Ne zaman tercih yapılacak LGS 2021?

İçindekiler:

  1. Ne zaman tercih yapılacak LGS 2021?
  2. YKS tercihler ne zaman açıklanacak 2021?
  3. Liseye yerleşemeyen öğrenciler ne yapacak 2021?
  4. 1 nakil işlemleri nasıl yapılacak?
  5. LGS yerleştirme sonuçları 2021 nasıl öğrenilir?
  6. Üniversite tercih sonuçları nasıl bakılır?

Ne zaman tercih yapılacak LGS 2021?

l) Tercih işlemleri, Bakanlığımız http://www.meb.gov.tr veya https://eokul.meb.gov.tr internet adreslerinde yayımlanan tercih listesinde yer alan okullara göre öğrenci ve velisi tarafından 05- 16 Temmuz 2021 (17.00'ye kadar) tarihleri arasında yapılacaktır.

YKS tercihler ne zaman açıklanacak 2021?

Halis Aygün sosyal medya hesabından 2021-YKS yerleştirme sonuçlarının açıklandığını duyurdu. Adaylar sonuçlarını sonuc.osym.gov.tr adresinden ve ÖSYM AİS mobil uygulamasından öğrenebiliyor. 5-20 Ağustos 2021 tarihleri arasında tercihlerini aldığımız 2021-YKS yerleştirme sonuçları açıklanmıştır.

Liseye yerleşemeyen öğrenciler ne yapacak 2021?

Herhangi bir okula yerleşemeyen veya yerleştiği okulu değiştirmek isteyen öğrenciler için süreç devam edecek. ... Hiçbir okula yerleşemeyen öğrenciler için il/ilçe öğrenci yerleştirme ve nakil komisyonlarınca yerleştirme başvuruları alınacak ve 20 Ağustos 2021'de yerleştirme süreci tamamlanacak.

1 nakil işlemleri nasıl yapılacak?

Son olarak MEB tarafından yapılan açıklamaya göre 1. Nakil başvuru işlemleri, tercih sonuçlarının açıklanmasının hemen ardından başladı. Tercihler, öğrenci ve velisi tarafından "https://eokul.meb.gov.tr" internet adresinden veya herhangi bir ortaokul veya imam hatip ortaokulunun müdürlüğünden yapılabilecek.

LGS yerleştirme sonuçları 2021 nasıl öğrenilir?

Liselere Geçiş Sistemi (LGS) kapsamında ikinci nakil tercihleri açıklandı. 2021 LGS kapsamında, yerleştirmeye esas 2. nakil sonuçlarına "meb.gov.tr" adresinden ulaşılabiliyor.

Üniversite tercih sonuçları nasıl bakılır?

Yerleştirme sonuçları internet (https://sonuc.osym.gov.tr) aracılığıyla adaylara duyurulacaktır. Sonuç belgesi basılmayacak ve adayların adreslerine gönderilmeyecektir. İnternet sayfasındaki duyurular, sonuç bilgileri adaylara tebliğ hükmündedir.