Türkiye işçi Partisi'nin genel başkanı kim?

İçindekiler:

  1. Türkiye işçi Partisi'nin genel başkanı kim?
  2. BDP ne zaman kuruldu?
  3. Ilk Kürt siyasi partisi ne zaman kuruldu?
  4. DPB nin açılımı nedir?
  5. Hep ne zaman kapatıldı?
  6. Hangi parti kurucusu tarafindan kapatilmistir?
  7. DEP hangi parti?
  8. SHP nin açılımı nedir?
  9. Erdal inönü kimdir vikipedi?
  10. Sosyal Demokrat Halkçı Parti ne zaman kuruldu?

Türkiye işçi Partisi'nin genel başkanı kim?

Türkiye İşçi Partisi (2017)
Türkiye İşçi Partisi
KısaltmaTİP
Genel başkanErkan Baş
KurucuErkan Baş
Slogan(ları)Gel Kardeşim! Söz Kardeşim!

BDP ne zaman kuruldu?

3 Mayıs 2008

Ilk Kürt siyasi partisi ne zaman kuruldu?

Irak'ın kuzeyinde bulunan Irak Kürdistan Bölgesi 11 Mart 1970'te Saddam Hüseyin ve Mustafa Barzani arasında yapılan anlaşma üzerine kurulmuştur.

DPB nin açılımı nedir?

Demokratik Bölgeler Partisi, 11 Temmuz 2014 tarihinde kurulan Türk siyasi partisidir. Parti tüzüğüne göre resmî kısaltması "DBP" şeklindedir. ... Olağan Kongresinde alınan kararla adı değiştirilerek kurulan siyasi partidir. Kongre sonucunda partinin eş genel başkanlığına Emine Ayna ve Kamuran Yüksek seçilmiştir.

Hep ne zaman kapatıldı?

Anayasa Mahkemesi 11 üyenin oybirliği ile 14 Temmuz 1993'te HEP'in kapatılmasına, ayrıca eski HEP genel başkanı olan TBMM Başkanvekili ve SHP Diyarbakır milletvekili Fehmi Işıklar'ın milletvekilliğinin düşürülmesine karar verdi.

Hangi parti kurucusu tarafindan kapatilmistir?

Terakkiperver Cumhuriyet Fırkası; Rauf Orbay'ın parti kurulmadan önce cumhuriyet ile ilgili eleştirileri ve parti kurulduktan kısa bir süre sonra bazı rejim muhaliflerinin parti etrafında toplanması ve partinin dini duyguların propaganda olarak kullanıldığı Şeyh Said İsyanı'nın patlak vermesinde etkili olduğu ...

DEP hangi parti?

Demokrasi Partisi veya kısaca DEP, Türkiye'de Demokratik Toplum Hareketi sürecinde 1991 yılında kurulmuş siyasi parti. 1991 yılında HEP'in kapanması ihtimaline karşı Demokrasi Partisi kuruldu.

SHP nin açılımı nedir?

Sosyaldemokrat Halkçı Parti (kısaca SHP), 12 Eylül Darbesi'nden sonra Türkiye'de, kapatılan Cumhuriyet Halk Partisi'nin oylarını bünyesinde toparlamak maksadıyla kurulmuş olan siyasi partidir. Aynı kulvarda kurulmuş olan Halkçı Parti ve Sosyal Demokrasi Partisi'nin 3 Kasım 1985 tarihinde birleşmesiyle kurulmuştur.

Erdal inönü kimdir vikipedi?

Erdal İnönü, (6 Haziran 1926, Ankara – 31 Ekim 2007, Houston), Türk fizikçi, bilim insanı ve siyasetçi. 1991 Türkiye genel seçimleri'nin ardından SHP, Süleyman Demirel'in Genel Başkanlığını yaptığı Doğru Yol Partisi (DYP) ile bir koalisyon hükûmeti kurmuş ve İnönü'de Başbakan Yardımcısı olmuştur. ...

Sosyal Demokrat Halkçı Parti ne zaman kuruldu?

3 Kasım 1985, Türkiye