Kardiyoloji kalbe nasıl bakar?

İçindekiler:

  1. Kardiyoloji kalbe nasıl bakar?
  2. Kalbimde ağrı var hangi bölüme gitmeliyim?
  3. Kalp hastalığı kan tahlilinde belli olur mu?
  4. Vücutta iltihap hangi testle anlaşılır?

Kardiyoloji kalbe nasıl bakar?

Kalp ve kalp damarlarına ait hastalıkların teşhisi, tedavisi ve takibi ile ilgilenen tıp dalına "Kardiyoloji" adı verilir. Bu bölümde görev yapan uzman doktorlara ise "Kardiyolog" denilmektedir. Kardiyologlar kalp krizi, kalp ritim bozuklukları, kalp yetmezliği, tansiyon yüksekliği gibi hastalıkları tedavi eder.

Kalbimde ağrı var hangi bölüme gitmeliyim?

Sağ veya sol göğüste meydana gelen ağrılarda, Göğüs Hastalıkları bölümüne gitmek gerekecektir. Yine sürekli yaşanan sıkışma ve nefes darlığı durumunda, bu uzman doktora gidilmelidir. Kişinin kalp rahatsızlığı bulunuyorsa, göğüs doktoru yerine Kalp Cerrahisine başvurması gerekecektir.

Kalp hastalığı kan tahlilinde belli olur mu?

Kan testiyle kalp krizi riski tespit edilebiliyor Kalp kası hasar görünce ortaya çıkan troponin proteinini ölçen testte, sonuçları yüksek çıkan bireylerin gelecek 15 yılda kalp krizi geçirme veya kalp hastalıklarından ölme ihtimallerinin yüksek olduğu tespit edildi.

Vücutta iltihap hangi testle anlaşılır?

CRP testi ile kandaki iltihap değeri ölçülmektedir. Çeşitli enfeksiyonlar, kanser, bağışıklık sistemi ve kalp hastalıkları gibi birçok nedenden dolayı vücuttaki iltihap oranı yükselebilmektedir. CRP testi hastalıkların tanısına yardımcı olan bir testtir.