Seyahat izin belgesi gerekli mi?

İçindekiler:

  1. Seyahat izin belgesi gerekli mi?
  2. Seyahat izni kimler için alınır?
  3. Şehirlerarası yol izni nasıl alınır?
  4. Özel araçla seyahat izin belgesi nasıl alinir?
  5. Kaymakamlıktan seyahat izin belgesi alınıyor mu?
  6. 65 Yaş altı seyahat izni gerekli mi?
  7. Şehirler arası yolculuk serbest mi?
  8. 65 yaş üstü özel araçla şehir içi seyahat edebilir mı?
  9. Özel araçla şehirler arası yolculuk yasak mı?
  10. Kaymakamlıktan şehir dışı izni nasıl alınır?
  11. Kaymakamlıktan yolculuk izni nasıl alınır?
  12. Seyahat yasağı kaç yaş?
  13. 65 yaş üstü özel araçla seyahat izni gerekli mı?

Seyahat izin belgesi gerekli mi?

Sokağa çıkma kısıtlaması uygulanan süre ve günlerde vatandaşların uçak, tren, otobüs gibi toplu taşıma vasıtalarıyla yapacakları şehirlerarası seyahatler için ayrıca seyahat izni alınması istenmeyecek, şehirlerarası seyahat edileceğinin bilet, rezervasyon kodu vb. ile ibraz edilmesi yeterli olacaktır.

Seyahat izni kimler için alınır?

Birinci dereceden akrabası ağır hasta olanlar veya aynı derece yakını virüs dışında herhangi bir nedenle vefat edenler, izin almak için başvuru hakkına sahiptir. Bulunduğu bölgeye son 15 gün içerisinde gelmiş olan fakat konaklama durumu olmayan kişiler de seyahat izin belgesi verilmesini talep edebilir.

Şehirlerarası yol izni nasıl alınır?

Seyahat izin belgesi ya da yol izni belgesi için öncelikle e-Devlet'e kişisel bilgilerle giriş yapılır. Arama butonuna "İçişleri Bakanlığı E-Başvuru" yazılır. Sağ üstte yer alan "Yeni Başvuru" butonuna tıklanır. Ardından Başvuru Türü kısmından "Seyahat İzin İşlemleri" seçeneği tercih edilir.

Özel araçla seyahat izin belgesi nasıl alinir?

Seyahat İzin Belgesi'ni e-devlet üzerinden ya da Alo 199'u arayarak kolayca alabilirsiniz.
  1. Alo 199'u aradığınızda karşınıza çıkan vatandaşlık temsilcisi size sorular soracak.
  2. Nereden nereye gideceğiniz, hangi araçla gideceğiniz, özel otomobil ise araç plakası kiminle gideceğinize dair sorular soruluyor.
Daha fazla öğe...

Kaymakamlıktan seyahat izin belgesi alınıyor mu?

Seyahat İzin Belgesi almak isteyenler öncelikle e-Devlet ya da Alo 199 Hattı'na yönlendiriliyor. Bu adreslerden izin alamayanların başvuru işlemleri ise, kaymakamlıklardan yapılıyor.

65 Yaş altı seyahat izni gerekli mi?

Artık 65 yaş üstü vatandaşlar uçak, otobüs, tren gibi toplu ulaşım araçlarıyla yapacakları yolculuklar öncesinde Seyahat İzin Belgesi almak zorunda kalmayacak.

Şehirler arası yolculuk serbest mi?

Kademeli normalleşme döneminin ikinci etabında; sadece sokağa çıkma kısıtlaması uygulanan süre ve günlerde şehirler arası seyahat kısıtlaması uygulanacak olup sokağa çıkma kısıtlaması uygulanmayan süre içerisinde şehirler arası seyahate ilişkin herhangi bir kısıtlamaya gidilmeyecektir.

65 yaş üstü özel araçla şehir içi seyahat edebilir mı?

Artık 65 yaş üstü vatandaşlar uçak, otobüs, tren gibi toplu ulaşım araçlarıyla yapacakları yolculuklar öncesinde Seyahat İzin Belgesi almak zorunda kalmayacak. Özel araçla da kısıtlama olmayan gün ve saatlerde yolculuk yapacaksa yine bu belgeyi almalarına gerek yok.

Özel araçla şehirler arası yolculuk yasak mı?

Sokağa çıkma kısıtlaması uygulanan süre ve günlerde vatandaşların özel araçlarıyla şehirlerarası seyahate çıkmalarına müsade edilmeyecek. ... Sokağa çıkma yasağının uygulanmadığı süre içerisinde şehirler arası seyahate ilişkin herhangi bir yasak bulunmuyor.

Kaymakamlıktan şehir dışı izni nasıl alınır?

Seyahat izin belgesi e-Devlet ekranı üzerinden ve Alo 199 iletişim hattını arayarak alınabilir. Vatandaşlar İçişleri Bakanlığına ait e-Başvuru ve ALO 199 sistemleri üzerinden ya da Valilik/Kaymakamlıklara doğrudan başvuru yoluyla Seyahat İzin Kurullarından izin almak kaydıyla özel araçlarıyla seyahat edebiliyor.

Kaymakamlıktan yolculuk izni nasıl alınır?

Vatandaşlar, belirtilen zorunlu hallerin varlığı halinde bu durumu belgelendirmek kaydıyla e-Devlet üzerinden İçişleri Bakanlığına ait e-Başvuru ve ALO 199 sistemleri üzerinden valilik/kaymakamlık bünyesinde oluşturulan Seyahat İzin Kurullarından izin almak kaydıyla seyahat edebilecek.

Seyahat yasağı kaç yaş?

Yasak, cuma akşamları 21.00'de başlayacak pazartesi sabah 05.00'te sona erecek. Bu süreçte 65 yaş üstü olup iki doz aşısını yaptıranlar ile 18 yaş altına sokak kısıtlaması yok.

65 yaş üstü özel araçla seyahat izni gerekli mı?

Artık 65 yaş üstü vatandaşlar uçak, otobüs, tren gibi toplu ulaşım araçlarıyla yapacakları yolculuklar öncesinde Seyahat İzin Belgesi almak zorunda kalmayacak. Özel araçla da kısıtlama olmayan gün ve saatlerde yolculuk yapacaksa yine bu belgeyi almalarına gerek yok.