğiniz cin mısırları koyun. Tencereyi ocağın üzerine alın ve kapağını kapatın. Kısa bir süre sonra mısırlardan patlama sesleri gelecektir.

Mısıra hangi baharatlar atılır?

Baharatlı patlamış mısır yapmak için; aldığınız mısırın taze olmasına ve tencerenin taban kalınlığının ince olmasına dikkat edin. Küçük bir kase içine damak tadınıza göre karabiber, kimyon, kırmızı toz biber ve 1 çay kaşığı silme tuz koyup, karıştırın. İsteğe göre biraz da kekik ekleyebilirsiniz.

Baharatlı mısır nasıl olur?

Tuz ve baharatları yayvan bir kasede karıştırın. Mısırların üzerine bir fırça yardımıyla zeytinyağı sürüp baharat karışımına bulayın. Baharatlı mısırları yağlı kağıt serili fırın tepsisine alın. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 10-15 dakika pişirip servis yapın.

Patlamış mısır tarihi geçer mi?

Çantanızın veya patlamış mısır çekirdeği kabınızın üzerinde en son kullanma tarihinin basılı olduğunu görebilirsiniz, ancak bu bir son kullanma tarihi değildir. Bir tarih basılmışsa, büyük olasılıkla yaklaşık 6-12 ay satın alma tarihinizden itibaren. Bu bir son kullanma tarihi değil.

Patlamış mısır neden patlamaz?

Bazı mısırlar ise patlamaz. Bunun sebebi yine mısırın üzerindeki dış kabuğudur. Bu kabuk öngörüldüğü gibi mısırın içinde oluşan basıncı tutamamasından kaynaklanır. Mısır içindeki oluşan basınç yavaş yavaş dışa kaçar ve bir patlama gerçekleşemez hale gelir.

Az yağlı mısır patlatma kaç kalori?

1 avuç yağsız patlamış mısır 47 kalori. 1 su bardağı yağsız patlamış mısır 65 kalori. 1 kase yağsız patlamış mısır 131 kalori. 100 gram yağsız patlamış mısır ise sadece 186 kaloriye sahiptir.

Patlamış mısıra ne kadar yağ koyulur?

Patlamış Mısır (Yağ, Tuz, Mısır Tam Ölçülü) Tarifi İçin Malzemeler
  1. 1 çay bardağı mısır.
  2. 1,5 çay kaşığı tuz.
  3. 1,5 yemek kaşığı sıvı yağ