Modern Türkçe dönem hangi yüzyılı kapsar?

İçindekiler:

  1. Modern Türkçe dönem hangi yüzyılı kapsar?
  2. Türkçe hangi dönemde lehçelere bölünmüştür?
  3. Resmi dil Türkçe hangi anayasa?
  4. Ilk Türk dili nedir?
  5. Türkçe ve Osmanlı Türkçesi arasında nasıl bir ilişki vardır?

Modern Türkçe dönem hangi yüzyılı kapsar?

7) Modern Türkçe Devresi: Bu devre 20. yüzyılı kapsamaktadır. 20. yüzyılda önemli yazı dilleri olarak Türkiye Türkçesi , Özbek Türkçesi, Türkmen Türkçesi, Kazak Türkçesi vb. görüyoruz.

Türkçe hangi dönemde lehçelere bölünmüştür?

20. yy'ın ilk çeyreğinde başlayıp bugünkü Türk dil ve lehçelerinin (Türkiye Türkçesi, Azerbaycan Türkçesi, Türkmence, Özbekçe, Kazakça, Kırgızca, Yakutça, Çuvaşça vs.) ortaya çıktığı dönemdir. Türk dillerinin bugün kendine has gramer özellikleri vardır ve bunlar edebî eserler veren yazı dili hâline gelmişlerdir.

Resmi dil Türkçe hangi anayasa?

1924 Anayasası | Anayasa Mahkemesi.

Ilk Türk dili nedir?

Türklerin kullandıkları diller arasında hiç şüphesiz en kadim olanı Göktürk Alfabesidir. Yazılı olarak örneklerini bugün Moğolistan sınırları içerisinde kalan Orhun Yazıtları üstünde görebileceğimiz Göktürk Alfabesi, Türklerin kullandıkları diller arasında en eski referans olarak görülmekte.

Türkçe ve Osmanlı Türkçesi arasında nasıl bir ilişki vardır?

Osman Türkçesi Türkçenin bir döneminin adıdır. Türkçeden bağımsız bir dil değildir. Kur'an harfleriyle yazılan Türkçedir. Osmanlı Türkçesi; pratikte kısaca Osmanlıca diye de adlandırılan Osmanlı Türkçesi, 15. yüzyılın sonlarından 20. yüzyılın başlarına kadar Osmanlı devletinin sınırları içinde kullanılan yazı dilidir.