Farabinin yaptığı çalışmalar nelerdir?

İçindekiler:

  1. Farabinin yaptığı çalışmalar nelerdir?
  2. Farabi Kimdir Kısaca Eodev?
  3. Farabi asker mi?
  4. Farabi'ye göre cahil şehrin yaşam amacı nedir?
  5. Erdemli Şehir nedir?

Farabinin yaptığı çalışmalar nelerdir?

Farabi ilimleri; fizik, matematik, metafizik ilimler diye üçe ayırdı. ... Hava titreşimlerinden ibaret olan ses olayının ilk mantıklı izahını Farabi yaptı. O, titreşimlerin dalga uzunluğuna göre azalıp çoğaldığını deneyler yaparak tespit etti. Bu keşfiyle musiki aletlerinin yapımında gerekli olan kaideleri buldu.

Farabi Kimdir Kısaca Eodev?

Farabi'nin asıl adı Ebu Nasır Muhammed İbn Türkan el Farabi'dir. Türk asıllıdır. Farabi, Matematik, botanik, tıp, musiki, felsefe ve mantık alanlarında çalışmalar yapmış ve bu alanlarda eserler ortaya koymuştur. Farabi öncelikle medrese eğitimi görmüştür sonrasında Harran'a gidip felsefe eğitimi almıştır.

Farabi asker mi?

Muhammed b. Tarhan b. Uzluğ el-Fârâbî et-Türkî olan Fârâbî, Türkistan'ın Fârâb şehri yakınlarındaki Vesiç'te doğmuştur. Asker bir aileden gelen Fârâbî'nin babası Vesiç kalesi kumandanıdır. ... Fârâbî Bağdat'ta dönemin en büyük âlimlerinden olan İbnü's-Serrâc (ö. 929)'tan Arapça okumuş ve kendisine mantık okutmuştur.

Farabi'ye göre cahil şehrin yaşam amacı nedir?

1) Cahil Şehir: Halkı, saadeti tanımayan şehirdir ve saadeti de düşünmezler. Kendilerine öğretilse bile onu Kabul etmez ve ona inanmazlar. Onlar ancak servet, sıhhat, şehvet, serazad yaşamak, şöhret-itibar kazanmak gibi zevahiri hayatın gayesi bilirler.

Erdemli Şehir nedir?

İnsan tabiatı icabı toplum içerisinde yaşamaya mahkûmdur. Öyle ise onun gerçek mutluluğa ulaşması da yine bir toplumsal düzen içerisinde mümkün olacaktır. İşte insanın gerçek mutluluğa erişmesini sağlayan bu düzenin adı “Erdemli Şehir”dir. Fârâbî'de siyasetin ilk hedefi gerçek mutluluğa ulaşmaktır.