ABD Tıp Enstitüsü ne göre kalitenin boyutları nelerdir?

İçindekiler:

  1. ABD Tıp Enstitüsü ne göre kalitenin boyutları nelerdir?
  2. Sağlık hizmetlerinde kalite standart setleri nelerdir?
  3. Sağlık hizmetinde kalite göstergesi nedir?
  4. Sağlık Hizmetlerinde Belgelendirme Nedir?
  5. Kalite Belgelendirme Nedir?
  6. Belgelendirme ne demek?
  7. Ürün Belgelendirme Nedir?
  8. TSE belgelendirme faaliyetleri nelerdir?
  9. Kapsam genişletme nedir?
  10. TSE olmazsa ne olur?
  11. TSE damgası nedir nerelerde kullanılır?
  12. ISO damgası ne anlama gelir?
  13. TSE belgesi nedir ne işe yarar?
  14. TSE ISO ne demek?

ABD Tıp Enstitüsü ne göre kalitenin boyutları nelerdir?

Donabedian?a göre kalitenin özellikleri şunlardır: Etkenlik, etkililik, verimlilik, optimallik, kabul edilebilirlik, yasallık ve hakkaniyet. ABD Tıp Enstitüsüne göre sağlık hizmetlerinde kalitenin boyutları şunlardır: Güvenlik, etkililik, hasta merkezlilik, zamanında, verimlilik ve adalet.

Sağlık hizmetlerinde kalite standart setleri nelerdir?

SKS setleri, puanlandırma sistematiği, standartlar ve değerlendirme ölçütlerine yönelik rehberlik ifadeleri ve eklerde yer alan yardımcı dokümanlar ile birlikte aynı zamanda sağlık hizmeti sırasında karşılaşılabilecek riskleri minimalize eden ve risklerin yönetimini sağlayan bir araç niteliğindedir.

Sağlık hizmetinde kalite göstergesi nedir?

Gösterge sonuçlarına göre sağlık kuruluşları hizmet kalitesini artırmaya yönelik yol haritalarını belirlemektedirler. ... Sağlıkta kalite göstergeleri, Bakanlığımızca belirlenen ve sağlık kuruluşlarında izlenmesi gereken, yapı, süreç ve sonuç odaklı ölçüm araçlarıdır.

Sağlık Hizmetlerinde Belgelendirme Nedir?

BELGELENDİRME ve AKREDİTASTON NEDİR? Belgelendirme nedir: Laboratuar hizmetinin, muayenenin, ürün, sistem veya personelin belirli bir standart veya teknik düzenlemeye uygun olduğunun yazılı olarak üçüncü taraf (bağımsız) bir kurum veya kuruluş tarafından belirlenmesi faaliyetidir.

Kalite Belgelendirme Nedir?

Belgelendirme çalışmaları, akredite olmuş bir belgelendirme kuruluşu tarafından, ulusal veya uluslararası kuruluşlar tarafından hazırlanan ve yayınlanan bir yönetim sistemi standardını işletmelerinde kuran ve uygulayan firmaların bu durumunu tespit etmek amacı ile yapılan çalışmalardır.

Belgelendirme ne demek?

Belgelendirme, bir nesnenin (bir ürünün), sürecin, kişinin veya kuruluşun belirli özelliklerinin onaylanmasıyla ilgilidir. Çoğu durumda bu onay, bir çeşit dış inceleme, değerlendirme veya denetim yoluyla sağlanmaktadır.

Ürün Belgelendirme Nedir?

Ürün belgelendirme, Türk Standartları Enstitüsü (TSE) tarafından işletmelere ve şirketlere verilen bir dokümandır. ... Değerlendirme ve belgelendirme sürecinde mevzuat, ilgili standartlar, kalite kriterleri ve teknik belgeler göz önünde bulundurulur.

TSE belgelendirme faaliyetleri nelerdir?

TSE, üretim yerlerinin belgelendirilmesinden, ürünlerin, parti mallarının, hizmet yerlerinin ve laboratuvarların belgelendirilmesine kadar bir dizi belgelendirme çalışması yerine getirmektedir.

Kapsam genişletme nedir?

kapsamını genişletmek ne demek? (bir şeyin) sınırları içine giren öğeleri genişletmek, şümullendirmek.

TSE olmazsa ne olur?

Bir malın üzerinde bulunuyor olması o malın Türk Standartları Enstitüsü tarafından belirlenen üretim koşullarını sağladığının göstergesidir. Üzerinde TSE damgası bulunmayan ürünleri almak, üretim aşamasından emin olmadığımız ürünleri satın almamız anlamına gelecektir.

TSE damgası nedir nerelerde kullanılır?

Üzerinde TSE damgası bulunan bazı ürünlere örnekler verecek olursak;

  • Süt ve süt ürünlerinde.
  • Et ve et ürünlerinde.
  • Balık ve balık ürünlerinde.
  • Tarım ürünlerinde.
  • Bakliyat ürünlerinde.
  • Otomobil sanayinde.
  • Motor sanayinde.
  • Tekstil ürünlerinde.

ISO damgası ne anlama gelir?

ISO (International Organization for Standartization), Uluslararası Standartlar Organizasyonu anlamına gelmektedir.

TSE belgesi nedir ne işe yarar?

TSE Belgesi Ülkemizde üretilen ürünler için belirlenen kriterler ve uygunluk standartlarının karşılandığını ispatlayan bir belgedir. TSE Belgesi bir ürün hakkında tetkikler yaparak uygunluğunu denetlemektedir.

TSE ISO ne demek?

ISO NEDİR ?: Yaptığı standardizasyon çalışmaları sonucu ticarete ve tüketicilere katkılar sağlayan ISO; Uluslararası Standart Organizasyonunun kısaltılmasıdır (International Organization for standardization). ... TSE, ISO'nun üyesi ve Türkiye'de ki tek temsilcisidir.