Kabiliyet kabiliyetin eş anlamlısı nedir?

İçindekiler:

  1. Kabiliyet kabiliyetin eş anlamlısı nedir?
  2. Alakalı sözcüğünün eş anlamlısı nedir?
  3. Mecburi kelimesinin eş anlamlısı nedir?
  4. Kabahat kelimesinin eş anlamlısı nedir?
  5. Yetenek kabiliyet eş anlamlı mıdır?
  6. Ilgi ve alaka aynı mı?
  7. Toy sözcüğünün eş anlamlısı nedir?
  8. Harp kelimesinin eş anlamlısı ne demektir?
  9. Faydalı kelimesinin eş anlamı nedir?
  10. Yetenek eş anlamı nedir?
  11. Neden sözcüğünün eş anlamlısı nedir?
  12. Kıymetlisin kelimesinin eş anlamlısı nedir?
  13. Alaka ilgi ne demek?
  14. Ilgi ve alakanız ne demek?
  15. Arzu istek eş anlamlı mı?
  16. Abidenin eş anlamlısı ne demek?

Kabiliyet kabiliyetin eş anlamlısı nedir?

Bu kelime Arapça'da "Yapılabilirlik veya yapabilirlik, kapasite, yetenek" anlamlarına gelmektedir. KABİLİYETİN EŞ ANLAMLISI NEDİR? Kabiliyet eş anlamlısı denildiği zaman akla gelen ilk kelime yetenektir. Bu iki kelime aynı anlamı karşılar.

Alakalı sözcüğünün eş anlamlısı nedir?

İlgi, Türkiye Türkçesi kökenli bir sözcüktür. İlgi kelimesinin eş anlamlısı ise “ilişki, alaka” kelimeleridir.

Mecburi kelimesinin eş anlamlısı nedir?

Zorunlu sözcüğü mecburi ile eş anlamlı olan kelimeler arasında yer alıyor. Kelimenin isim hali ''Zorunluluk'' şeklinde yazılır. Örnek Cümle: Zorunlu olmasaydım bu şehirden bir günlüğüne bile ayrılmazdım.

Kabahat kelimesinin eş anlamlısı nedir?

Dilimize Farsçadan geçmiş olan cürüm, suç ve kabahat kelimeleriyle anlamlıdır.

Yetenek kabiliyet eş anlamlı mıdır?

Dilimizde yetenek kelimesi ile aynı anlamda kullanılabilecek pek çok kelime bulunmaktadır. Bu kapsamda; kabiliyet, beceri ya da kapasite yetenek ile eş anlamlı kelimeler arasında yer almaktadır.

Ilgi ve alaka aynı mı?

İlgi kelimesinin eş anlamlısı TDK'ya göre 'alaka' sözcüğü üzerinden ele alınmaktadır. Genelde bu kelime üzerinden eş anlamlı şekilde kullanılan ilgi sözcüğünü, aynı zamanda ilişki ya da dikkat gibi kelimeler üzerinden de değerlendirmek mümkün.

Toy sözcüğünün eş anlamlısı nedir?

Günlük hayatta sıklıkla kullanılan çaylak sözcüğü de toy ile anlamlıdır.

Harp kelimesinin eş anlamlısı ne demektir?

Harp kelimesine karşılık olarak birden fazla eş anlamlı sözcük öne çıkıyor. ... TDK'ya göre harp kelimesi ele alındığında eş anlamlısı olarak 'savaş' öne çıkıyor. Tarih boyunca farklı amaçlar doğrultusunda özellikle devletlerin yaptıkları mücadele harp olarak bilinmektedir.

Faydalı kelimesinin eş anlamı nedir?

Fayda kelimesinin eş anlamlısı yarar kelimesidir. Cümle içerisinde kullanılan fayda kelimesi yerine aynı anlamı taşıması sebebiyle yarar kelimesi de kullanılabilir.

Yetenek eş anlamı nedir?

Birbiri yerine kullanılan bu kelimelerin yanı sıra beceri, iktidar, güç, istidat ve kudret sözcükleri de aynı anlama gelir. Bu kelimenin sıfatlaşmış hali olan yetenekli sözünün de eş anlamlısı vardır. Bu kelimeyi de "kabiliyetli" olarak gösterebiliriz.

Neden sözcüğünün eş anlamlısı nedir?

Neden eş anlamlısı "sebep" sözcüğüdür.

Kıymetlisin kelimesinin eş anlamlısı nedir?

Sıfat olan 'kıymetli' sözcüğünün eş anlamlısı 'değerli'dir.

Alaka ilgi ne demek?

Ilgi ve alaka ne demektir? TASAVVUF. "İlgi; bir şeye gönül verme, bağlanma ve düşmanlık" gibi mânalara gelen alâka (çoğulu alâik) kelimesi, tasavvufta "koparılması öngörülen dünya bağı, insanları maddeye ve nefsin arzularına yönelten sebepler" anlamında kullanılmıştır.

Ilgi ve alakanız ne demek?

İlgi nedir, İlgi ne demek İki şey arasında bulunan herhangi bir bağlılık, ilişki, alaka, taalluk, aidiyet. Belirli bir olay veya etkinliğe yakınlık duyma, ondan hoşlanma ve ona öncelik tanıma.

Arzu istek eş anlamlı mı?

Eş anlamlı kelimeler yazılışları ve okunuşları farklı olan fakat anlamları aynı olan kelimelerdir. İstek kelimesinin eş anlamlı kelimeleri arzu, dilek, emir, gönül, heves, irade, kasıt, keyif, meram, murat, rağbet, rıza, sevda, şevk, talep, eğilim kelimeleridir.

Abidenin eş anlamlısı ne demek?

Abidenin Eş Anlamlısı Abide kelimesinin eş anlamlısı nedir sorusunun cevabı anıt, eser, estelik, kaynak ve yadigar kelimeleridir. Bu kelimeler birbirlerinin yerine kullanılmaktadır.