Pençe Kartal Operasyonu hangi bölgede?

İçindekiler:

  1. Pençe Kartal Operasyonu hangi bölgede?
  2. Pençe Kartal 2 operasyonu hangi bölgede?
  3. Pençe-Yıldırım Operasyonu nerede?
  4. Pençe Kartal operasyonu ne zaman başladı?
  5. Pençe harekatı bölgesi neresi?
  6. Zap bölgesi neresidir?
  7. Pençe 2 harekatı nerede yapılıyor?
  8. Pençe Kartal operasyonu komutanı kimdir?
  9. Sincar operasyonu ne zaman?
  10. Gare alanı neresi?
  11. Metina bölgesi neresi?
  12. Zap bölgesi nedir?
  13. Zap kampı nerede?
  14. Pençe 2 harekatı nedir?
  15. Avaşin Basyan nerede?
  16. Pençe Kartal operasyonu neden başladı?
  17. Pençe Kartal harekatı nereye yapıldı?
  18. Sincar operasyonu nerede?
  19. Iran pkk yı destekliyor mu?
  20. Gara hangi şehre bağlıdır?

Pençe Kartal Operasyonu hangi bölgede?

Millî Savunma Bakanlığı, bakanlık sitesi ve sosyal medya üzerinden 10 Şubat Çarşamba günü saat 2.55 itibarıyla Pençe Kartal-2 Operasyonu'nun başladığını duyurmuş ve bu bağlamda Irak'ın kuzeyindeki Gara Dağı bölgesinde varlığını sürdüren ve mevzilenme çabasında bulunan terör örgütü PKK/KCK hedefleri ağır bombardımana ...

Pençe Kartal 2 operasyonu hangi bölgede?

'nin ilk saatlerinde Türkiye sınırına 40 kilometre uzaklıktaki Gara bölgesinde bulunan Siyana'ya hava indirme yapılarak Pençe Kartal-2 Operasyonu başlatıldı.

Pençe-Yıldırım Operasyonu nerede?

Irak'ın kuzeyindeki Pençe-Yıldırım operasyonu bölgesinde 1, Zap bölgesinde 1 PKK'lı terörist hava harekatıyla etkisiz hale getirildi. Bugün toplam 4 terörist etkisiz hale getirildi. Milli Savunma Bakanlığı, konuyla ilgili Twitter'dan açıklama yaptı. Açıklamaya göre, Irak'ın kuzeyinde 2 terörist etkisiz hale getirildi.

Pençe Kartal operasyonu ne zaman başladı?

Pençe Operasyonları/Başlangıç tarihleri

Pençe harekatı bölgesi neresi?

Milli Savunma Bakanlığı, Irak'ın kuzeyindeki Pençe Harekatı bölgesinde teröristlerle çıkan çatışmada iki askerin şehit olduğunu, bir teröristin etkisiz hale getirildiğini bildirdi.

Zap bölgesi neresidir?

Zap Suyu Vadisi. Alanın Tanımı: Alan, Hakkâri şehir merkezinin güneyinde Başkale-Hakkâri-Yüksekova sınırının kesiştiği noktadan başlayıp Irak topraklarına kadar uzanan yaklaşık 150 kilometre uzunluğundaki vadi sistemini içine alır. Başkale-Hakkâri, Hakkâri-Çukurca ulaşımını sağlayan yollar bu alanı takip eder.

Pençe 2 harekatı nerede yapılıyor?

Irak'ın kuzeyindeki Gara bölgesinde bulunan ve teröristler tarafından kullanılan hedeflere günü saat 02.55'ten itibaren Pençe Kartal-2 Harekatı düzenlendi. Operasyonun sona erdi.

Pençe Kartal operasyonu komutanı kimdir?

Operasyonu, Millî Savunma Bakanı Hulusi Akar, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Güler, Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Ümit Dündar, Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Hasan Küçükakyüz ve Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Adnan Özbal, Hava Kuvvetleri Komutanlığı Harekât Merkezi'nden sevk ve idare ediyor.

Sincar operasyonu ne zaman?

tarihinde başlatılan, PKK'nın Irak'ın kuzeyindeki Gara bölgesinde bulunan hedeflerine yönelik gerçekleştirilen Pençe-Kartal 2 harekâtı tarihinde tamamlanmasına rağmen, etkileri ve yankıları itibarıyla bölge gündeminde üst sıralardaki yerini koruyor.

Gare alanı neresi?

Gara,Kürtçe ismiyle Garê bölgesi Kuzey Irak'ın dağlık bölgeye verilen isimdir. Gara bölgesi Türkiye sınırından yaklaşık 40 kilometre uzaklıktadır. Oldukça engebeli bir araziye sahiptir. Gara Dağı, Kandil Dağı'na uzak olmasına rağmen arazinin dağlık olması açısından Kandil Dağı kadar bir öneme sahiptir.

Metina bölgesi neresi?

Metine bölgesi Irak'ın kuzeyindeki bölgede yer alıyor. Metina Bölgesi, Hakkari Çukurca sınırında bulur.

Zap bölgesi nedir?

Alanın Tanımı: Alan, Hakkâri şehir merkezinin güneyinde Başkale-Hakkâri-Yüksekova sınırının kesiştiği noktadan başlayıp Irak topraklarına kadar uzanan yaklaşık 150 kilometre uzunluğundaki vadi sistemini içine alır. Başkale-Hakkâri, Hakkâri-Çukurca ulaşımını sağlayan yollar bu alanı takip eder.

Zap kampı nerede?

GARE KAMPI Çukurca-Uludere hattı arasındaki bölgede, kısmen Kuzey Irak içinde, stratejik kamplar arasında. Örgüt için hem lojistik hem de eğitim alanı. Burada eğitilen örgüt üyeleri ya Metina'ya ya da araçla Haftanin bölgesindeki Türkiye sınırına taşınıyor.

Pençe 2 harekatı nedir?

Terör örgütü PKK unsurlarını etkisiz hale getirmek, Irak'ın kuzeyinden gelebilecek terör saldırılarını engellemek için 10 Şubat saat 02.55'te Pençe Kartal-2 Harekatı başladı. Teröristlere ait barınak, sığınak, mühimmat depoları, karargâhları ve mağaraların imha edilmesi operasyonun başlıca nedenleri arasındaydı.

Avaşin Basyan nerede?

Irak'ın kuzeyindeki Avaşin Basyan bölgesinde 4 PKK'lı terörist ve bir doçka uçaksavar silahı, hava harekatıyla etkisiz hale getirildi. Milli Savunma Bakanlığı görüntüleri paylaştı.

Pençe Kartal operasyonu neden başladı?

Terör örgütü PKK unsurlarını etkisiz hale getirmek, Irak'ın kuzeyinden gelebilecek terör saldırılarını engellemek için 10 Şubat saat 02.55'te Pençe Kartal-2 Harekatı başladı. Teröristlere ait barınak, sığınak, mühimmat depoları, karargâhları ve mağaraların imha edilmesi operasyonun başlıca nedenleri arasındaydı.

Pençe Kartal harekatı nereye yapıldı?

Milli Savunma Bakanlığı (MSB), Irak'ın kuzeyindeki Gara bölgesinde terör örgütü PKK'ya ait hedeflere yönelik perşembe günü saat 02.55'ten itibaren Pençe Kartal-2 Harekatı'nın düzenlendiğini duyurmuştu. Pençe Kartal-2 harekatında üç asker şehit oldu. Operasyon tamamlandı.

Sincar operasyonu nerede?

Irak'ın kuzeyindeki Sincar'da tespit edilen 10 PKK'lı terörist düzenlenen hava harekatı ile etkisiz hale getirildi.

Iran pkk yı destekliyor mu?

İran. 2002 yılında Ankara başkonsolosu aracılığıyla PKK' terörist örgüt olarak kabul etmiştir.

Gara hangi şehre bağlıdır?

Gara bölgesi, TSK'nın Irak'ın kuzeyinde yıllardır yoğun olarak operasyon yürüttüğü bölgenin onlarca kilometre batısında, Suriye sınırına ve Musul'a daha yakın bölgede yer alıyor. Aynı zamanda Hakkari'ye bağlı Çukurca ilçesinden 35 kilometre güneyde.