Periyodunun Türkçesi nedir?

İçindekiler:

  1. Periyodunun Türkçesi nedir?
  2. Plaza ne demek?
  3. Periyot ve devir ne demek?
  4. Periodt ne?
  5. Promosyonun anlamı ne?
  6. Online Türkçe karşılığı nedir?
  7. Plaza ne işe yarar?
  8. Plaza kadını ne demek?
  9. Periyot ne demek beden?
  10. Dönem devir ne demek?
  11. Lit kısaltması ne demek?
  12. SIMP ne demek Sosyal Medya?
  13. Promosyon helal mi haram mı?
  14. Promosyon malzemesi ne demek?
  15. Laptop Türkçe mi?
  16. Dejenerasyon Türkçe karşılığı nedir?
  17. Plaza ev nedir?
  18. Plaza kızı olmak ne demek?
  19. Plaza insanı kimdir?
  20. Periyot ne demek Beden Eğitimi?

Periyodunun Türkçesi nedir?

Periyod kelimesi Türkçe'de "dönem, devre" anlamına gelir. Fransızca période "dönem, devre" sözcüğünden alıntıdır. ... period "çağ, tarihî evre" [ c (1936) : ifade ettikleri period itibarile şimdiye kadar bulunan mozaiklerin fevkinde bir değer arzetmektedir ] eserinde yer almıştır.

Plaza ne demek?

Plaza kelimesinin Türkçe karşılığı İŞ MERKEZİ kelimesidir. ... Türkçe'de karşılığı iş merkezidir. İspanyolca kökenli bir sözcüktür.

Periyot ve devir ne demek?

Bir sarkacın (veya herhangi bir kendini tekrarlayan düzenli hareket için) frekansı, birim zamanda tamamlanan dönme sayısı (periyot) dır. Salınan saatin periyodunun 2 s olması frekansının saniyede ½ olması veya dakikada 30 devir olması demektir.

Periodt ne?

Periodt. Son dönemin favori kelimesi İngilizce period'dan geliyor ve sona eklenen t ile vurgulanarak söyleniyor. 'Bu böyle, nokta' anlamına gelen periodt cümlelerin sonunda kullanılıyor.

Promosyonun anlamı ne?

Promosyon, tanıtım ürünleri anlamını taşımaktadır. ... Promosyon, kendilerini tanıtmak ve ürünlerini pazarlamak isteyen firmaların potansiyel müşterilerine ulaşmak için kullandığı etkili bir tanıtım aracıdır.

Online Türkçe karşılığı nedir?

Teknolojinin sunduğu nimetler ve internet nedeniyle online artık halk diline yerleşmiş sözcüklerden biridir. ... Online kelimesi İngilizce kökenli olarak Türkçede en çok kullanılan sözcükler arasındadır. Türkçe karşılığı olarak ise 'çevrimiçi, internet üzerinden bilgisayara bağlı olarak çalışma' şeklinde tanımlanmaktadır.

Plaza ne işe yarar?

Plazalar çok katlı binalarda, birçok prestijli firmayı bir arada barındıran konforlu, şık ve gösterişli yapılardır. Plaza ofis, kişilere ya da kurumlara, gerek görünümüyle gerekse konumuyla göz dolduran prestijli mekanlar sunar. Şirketinize değer kazandırmada oldukça etkilidir.

Plaza kadını ne demek?

Hal böyle olunca, farklı meslek türleri de farklı yönde evriliyor ki, bunlardan en ilginç olanı da plaza kadınları. Onlar çevrelerindeki yaşama uyum sağlamaya çalışan ve bu amaçla kendilerini geliştirmek, değiştirmek isteyen insanlar.

Periyot ne demek beden?

Periyot ne demek beden? Fizik Terimi Olarak Periyot: Parçacığın hareketinin bir tam devri tamamlaması için geçen süredir.

Dönem devir ne demek?

Kendine özgü bir özellik taşıyan zaman parçası, dönem, periyot. Dönme, dönüş.

Lit kısaltması ne demek?

Ingilizce-Türkçe Ilgili Terimler lit. literal(ly). lit. literary.

SIMP ne demek Sosyal Medya?

"simp" belli bi kadın için amcı olmak. reddit ve 4chan de bizim meriç dediğimiz tipler için kullanılan slang terim. ... yakında herkesin anlamını öğreneceği, toplumu değiştirme potansiyeli olan sihirli sözcük, terim.

Promosyon helal mi haram mı?

Bankaların, kamu veya özel sektörde çalışanlara, çalıştığı kurumlar tarafından maaşlarını kendilerinden almayı tercih etmeleri karşılığında vermiş oldukları promosyonlar, işleyiş bakımından faize tam olarak benzememekle birlikte faiz şüphesinden de tümüyle uzak değildir.

Promosyon malzemesi ne demek?

Kişi yada firmaların kendi isim veya firma isimlerini daha fazla kitleye ulaştırmak amacı ile isim yada firma logolarının basılı olduğu malzemeleri yaptırıp bu ürünleri hediye amaçlı dağıtmalarıdır. Dağıtılan bu ürünlere promosyon malzemeleri diyoruz.

Laptop Türkçe mi?

Hem sosyal medyada hem de gündelik yaşantıda kullanılan laptop kelimesi, uzun yıllardan beri dilimizdedir. Türk Dil Kurumu'na (TDK) göre farklı anlamları olan laptop kelimesi, Türkçe'de tek başına ya da çeşitli cümleler eşliğinde kullanılabilir.

Dejenerasyon Türkçe karşılığı nedir?

Dejenerasyonun Türk dil kurumuna göre üç farklı anlamı vardır. Bunlar da yozlaşma, soysuzlaşma ya da bozunumdur. Tüm bu kelimelerin Türkçedeki karşılığı dejenerasyondur. Tıp dilinde kullanılan dejenerasyon kelimesi normal olandan biraz daha farklıdır.

Plaza ev nedir?

Öncelikle plazalar şehrin merkezine yakın en değerli arazilere inşa edilmiş yapılardır. Bu anlamda kısa ve uzun vadede yatırım olarak yüksek getiri sağlar. Plazaların bir diğer artısı ise gerek mesken gerekse iş yeri olarak kullanıma uygun tasarımlarıdır.

Plaza kızı olmak ne demek?

plaza'da çalışan, topuklu, bakımlı, saçları fönlü, çantasında makyaj malzemeleri eksik olmayan, genelde güzel kızdır.

Plaza insanı kimdir?

Sedefnaz Yaşar ile tecrübelerinden yola çıkarak yazdığı Plaza İnsanı Mutfakta'yı ve plaza hayatını konuştuk… Sedefnaz Yaşar! O, 9 yılını plazada geçirmiş bir beyaz yakalı.

Periyot ne demek Beden Eğitimi?

Periyot ne demek beden? Fizik Terimi Olarak Periyot: Parçacığın hareketinin bir tam devri tamamlaması için geçen süredir.