Ön inceleme raporu nedir?

İçindekiler:

  1. Ön inceleme raporu nedir?
  2. Inceleme ile soruşturma arasındaki fark nedir?
  3. Ön inceleme nasıl yapılır?
  4. Ön incelemede yeminli katip zorunlu mu?
  5. Soruşturma ve inceleme nedir?
  6. Soruşturma izni kaç günde verilir?
  7. Memura soruşturma izni kaç günde verilir?
  8. Kaymakamın hazırlık soruşturmasını kim yapar?
  9. 4483 sayılı Kanun kapsamına giren suçlar nelerdir?
  10. Er kamu görevlisi midir?
  11. 4483 sayılı kanun ne ile ilgilidir?
  12. Kademe ilerleme cezasını kim verir?

Ön inceleme raporu nedir?

657 Sayılı Devlet Memurları Kanunu kapsamındaki personelin disiplin suçu niteliğindeki tutum ve eylemlerine ilişkin olarak yapılan idari soruşturmalar sonunda düzenlenen raporlar türüdür. konuda ön inceleme yapılması gerektiği hususunda soruşturma izni vermeye yetkili mercie sunulmak üzere düzenlenir.

Inceleme ile soruşturma arasındaki fark nedir?

İddia ciddiye alınacak bir iddia ise gerçeklik payı var ise soruşturma yapılmasına diye rapor yazılır ve soruşturma başlatılır. Ya da genellikle yapılan görevlendirmelerde “İnceleme yapılması ve Soruşturmaya gerek görüldüğü taktirde soruşturma yapılması anlamında “inceleme/soruşturma” onayı verilir.

Ön inceleme nasıl yapılır?

ön inceleme, 11 karakter ile yazılır. Ayrıca, ö harfi ile başlar, e harfi ile biter. Tüm karakter dağılımı ise, 'ö', 'n', ' ', 'i', 'n', 'c', 'e', 'l', 'e', 'm', 'e', şeklindedir. ön inceleme kelimesinin tersten yazılışı emelecni nö diziliminde gösterilir.

Ön incelemede yeminli katip zorunlu mu?

Ön inceleme yapmak üzere görevlendirilenler yapılan ön incelemede alacakları ifadelerde ifadeleri bizzat kendileri alabileceği gibi ifadelerin alınmasında yeminli katipte görevlendirebilirler. Eğer yeminli katip görevlendirilmesi yapılacaksa ilgili görevlendirme CMK'nın 169 uncu maddesi uyarınca yapılır.

Soruşturma ve inceleme nedir?

İddia ciddiye alınacak bir iddia ise gerçeklik payı var ise soruşturma yapılmasına diye rapor yazılır ve soruşturma başlatılır. Ya da genellikle yapılan görevlendirmelerde "İnceleme yapılması ve Soruşturmaya gerek görüldüğü taktirde soruşturma yapılması anlamında "inceleme/soruşturma" onayı verilir.

Soruşturma izni kaç günde verilir?

Karar Verme Süresi Madde 23- Yetkili merci, soruşturma izni konusundaki kararını suçun öğrenildiği tarihten itibaren ön inceleme dahil en geç otuz gün içinde verir. Bu süre. zorunlu hallerde on beş günü geçmemek üzere bir defa uzatılabilir.

Memura soruşturma izni kaç günde verilir?

Soruşturma izni hususunda yetkili merci, bu rapor üzerine soruşturma izni verilmesine veya verilmemesine, suçun öğrenilmesinden itibaren ön inceleme dahil en geç 30 gün içinde gerekçeli bir şekilde karar verir. Bu süre, zorunlu hallerde 15 günü geçmemek üzere bir defa uzatılabilir.

Kaymakamın hazırlık soruşturmasını kim yapar?

Ancak Cumhurbaşkanlığı İdari İşler Başkanı, Türkiye Büyük Millet Meclisi Genel Sekreteri, Bakan yardımcıları ve valiler ile ilgili olarak yapılacak olan hazırlık soruşturması Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı veya Başsavcıvekili, kaymakamlar ile ilgili hazırlık soruşturması ise il Cumhuriyet başsavcısı veya başsavcıvekili ...

4483 sayılı Kanun kapsamına giren suçlar nelerdir?

Memurun Görev Sebebiyle İşlediği ve 4483 sayılı kanun kapsamına giren Suçlar. Tedbirsizlik, Dikkatsizlik, Meslek ve Sanatta Acemilik, Nizam, Emir ve Talimatlara Riayetsizlik Neticesinde Ölüme Sebebiyet Vermek (TCK 83-85. Md.)

Er kamu görevlisi midir?

Yüksek Seçim Kurulu, konuya seçim hukuku açısından yaklaşmakta, yürütmenin siyasi kanadını teşkil eden bakanları, “memur veya kamu görevlisi” saymamaktadır.

4483 sayılı kanun ne ile ilgilidir?

Madde 2- Bu Yönerge, 4483 sayılı Kanun çerçevesinde memurlar ve diğer kamu görevlilerinin görevleri sebebiyle işledikleri suçlar hakkında İçişleri Bakanlığı merkez teşkilatı ve bağlı kuruluşları ile valilik ve kaymakamlıklarca izlenecek usul ve yürütülecek iş ve işlemleri kapsar.

Kademe ilerleme cezasını kim verir?

Kademe İlerlemesinin Durdurulması Cezası, memurun bağlı olduğu kurumdaki disiplin kurulunun kararı alındıktan sonra, atamaya yetkili amirler il disiplin kurullarının kararlarına dayanan hallerde Valiler tarafından verilir.