Yusuf ne demek anlamı TDK?

İçindekiler:

  1. Yusuf ne demek anlamı TDK?
  2. Türkiye'de yusuf ismi kaç kişide var?
  3. Nisa ismi ne anlama gelir?
  4. Türkiye'de Ahmet isimli kaç kişi var?
  5. Türkiye'de Gece isimli kaç kişi var?
  6. Burak adının manası nedir?
  7. Nisa ismi tek başına konur mu?
  8. Nisa ismini koymak caiz mi?
  9. Ahmet Türkçe bir isim mi?
  10. Türkiye'de kaç tane zemheri ismi var?

Yusuf ne demek anlamı TDK?

İşte Türk Dil Kurumu'na göre Yusuf isminin anlamı; 1. İnleyen, ah eden. 2.

Türkiye'de yusuf ismi kaç kişide var?

ERKEKLERDE 'YUSUF', KIZLARDA 'ZEYNEP' Dünyaya gelen 1 milyon 1 bebekten, erkeklerden 'sına "Yusuf", 'üne "Eymen", 'sine "Miraç", kız bebeklerden de 'sine "Zeynep", 'sına "Elif", 'sına "Defne" ismi verildi.

Nisa ismi ne anlama gelir?

Nisa ismi Kur'an-ı Kerim'de geçen Nisa suresinden gelmektedir. Nisa isminin doğrudan anlamı ise kadın demektir. ... Zekaları ve ruhsal yönleri oldukça kuvvetli olan Nisa ismini taşıyan kadınlar kırılgan da bir yapıya sahiptir. Özellikle sergiledikleri tavır ve saygılı duruşları ile bilinirler.

Türkiye'de Ahmet isimli kaç kişi var?

Türkiye sıralamasında 4. Yeri alan Ahmet ismi yaklaşık 900000 kişide var. İstanbul'da ise bu ismi taşıyan kişi sayısı 127000'dir. Türkiye'de yaklaşık her 90 kişiden bir tanesi Ahmet adını taşıyor.

Türkiye'de Gece isimli kaç kişi var?

Ülkemizde Gece ismini kullanan yaklaşık 192 kişi var. Bu kişilerden yaklaşık 70'i İstanbul'da yaşıyor.

Burak adının manası nedir?

Burak isminin anlamı ve ismin barındırdığı özellikler merak ediliyor. ... Burak isminin anlamı, temiz ve berrak olan demektir. Ayrıca dürüstlük anlamı da taşıdığı bazı kaynaklarda söylenmiştir. Burak ismi Arapça kökenlidir.

Nisa ismi tek başına konur mu?

Özellikle Kur'an-ı Kerim'in 4 suresi, kadın haklarından ve onların hukuku ile sosyal konularından bahsetmektedir. Aynı zamanda hoş telaffuzu ve bu güzel anlamı ile beraber dikkatleri üzerine toplayan en güzel isimlerden biridir. Kız çocukları için tek başına ya da farklı bir isim ile yan yana kullanılabilir.

Nisa ismini koymak caiz mi?

Nisa Fetva Kur'an'da Geçiyor mu? Nisa Kur'an'da geçen bir isim olup aynı zamanda Kur'an'da geçen bir surenin adı olma özelliği barındırmaktadır. ... Fakat her ismin de çocuğa verilmesi hususunda herhangi bir sakınca yoktur.

Ahmet Türkçe bir isim mi?

Arapça bir isim olan Ahmet isminin ilk anlamı Övülmüş olan ve övülmeye layık olandır. Aynı zamanda Ahmet ismi beğenilmiş anlamını da taşımaktadır.

Türkiye'de kaç tane zemheri ismi var?

Türkiye'de en az kullanılan isim olan Zemheri, kara kış anlamı taşıyor. 2021 yılı nüfus araştırmalarına göre, Zemheri ismi Türkiye'de sadece 3 kişide bulunuyor.