Türkiye'de kaç tane Zeren ismi var?

İçindekiler:

  1. Türkiye'de kaç tane Zeren ismi var?
  2. Zeren Kürt ismi mi?
  3. Hüma isminin anlamı nedir kuranda geçiyormu?
  4. Hüma Arapça ne demek?
  5. Arapça Hüma ne demek?
  6. Nisa ne demek din kültürü?
  7. Nisa isminin anlamı ve Kur'an'da geçiyor mu?
  8. Nisa ismi çocuğa verilir mi?

Türkiye'de kaç tane Zeren ismi var?

Türkiye'de Aralık 2018 itibariyle tam olarak 2.577 tane Zeren ismini kullanan insan bulunuyor. Tüm isimler içinde 1895 sırada. Yani Türkiye'de her 29,448 kişiden biri Zeren. İstanbul'da ise toplam 550 tane.

Zeren Kürt ismi mi?

Türkçe kökenli olan Zeren ismi birbirinden hoş anlamlara gelmektedir. Bu anlamlardan ilki zeki ve anlayışı yüksek kimse olmaktadır. Diğer anlamlarının içerisinde Anadolu'da kullanılan bir rüzgar ismi olmaktadır.

Hüma isminin anlamı nedir kuranda geçiyormu?

Başına konduğu kimseye mutluluk getirdiğine inanılan talih kuşudur. Hüma ismi saadet, devlet kuşu ve mutluluk anlamlarını taşımaktadır. HÜMA KUR'AN'DA GEÇİYOR MU? Arapça kökenli olan ve Türk toplumunda kullanılan erkek isimlerinden birisi olan Hüma ismi Kur'an-ı Kerim'de yer almamıştır.

Hüma Arapça ne demek?

Türk Dil Kurumunda (TDK) Hüma isminin anlamı 'başına konduğu kişilere mutluluk getiren' şeklindedir. Arapça kökenli olan Hüma ismi, diğer bir anlamı ise; saadet, mutluluk ve devlet kuşu anlamlarına gelmektedir.

Arapça Hüma ne demek?

Türk Dil Kurumunda (TDK) Hüma isminin anlamı 'başına konduğu kişilere mutluluk getiren' şeklindedir. Arapça kökenli olan Hüma ismi, diğer bir anlamı ise; saadet, mutluluk ve devlet kuşu anlamlarına gelmektedir. Türkiye'de 2.823 tane olan Hüma ismi İstanbul'da 359 tane kişide bulunmaktadır.

Nisa ne demek din kültürü?

Dini açıdan da İslamiyet üzerinden anlamı bulunan Nisa ismi 'Kadınlar' anlamına gelir.

Nisa isminin anlamı ve Kur'an'da geçiyor mu?

Kuran'da Nisa suresi bulunur. ... Özellikle kadın haklarından bahsedildiği için Nisa suresi kız çocuklarına uygun olarak kullanılmaktadır. Nisa isminin diğer bir anlamı ise "kadın" demektir. Kuran'ı Kerim'den gelen bir anlamı taşımaktadır.

Nisa ismi çocuğa verilir mi?

Nisa Kur'an'da geçen bir isim olup aynı zamanda Kur'an'da geçen bir surenin adı olma özelliği barındırmaktadır. ... Fakat her ismin de çocuğa verilmesi hususunda herhangi bir sakınca yoktur.