Namazdan sonra neler okunur?

İçindekiler:

  1. Namazdan sonra neler okunur?
  2. Yatsı dan sonra hangi sure okunur?
  3. En güzel nasıl dua edilir?
  4. Sabah namazından sonra hangi zikirler çekilir?
  5. Peygamber efendimiz yatsı namazından sonra hangi sureyi okurdu?
  6. Tesbih cekerken ne soylenir sırasıyla?
  7. Namazdan sonra tesbihat nasıl yapılır?
  8. Her namazdan sonra tesbihat yapılır mı?

Namazdan sonra neler okunur?

Yalnız veya cemaat ile kılınan namazlardan sonra yapılması gereken ilk şey ”Allahümme entesselamü ve minkes-selamü tebarekte ya zel-celali vel-ikram” duasını okumaktır. Daha sonrasında “Estagfirullahelazim ellezi la ilahe illa hüv elhayyelkayyume ve etübü ileyh” şeklindeki istiğfar duası 3 kere okunarak devam edilir.

Yatsı dan sonra hangi sure okunur?

Yatsı namazının ardından okunacak ayet ve dualar; La ilahe illallahu vahdehu la şeriyke leh lehül mülkü ve Lehül hamdü ve hüve ala külli şeyin kadir okumak. La İlahe illa hüvel hayyül gayyumu ve etübü ileyhi tövbete abdin zalimin li nefsihi la yemlikü li nefsihi mevten vela hayaten vela nuşura.

En güzel nasıl dua edilir?

- Dua ederken vücudun kıbleye dönük olması daha faziletlidir. - Dua ederken eller açık bir şekilde omuz hizasına kaldırılabilir. - Kısık sesle ve ağlaya ağlaya yalvarırcasına içten dua etmek en güzelidir. - Korku ve ümit arası duygularla dua edilmelidir.

Sabah namazından sonra hangi zikirler çekilir?

Normal farz namazlardan sonra yapılan zikirler sabah namazı sonrasında da yapılır. Sabah namazı sonrası 33 defa subhanallah, 33 defa el-hamdulillah ve 33 defa Allah-u Ekber zikirleri ile tamamlanır.

Peygamber efendimiz yatsı namazından sonra hangi sureyi okurdu?

Allahu Ekber- 33 kere okunur. Dua sonunda ' La ilahe illallahu vallah-u ekber, vela havle velakuvvete illa billahüvel aliyyül azim' denir ve dua edilir. Peygamberimiz aleyhisselam Yatsı Namazı sonrasında 'Amenerrasulü' ayetlerini okurdu.

Tesbih cekerken ne soylenir sırasıyla?

Tesbih çekmek namazlardan sonra 33 kez subhanallah, 33 kez elhamdülillah ve 33 kez Allahu Ekber denilerek yapılmaktadır. Toplamda 99 tesbih tanesi çekilerek arkasından dua edilir. Tesbih Çekilirken Ne Söylenir? Tesbih çekilirken namazlardan sonra 33 kez subhanallah, 33 kez elhamdülillah ve 33 kez Allahu Ekber denilir.

Namazdan sonra tesbihat nasıl yapılır?

TESBİH NASIL ÇEKİLİR? Namazlardan sonra otuz üçer kere “Sübhanallah”, “Elhamdülillah”, “Allahu ekber” diyerek Allah'ı anmak da sahih hadislerle tavsiye edilmiştir. Ve huvel aliyyul aziymizul celali subhanellah." 33 defa Subhanallah: Allah noksanlardan uzaktır, kemal sıfatlarla muttasıf (sıfatlanmış) tır.

Her namazdan sonra tesbihat yapılır mı?

Tesbihat, camilerde her vakit namazdan sonra yapılıyor. Namazınızı evde kılıyorsanız evde de tesbih çekebilirsiniz. Farz olan vakit namazlarından sonra tesbih çekmek sünnettir. ... Namazdan sonra yapılan tesbihat ile Allah'a yakınlaşma ve imanı artırma yapılmış oluyor.