Yanıt cevap eş anlamlı mı?

İçindekiler:

  1. Yanıt cevap eş anlamlı mı?
  2. Pay ve hisse eş anlamlı mı?
  3. Zıt anlamlısı Cevap olan kelimenin eş anlamlısı nedir?
  4. Soru kelimesinin eş anlamı nedir?
  5. Cevap cümlesinin eş anlamlısı nedir?
  6. Cimri eş anlamlısı nedir Eodev?
  7. Cevapzıt anlamlısı nedir?
  8. Sorunun eş ve zıt anlamı nedir?
  9. Cevap kelimesinin eş anlamlısı nedir vikipedi?
  10. Siyah ın eş anlamlısı nedir?
  11. Cimri eş anlamlısı ne demektir?
  12. Cimri olana ne denir?
  13. Cevap eş ve zıt anlamlısı nedir?
  14. Zıt anlamlı kelimelere ne denir?
  15. Soru kelimesinin eş seslisi nedir?

Yanıt cevap eş anlamlı mı?

Cevap kelimesinin yerine eş anlamlısı olan yanıt kelimesi kullanılabilmektedir. Aynı anlama gelen yanıt kelimesi, kimi zaman cevap kelimesi yerine tercih edilmektedir.

Pay ve hisse eş anlamlı mı?

Eş anlamlısı olarak ise hisse sözcüğü gündelik yaşamda kullanılır. ... O yüzden alternatif olarak pay kelimesine karşı hak ya da üleş sözcükleri de değerlendirilmektedir.

Zıt anlamlısı Cevap olan kelimenin eş anlamlısı nedir?

Yani cevap kelimesinin eş anlamlısı olarak yanıt kullanılır. Cevabın zıt anlamlı kelimesini ise soru oluşturmaktadır. Soru kelimesinin yanında cevabın bir diğer zıt anlamlısını da sual oluşturmaktadır. Sual ve soru kelimesi de kendi içlerinde eş anlamlı kelimeler olmaktadır.

Soru kelimesinin eş anlamı nedir?

Soru eş anlamlısı bulunmaktadır. Soru kelimesinin eş anlamlısı sual kelimesidir. Sual kelimesi dilimize Arapçadan geçmiş bir kelimedir. Eş anlamlı kelime anlamları aynı ama yazılışları farklı olan kelimelere denir.

Cevap cümlesinin eş anlamlısı nedir?

Cevap kelimesi ile eş anlamlı olan yanıt kelimesidir.

Cimri eş anlamlısı nedir Eodev?

Cimri Eş Anlamlısı Eş anlamlı kelimeler yazılışları farklı fakat anlamları aynı kelimelere denir. Eş anlamlı kelimeler birbirinin yerlerine kullanılabilen kelimelerdir. Cimri eş anlamlısı ise pinti, hasis, eli sıkı, nekes kelimeleridir.

Cevapzıt anlamlısı nedir?

Cevap kelimesinin zıt anlamlısı nedir sorusunun cevabı soru ve sual kelimeleridir. Soru ve sual kelimeleri aynı anlamı taşır. Bu iki kelime de cevap kelimesine karşıt anlam olarak kullanılabilir.

Sorunun eş ve zıt anlamı nedir?

Sorunun birden fazla zıt anlamlısı bulunmaktadır. Zıt anlam demek soru kelimesinin tam olarak karşıtı olan anlamı içermek demektir. Bu bakımdan soru kelimesinin ilk zıt anlamlısı olan kelime; cevap olup ikinci zıt anlamlısı yani karşıt anlam içeren sözcük yanıt kelimesidir.

Cevap kelimesinin eş anlamlısı nedir vikipedi?

Cevap kelimesinin eş anlamlısı "Yanıt"tır.

Siyah ın eş anlamlısı nedir?

Dilimize Arapçadan geçmiş olan esved sözcüğü, seved kökünden türetilmiştir. Bahr-ı Esved, Karadeniz anlamına gelir. Karanlık ve umutsuz manasına gelen kasvet sözcüğü de ''esved'' ile aynı kökten gelir. Kara kelimesi de siyah gibi hem gerçek hem de mecazi anlamda kullanılır.

Cimri eş anlamlısı ne demektir?

Bunlar; bitli, eli sıkı, ekti, hasis, kısmık, kibritçi, mıhsıçtı, nekes, pinti, sıkı, varyemez. Bu kelimelerin hepsi, birbiri yerine kullanılabilir. Cimri kelimesinin birçok zıt anlamlısı da bulunmaktadır. En sık kullanılanları, cömert ve eli açıktır.

Cimri olana ne denir?

Cimri kelimesi ile beraber pinti sözcüğü aynı anlam üzerinden ifade edilmektedir. En sevdikleri için dahi para harcamayan kişiler olarak da cimri ya da pinti kelimesi kullanılabilmektedir: ''O çok cimri biri.'' ''Kimse pinti olma konusunda onunla yarışamaz.''

Cevap eş ve zıt anlamlısı nedir?

Cevap kelimesinin diğer bir ismi yanıttır. Yani cevap kelimesinin eş anlamlısı olarak yanıt kullanılır. Cevabın zıt anlamlı kelimesini ise soru oluşturmaktadır. Soru kelimesinin yanında cevabın bir diğer zıt anlamlısını da sual oluşturmaktadır.

Zıt anlamlı kelimelere ne denir?

Zıt anlamlı kelimeler anlamca birbirinin tam tersi anlamı ifade eden kelimelere denilmektedir. Zıt anlamlı kelimeler yerine karşıt anlamlı kelimeler de denilebilmektedir.

Soru kelimesinin eş seslisi nedir?

Soru eş anlamlısı sual kelimesidir. Soru kelimesi ile kurulacak bir cümle de soru kelimesinin yerine sual kelimesi de kullanılabilir.