Renk körlüğü işe girmeye engel mi?

İçindekiler:

  1. Renk körlüğü işe girmeye engel mi?
  2. Renk körü olan subay olabilir mi?
  3. Renk körü insanlar dünyayı nasıl görür?
  4. Sürücü belgesi kimler alamaz?
  5. Ehliyet almak için diploma şart mı?

Renk körlüğü işe girmeye engel mi?

Tarafımızca, renk körlüğünün bilgisayar isletmeni olmaya mani bir husus olmadığı değerlendirilmektedir. Yukarıda yer verilen mevzuat ve açıklamalar uyarınca; renk körü olan memur adayının, renk körlüğünün bulunduğunu belirten sağlık raporunun bilgisayar işletmeni olarak atanmasına engel olmadığı değerlendirilmektedir.

Renk körü olan subay olabilir mi?

Renk körü olanlar uzman erbaş olamazlar, tıpkı subay ve astsubaylığa engel olan madde uzman erbaş adayları içinde geçerlidir, renk körlüğü bulunan uzman erbaş adayları maalesef ki hiçbir kuvvet veya jandarma genel komutanlığında uzman erbaş olamazlar.

Renk körü insanlar dünyayı nasıl görür?

Deuteranomalia'ya sahip insanlar, özellikle yeşil ve kırmızı gibi renklerde daha hafif bir renk paleti olarak görüyorlar. Protanopia'ya sahip birisi, yeşil ve kırmızı tonların tümünü soluk görür; sarı ve mavi tonlar büyük ölçüde etkilenmez. Erkeklerin yaklaşık% 1'i bu tür KVH'u yaşamaktadır.

Sürücü belgesi kimler alamaz?

Örneğin zeka seviyesinde düşüklük olanlar. İşitme kaybı yaşayan kişiler ehliyet başvurusunda bulunamazlar. Şeker hastalığı olanların doktor kontrolünde olmaları gerekir. Her iki gözde ayrı ayrı görme alanı 120 dereceden daha az görme alanına sahip olanlar sürücü belgesi alamayacak.

Ehliyet almak için diploma şart mı?

Yönetmeliğin 76.maddesinde eğitim şartı için şu ifade geçmektedir: “Öğrenim durumu itibarıyla en az ilkokul düzeyinde eğitim almış olmaları”. ... Sınavlar kazanıldıktan sonra ehliyet için başvuru aşamasında diploma ya da eğitim durumunu gösterir belgenin sürücü dosyasında bulunması gerekiyor.