Mazot ne kadar indirim geldi?

İçindekiler:

  1. Mazot ne kadar indirim geldi?
  2. Benzine zam ne zaman gelecek?
  3. 150 TL benzin kaç km gider?
  4. Akaryakıt zammı pompaya yansıyacak mı?
  5. Esel mobil sistemi nedir?

Mazot ne kadar indirim geldi?

EPGİS'ten yapılan açıklamada bu ifadelere yer verildi: "Akaryakıt Fiyatlarında İndirim 20 tarihinden itibaren geçerli olmak üzere; Benzinde 16, Motorinde 12 KRŞ/LT pompa satış fiyatlarında indirim gerçekleşmiştir."

Benzine zam ne zaman gelecek?

Benzine 30 Eylül'den itibaren geçerli olmak üzere 29 kuruş zam geldi. Zam pompa fiyatlarına yansımayacak. Enerji Petrol Gaz İkmal İstasyonları İşveren Sendikası (EPGİS) resmi Twitter hesabından yapılan açıklamada benzine 29 kuruş zam yapıldığı belirtildi.

150 TL benzin kaç km gider?

Örnek vermek gerekirse 150 TL'lik akaryakıt ile 450 kilometre seyahat etmiş olun. 150'yi 450'ye böldüğünüz zaman karşınıza 0,33 sonucu çıkar. Yani aracı kullanırken 1 kilometrede 33 kuruş akaryakıt tükettiğiniz sonucuna ulaşabilirsiniz.

Akaryakıt zammı pompaya yansıyacak mı?

Yakıtlara gelen zamlar normalde EŞEL Mobil sistemi nedeniyle ÖTV'den karşılandığı için pompa fiyatına yansımıyordu ancak LPG'den alınan ÖTV, son gelen zamlar nedeniyle sıfırlandığı için son zam pompa fiyatlarına da yansıyacak.

Esel mobil sistemi nedir?

BENZİN, motorin ve otogaz fiyatlarında uygulanan Eşel Mobil Sistemi (EMS), akaryakıt ürünlerindeki fiyat hareketlerini dengelemek veya belli bir tutarda sabitlemek amacıyla bu ürünler üzerinden alınan özel tüketim vergisinin ürünlerdeki fiyat artış ve azalışları ile ters orantılı şekilde arttırılıp azaltılması şeklinde ...