Yeni çıkan vergi affı neleri kapsıyor?

İçindekiler:

  1. Yeni çıkan vergi affı neleri kapsıyor?
  2. Vergi yapılandırması nasıl yapılır?
  3. Vergi borcu yapılandırma da faiz siliniyor mu?
  4. Vergi Borcu Yapılandırma e devletten nasıl yapılır?
  5. 2021 vergi affı neleri kapsıyor?
  6. Yapılandırma Resmi Gazetede yayımlandı mı?
  7. Vergi borcu yapılandırması kaç taksit?
  8. Vergi yapılandırma ne zaman başlayacak?
  9. Vergi borcu yapılandırma kaç ay?
  10. Vergi borcu yapılandırma 2021 nasıl yapılır?
  11. Vergi borcu yapılandırma 2021 ne zaman başlayacak?
  12. Vergi affı ne zaman yürürlüğe girecek 2021?
  13. Yeniden yapılandırma ne zaman başlayacak?
  14. Yapılandırma süresi uzatılacak mı?
  15. Borç yapılandırma kaç taksit?

Yeni çıkan vergi affı neleri kapsıyor?

Milyonlarca borçlu için yeni bir yapılandırma olanağı getiren kanun teklifi komisyondan geçti. Teklife göre, vergi cezaları, SGK prim borçları, gümrük cezaları yeniden yapılandırılacak. Belediyelerin su alacakları, emlak ve çevre vergisi, motorlu taşıt vergileri, otoyol ve köprü cezaları da bu kapsama alınacak.

Vergi yapılandırması nasıl yapılır?

Vergi borcunu yapılandırmak için vergi dairesine dilekçe ile başvurunuzu yapabilirsiniz. Ayrıca, e-Devlet veya İnternet Vergi Dairesi sitesi üzerinden de yapılandırma başvurularınızı gerçekleştirebilirsiniz.

Vergi borcu yapılandırma da faiz siliniyor mu?

Yapılandırılan borcun tamamının ilk taksit ödeme süresi içinde ödenmesi halinde Yİ-ÜFE'ye göre hesaplanan tutarın yüzde 90'ı, ilk iki taksit ödeme süresi içinde ödenmesi halinde ise yüzde 50'si tahsil edilmeyecek, yani silinecek.

Vergi Borcu Yapılandırma e devletten nasıl yapılır?

e-Devlet üzerinden “İnteraktif Vergi Dairesi” uygulamasına giriş yaparak vergi borcu yapılandırması yapılabiliyor. Sistemde Yapılandırma İşlemleri başlığı altında “7256 Sayılı Yapılandırma Kanunu Kapsamında Tecil İşlemleri” bölümünden başvuru gerçekleştirilebiliyor.

2021 vergi affı neleri kapsıyor?

30 Nisan 2021 tarihinden önce tahakkuk eden vergi ve bunlara bağlı vergi cezaları, gecikme faizleri ve gecikme zamları için yapılandırma yapılabilecek. Motorlu taşıtlar vergisi iki taksit halinde ödenebildiği için, ocak ayındaki MTV taksitini ödemeyenler yapılandırma yapabilecekler.

Yapılandırma Resmi Gazetede yayımlandı mı?

Vergi cezaları, sigorta primleri, KYK borçlarının yeniden yapılandırılmasıyla ilgili kanun Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi. ... Milyonlarca borçlu için yeni bir yapılandırma olanağı getiren yasa, Meclis'te kabul edilmesinin ardından Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

Vergi borcu yapılandırması kaç taksit?

Düzenlemeyle vergi, vergi cezaları, gecikme faizi, idari para cezaları, sigorta primleri, KYK borçları yapılandırılabiliyor ve 36 aya kadar taksitle ödeme kolaylığı getirildi.

Vergi yapılandırma ne zaman başlayacak?

Gelir Vergisi, kurumlar vergisi, KDV, MTV, ÖTV, tüm idari para cezaları, KYK borçları, Hazine alacaklarını kapsayan vergi borçları için yapılandırma tarihi 30 Eylül'de doluyor.

Vergi borcu yapılandırma kaç ay?

Matrah ve vergi artırımı üzerine hesaplanan vergiler, ikişer aylık dönemler halinde azami 6 eşit taksitte ödenecek. Yapılandırılacak borcun taksitle ödenmek istenmesi halinde borçlular, başvuru sırasında 6, 9, 12 veya 18 eşit taksitte ödeme seçeneklerinden birini tercih edecek.

Vergi borcu yapılandırma 2021 nasıl yapılır?

Yapılandırma başvuruları işverenlerce, e-sigorta kanalıyla, şahsen veya posta yoluyla ilgili SGİM/ SGM'ye, 4/b (Bağ-Kur) sigortalıları tarafından, e-devlet üzerinden, şahsen veya posta yoluyla herhangi bir SGİM/ SGM'ye, Primlerini kendi ödeyenlerce, e-devlet üzerinden, şahsen veya posta yoluyla dosyalarının olduğu ...

Vergi borcu yapılandırma 2021 ne zaman başlayacak?

Borç yapılandırma yasası en çok KYK kredi borcu olanları sevindirirken, 2021 borç yapılandırma başvurusu için son gün olarak 31 Ağustos 2021 tarihi belirlendi. İlk taksit ödemeleri ise eylül sonuna kadar yapılması gerekiyor.

Vergi affı ne zaman yürürlüğe girecek 2021?

TBMM Genel Kurulunda kabul edilen, milyonlarca vatandaşı ilgilendiren Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılması ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına İlişkin Kanun, Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi. 30 Nisan 2021 itibarıyla kesinleşmiş, vergi, harç ve SGK prim borçları ile cezalar yeniden ...

Yeniden yapılandırma ne zaman başlayacak?

Karar, vergi, gecikme faizleri, gecikme zammı ve Sosyal Güvenlik Kurumu alacakları ve idari para cezaları gibi alacakları kapsıyor. Yapılandırma başvurusu için son tarih olarak belirlendi. İlk taksit ödemeleri de belirlenen tarihten 1 ay sonra başlayacak.

Yapılandırma süresi uzatılacak mı?

Vergi yapılandırmasına tarih uzatması geldi. Buna göre 31 Ağustos 2021 tarihinde bitecek olan başvuru ve ödemeye ilişkin karar 1 ay süreyle uzatıldı. 7326 sayılı Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılması'na ilişkin kanunda süre uzatımı kararını Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan aldı.

Borç yapılandırma kaç taksit?

Belediyelerin yapılandırılan borçları 120 eşit taksitle ödenebilecek. Yapılandırma devam ettiği sürece taksitlerin süresinde ödenmesi kaydıyla sigorta primi teşvik uygulamalarından yararlanılacak.