Novartis exforge 5 mg 160 mg ne için kullanılır?

İçindekiler:

  1. Novartis exforge 5 mg 160 mg ne için kullanılır?
  2. Exforge yan etkileri nelerdir?
  3. Exforge ilaç ne için kullanılır?
  4. Çay Kaşığı kaç mg?
  5. Reçetede 1x2 ne demek?

Novartis exforge 5 mg 160 mg ne için kullanılır?

EXFORGE, kan basıncı tek başına amlodipin ya da valsartan içeren bir ilaç ile yeterince kontrol edilemeyen hastalarda, yüksek kan basıncının (hipertansiyonun) tedavi edilmesi amacıyla kullanılır.

Exforge yan etkileri nelerdir?

Döküntü, kaşıntı, yüzde, dudaklarda veya dilde şişlik, nefes almada güçlük, düşük kan basıncı (bayılma hissi, sersemlik) gibi belirtilerle seyreden alerjik reaksiyon. Bunların hepsi çok ciddi yan etkilerdir. Eğer bunlardan biri sizde mevcut ise, sizin EXFORGE'a karşı ciddi alerjiniz var demektir.

Exforge ilaç ne için kullanılır?

EXFORGE HCT, amlodipin ya da valsartan kullanıp kan basıncı yeterli düzeyde kontrol altına alınamayan hastalarda yüksek kan basıncını düşürmek için kullanılır.

Çay Kaşığı kaç mg?

Çay, Tatlı ve Yemek Kaşıkların Ortalama Ölçüleri Çay, tatlı ve yemek kaşıklarının ölçüleri şunlardır: - 1 çay kaşığı un 2 gramdır. - 1 çay kaşığı tepeleme un 5 gramdır.

Reçetede 1x2 ne demek?

Bölge Eczacı Odası Başkanlığı tarafından tarih ve 923 sayılı yazı ile Genel Sağlık Sigortası Genel Müdürlüğü Emekli Sandığı Sağlık Hizmetleri Dairesi Başkanlığına (Devredilen) yazılan yazıda, Beloc Zok adlı ilacın prospektüsünde ".. .günde bir defa " kullanılabileceğinden, kontrol eden eczacılar tarafından ...