Ilgi eş sesli midir?

İçindekiler:

  1. Ilgi eş sesli midir?
  2. Problem kelimesinin eş anlamı nedir?
  3. Ilan eş anlamlısı nedir eş anlamlısı nedir?
  4. Eş sesli kelimeler nedir ve örnekler?
  5. AK eş sesli kelime midir?
  6. Sebep kelimesinin eş anlamlısı nedir?
  7. Irmakkelimesinin eş anlamlısı nedir?
  8. Eş sesli kelime ne demek?
  9. Eş sesli kelimeleri nasıl anlarız?
  10. Ay eş sesli kelime mi?
  11. Eş sesli kelimeler neler?
  12. Siyah siyahın eş anlamlısı nedir?
  13. Siyah Kara eş anlamlı mıdır?

Ilgi eş sesli midir?

İlgi kelimesinin anlamlısı TDK'ya göre 'alaka' sözcüğü üzerinden ele alınmaktadır. Genelde bu kelime üzerinden eş anlamlı şekilde kullanılan ilgi sözcüğünü, aynı zamanda ilişki ya da dikkat gibi kelimeler üzerinden de değerlendirmek mümkün.

Problem kelimesinin eş anlamı nedir?

TDK'ya Göre Sorun Eş Anlamlısı Türk Dil Kurumu'na bakıldığında sorun kelimesinin eş anlamlısı olarak 'problem ve sıkıntı' kelimeleri karşımıza çıkmaktadır. Aynı zamanda diğer kelimeler de yine sorun kelimesi karşısında cümle içerisinde anlama göre kullanılabilir.

Ilan eş anlamlısı nedir eş anlamlısı nedir?

İlan kelimesinin eş anlamlısı duyurudur.

Eş sesli kelimeler nedir ve örnekler?

Yani ses kalıbı aynı olan bu sözcüklerin karşıladıkları kavramlar tamamen farklıdır. ... Eş sesli kelimeler: Aç, alay, bin, ay, atlet, at, bel, boğaz, çay, cilt, bağ, diz, dil, dolu, ekmek, hayır, güç, koca, kazan, koy, ekmek, iç, in, pazar, ocak, soluk, satır, sağ, yaz, yat, yaş, yar, yüz, sıra.

AK eş sesli kelime midir?

Eş anlamlı sözcükler yazılışları ve okunuşları farklı olmasına rağmen anlamları bakımından aynı sözcüklerdir. Bu sebeple Türkçede bulunan anlamlısı olan sözcüklerden bir tanesi de ak sözcüğüdür. Ak sözcüğünün anlamlısı aslında sıklıkla kullandığımız beyaz sözcüğüdür.

Sebep kelimesinin eş anlamlısı nedir?

Sebep kelimesi eş anlamlısı ve anlamdaşı neden kelimesidir. Bu durumda cümle içerisinde kullanılan sebep kelimesi yerine aynı anlama gelen neden kelimesi de kullanılabilir.

Irmakkelimesinin eş anlamlısı nedir?

Türk Dil Kurumu açısından ele alındığında Irmak kelimesinin anlamlısı 'nehir' şeklinde karşımıza çıkıyor. Farklı yazılmalarına rağmen aynı anlam üzerinden bu iki kelimeyi de cümle içerisinde ya da tek başına kullanabilirsiniz. Irmak kelimesinin anlamlısı TDK ya göre 'nehir' olarak öne çıkıyor.

Eş sesli kelime ne demek?

Eş sesli kelimeler dilimizde çok sık kullanılan kelimelerdir. ... Sesteş kelimeler aynı şekilde yazılıp okunan ve ses bakımından aynı olan kelimelerdir. Dilimizde sesteş kelimeler oldukça fazladır. Anlamları farklı olan bu kelimelere eş sesli kelimeler denir.

Eş sesli kelimeleri nasıl anlarız?

Yazılışları aynı fakat anlamları değişik olan kelimeler eş sesli sözcüklerdir. Aynı şekilde yazılıp okunması ve ses anlamından birbirine benzer olması ile beraber, anlamları birbirinden tamamen değişik olan kelimelerdir.

Ay eş sesli kelime mi?

Ay sözcüğü yerine kamer sözcüğü de kullanılabilir. Aynı anlamları taşıyan ay ve kamer sözcükleri birbirlerinin yerine kullanılabilir. Ay kelimesinin sahip olduğu anlamlar arasında, kamer sözcüğü de bulunuyor.

Eş sesli kelimeler neler?

Eş sesli kelimeler: Aç, alay, bin, ay, atlet, at, bel, boğaz, çay, cilt, bağ, diz, dil, dolu, ekmek, hayır, güç, koca, kazan, koy, ekmek, iç, in, pazar, ocak, soluk, satır, sağ, yaz, yat, yaş, yar, yüz, sıra.

Siyah siyahın eş anlamlısı nedir?

Dilimize Arapçadan geçmiş olan esved sözcüğü, seved kökünden türetilmiştir. Bahr-ı Esved, Karadeniz anlamına gelir. Karanlık ve umutsuz manasına gelen kasvet sözcüğü de ''esved'' ile aynı kökten gelir. Kara kelimesi de siyah gibi hem gerçek hem de mecazi anlamda kullanılır.

Siyah Kara eş anlamlı mıdır?

KARA EŞ ANLAMLISI Kara sözcüğüne ait eş anlamlı kelimeler arazi, esmer, kötü, siyah, tarla, toprak, uğursuz ve ülke sözcükleridir. Bu kelimeler birbiri yerine kullanılabilir.