Barbunya fasulye nasıl dikilir?

İçindekiler:

  1. Barbunya fasulye nasıl dikilir?
  2. Sırık barbunya ne zaman ekilir?
  3. Barbunya fasulye hangi ayda ekilir?
  4. Sırık fasulye ne zaman ekilir?
  5. Mısır kaç ayda olur?
  6. Marul ekimi ne zaman yapılır?
  7. Mısır silajı ekimi nasıl yapılır?
  8. Silajlık mısır kaç santime ekilir?
  9. Silajlık mısır kaç günde çıkar?
  10. 1 dönümden kaç kg silaj çıkar?
  11. Silaj dönüme kaç kilo verir?
  12. Mısır silajı neden çürür?
  13. Silaj Paketi kaç kilo?
  14. Mısır Silajının faydaları nelerdir?
  15. Mısır Silajına tuz atılır mi?
  16. Gebe koyuna mısır silajı verilir mi?
  17. Büyükbaş hayvana ne kadar silaj verilir?
  18. Ineklere mısır silajı ne kadar verilir?
  19. Mısır Silajına ne katılır?
  20. Gebe ineğe mısır silajı verilir mi?

Barbunya fasulye nasıl dikilir?

Barbunya tohumu ekilmeden önce toprağın havalandırılması ve yeterli nem oranına sahip olması sağlanarak barbunyanın çimlenmesi için gerekli ortam sağlanır. Barbunya tohumları toprak havalandırdıktan sonra 5 cm derinlikte sıralar halinde ekilerek üzerine toprak atılarak ekim yapılır.

Sırık barbunya ne zaman ekilir?

Ekimi: Barbunya tohumunun ekimini ilkbahar, yaz, sonbahar ayları içerisinde yapılmalıdır.

Barbunya fasulye hangi ayda ekilir?

Barbunya tohumu ekimi genelde İlkbahar, Sonbahar ve yaz ayları içindeki aylar tavsiye edilir.Barbunya tohumunda tohumun kalitesi ve ekimi hasadın verimliliği açısından önemlidir.Barbunya tohumu ekim derinliği 3-5cm , sıralar üzeri mesafe 7-10 cm ,sıralar arası 40-60 cm arasındadır.Barbunya fidesi kullanılacaksa ...

Sırık fasulye ne zaman ekilir?

Nisan ve Mayıs ayları fasulye ekimi yapmak için doğru zamandır. Fasulye tohumlarını havanın iyi olduğu bir günde ekin, çünkü tohumları ektiğiniz toprağın ısısı önemlidir. Soğuk toprağa yapılan ekimde yeterli ürün alamazsınız. Toprak ve bitki bakımı için gereken her şey!

Mısır kaç ayda olur?

15 ºC nin altındaki sıcaklıklar ilk büyümeyi yavaşlattığından verimde belirgin düşüşlere yol açar. Şanlıurfa için hesaplanan 244 günlük yetişme süresi gerek birinci ve gerekse ikinci ürün mısır tarımına elverişli ise de, bu ilimizde 32 ºC nin üzerindeki sıcaklık birinci ürün mısırın gelişmesini olumsuz etkilemektedir.

Marul ekimi ne zaman yapılır?

Marul tohumu ekimi genelde ilkbahar, sonbahar ve yaz ayları yapılır.

Mısır silajı ekimi nasıl yapılır?

En uygun ekim pnömatik (havalı) mibzerle yapılanıdır. Mekanik mısır ekim makinaları veya Ayçiçeği mibzeri ile de ekim yapılabilir. Ekimlerde sıra arası mesafe 70 cm, sıra üzeri 17–20 cm arasında olmalıdır. Ekim derinliği, toprak rutubetli ise 5 cm, toprak kuru ise 8 cm olmalıdır.

Silajlık mısır kaç santime ekilir?

Silajlık mısırın sıraya ekimi önemlidir. Çünkü silaj makinesi (tek sıralı, çift sıralı) ile hasat edileceğinden (pnömatik mibzerle) sıra arası 65-70 cm, sıra üzeri 15-20 cm olmalıdır. Ekim derinliği 5-7 cm olmalıdır. İkinci ürün olarak ekilecekse daha derine ekilmesi tavsiye edilir.

Silajlık mısır kaç günde çıkar?

Arazisi dar olan üretici 80-90 günde yetişen erkenci silajlık mısırı ekiyor. Temmuz ve ağustos aylarında hasat ettikten sonra bir kez daha ekiyor ikinci ekimini de kasımda hasat ediyor. Arazisi uygun olan üreticilerimiz ya da hayvan sayısı az olan üreticilerimiz ise 100-120 gün arasında yetişen silajlık mısırı ekiyor.

1 dönümden kaç kg silaj çıkar?

Dönüm başına ortalama 1300-1500 kilo arası verim alıyoruz.

Silaj dönüme kaç kilo verir?

Bir dekar alanda 8000 – 10000 bitkinin olması iyi bir verim için uygun bir ekimin yapıldığını gösterir. Tohumun 5 – 6 cm. derinliğe düşmesi yeterlidir. Silajlık mısırda dekara atılacak tohum miktarı dane iriliği ve çeşit özelliğine göre 4 – 6 kg'dır.

Mısır silajı neden çürür?

Mısırı yaşken hasat etmek genelde istenmeyen fermantasyonlara, kötü sonuçlara ve yüksek miktarda besin kayıplarına neden olur. Çok kuru bir şekilde hasat etmek ise silajı paketlere, çukurlara basıp sıkıştırmayı zorlaştırır, böylece içeride oksijen kalmasına neden olarak besin madde kayıplarına ve küflenmeye sebep olur.

Silaj Paketi kaç kilo?

Paketleri 500 kg ve 1000 kg olarak paketlemektedir. Paketleme tesisimize getirilen silajlık ürünler, teknolojik makinamızda vakumlu olarak paketlenerek müşterimize teslim edilir.

Mısır Silajının faydaları nelerdir?

Mısır Silajının Faydaları

  • Mısır silajı Et ve süt maliyetlerindeki yem girdisinin payının % 70'lerden % 28'lere kadar düşürür.
  • Mısır Silajı sindirimi kolay, besin değeri yüksek bir yemdir.
  • Mısır silajı Lezzetli oluşu iştah açtığı için hayvanların dengeli beslenmesine yardımcı olur.

Mısır Silajına tuz atılır mi?

Özellikle yaygın yapılan hatalardan biri silaja tuz atılmasıdır. Tuz, bakteri faaliyetini engelleyerek fermantasyonu geciktirmekte ve silajın olgunlaşmasını engellemektedir. Bu açıdan silajda tuz kullanımı tavsiye edilmemektedir.

Gebe koyuna mısır silajı verilir mi?

Gebelik döneminde besleme Donmamış ve küflenmemiş olması koşulu ile mısır silajları hayvan başına günde 2-3 kg verilebilir.

Büyükbaş hayvana ne kadar silaj verilir?

Hayvan Beslemede Silajın Kullanımı Kuru dönemde silaj günde 3-5 kg'ı aşmamalıdır. 3 aylıktan küçük buzağılara silaj verilmemelidir. Genellikle 6 aydan büyük olan hayvanlara verilmeye başlanmalıdır. Rumen gelişimi tamamlanmış olur. Besi sığırlarında ortalama 3 - 4 kg ,koyun keçilerde ise 2-3 kg silaj yedirilebilir.

Ineklere mısır silajı ne kadar verilir?

Çünkü, beside temel kaba yem kaynağı olarak kullanılan mısır silajının özellikle kalsiyum içeriği düşüktür. Bu nedenle, sığır besisinde mineral madde açığının kapatılması için % 20 Ca içeren bir karışımdan hayvan başına günde 100 g verilmesi yararlı olacaktır.

Mısır Silajına ne katılır?

Mısır silajına melas katılmasının ise bir yararı yoktur. Arpa, buğday, yulaf, sorgum ve mısır gibi tahıl daneleri kırılarak veya ezilerek 1 ton silajlık materyale 50-100 kg hesabıyla katılır. Peynir suyu tozu, bir ton silaj için 10- 20 kg, melaslı kuru pancar posası da bir ton silaja 25-50 kg hesabıyla katılabilir.

Gebe ineğe mısır silajı verilir mi?

Düveler bu dönemde gelişmeleri ve süt verimleri için ek bir enerjiye ihtiyaç duyarlar. İyi kalitede kuru yonca, kuru ot, silaj beslemede önemlidir. Mısır silajı ile beslenen düvelerin kalsiyum ve fosfor ihtiyaçları ayrıca karşılanmalıdır. Gebe ineğe ve düveye ilk aylarda özel bir bakım gerekmemektedir.