Sorgum tohumu nedir?

İçindekiler:

  1. Sorgum tohumu nedir?
  2. Sorgum nasıl pişirilir?
  3. Şeker sorgum nedir?
  4. Reygras otu kaç yıl yaşar?
  5. Reygras tek yıllık mı?
  6. Reygras otu kac gunde cikar?
  7. Reygras susuz yetişir mi?
  8. Reygras kaç kez biçilir?
  9. Reygras tohumu nasıl üretilir?
  10. Korunga ekimi hangi ayda?
  11. Korunga 1 dekara ne kadar gider?
  12. Korunga kaç yıllık bitki?
  13. Tritikale nerede kullanılır?
  14. Tritikale ne işe yarar?
  15. Tritikale kaç protein?
  16. Tritikale silajı ne zaman yapılır?

Sorgum tohumu nedir?

Tek yıllık sıcak iklim yem bitkisidir. Zor arazi şartlarına adaptasyonu güçlü olup, gelişme dönemi yaz ve erken dönemdir. Yeşil ve kuru ot, silo yemi amacıyla yetiştirilir.

Sorgum nasıl pişirilir?

4 Yöntem 2: Yavaş bir tencere kullanın

  1. Sorgumu durulayın ve boşaltın. İnce bir süzgeç içine 200 g (1 bardak) bütün sorgum koyun. ...
  2. Sorgum, su ve tuzu yavaş bir tencereye koyun. ...
  3. Sorgumu 4 ila 5 saat boyunca yüksek güçte pişirin. ...
  4. Pişmiş sorgum kullanın veya saklayın.

Şeker sorgum nedir?

Şeker sorgum önemli bir enerji ve silaj bitkisidir. İçerdiği yüksek orandaki şeker ile biyoetanol üretiminde ümitvar bir bitki olup aynı zamanda posası ile de hayvan yemi kaynağı olarak kullanılabilecek bir bitkidir.

Reygras otu kaç yıl yaşar?

Reygras otu kaç yıl yaşar? Reygras otu tek yıl yaşar. Bir yıllık bir serin iklim bitkisidir.

Reygras tek yıllık mı?

Reygras otu tek yıllık bir bitkidir. Çok yıllık olanıda mevcuttur. Türkiye iklim ve toprak şartlarında Reygras otunun tek yıllık olarak değerlendirilmesi daha doğru olacaktır. ... Reygras bitkisinin çok yıllık olması bir avantaj getirmez.

Reygras otu kac gunde cikar?

İdeal sıcaklık aralığında ekildiğinde 25-35 günde ilk biçime ulaşmaktadır. İlk biçimden sonra yetişme şartlarına göre (sıcaklık ve sulama) 20-40 gün arasında tekrar biçim yüksekliğine ulaşır. İklim koşullarının ve uygulanan bakım yöntemlerinin iyi olması şartıyla bölgelere göre değişmek kaydıyla yılda 3–7 biçim alınır.

Reygras susuz yetişir mi?

Yıllık biçim sayısı sulu koşullarda 5-6, kurak, susuz koşullarda ise 2-3 biçim civarında olup dekara Yeşil Ot Verimi Sulu koşullarda yaklaşık 10-15 ton/da kurak koşullarda ise 5-8 ton/da'dır.

Reygras kaç kez biçilir?

Reygras otu kaç kez biçilir? Kuru arazide 2-3 kez sulu arazide 5-6 kez biçilir. İlk biçim ekim tarihinden 35-40 gün sonra olur. Sonrasında her 20 günde bir biçilir.

Reygras tohumu nasıl üretilir?

Reygras ilkbahar ekimi Aşırı soğuk ve yoğun kar düşen bölgelerimizde karlar eridikten sonra erkenci ilkbahar reygras otu ekimi yapılır kış gelip, kar yağışı başlayana kadar mütemadiyen her 20 günde bir reygras otu biçim alınır.

Korunga ekimi hangi ayda?

Korunga bitkisinde ekim zamanı iklim şartlarına bağlıdır. Korunga fideleri yavaş geliştiği ve ilk yıl soğuklardan zarar gördüğü için en iyi ekim zamanı ilkbahar aylarıdır. Korunga ekilecek tarlada iyi bir tohum yatağının hazırlanmış olması gerekir. Ayrıca tohum yatağı düz, bastırılmış ve kesekleri kırılmış olmalıdır.

Korunga 1 dekara ne kadar gider?

Korunga tohum amacıyla ekilecekse 8-10 Kg/da, ot amacıyla ekilecekse dekara 12 - 15 Kg. tohum Page 2 elle serperek ekilir. Mibzerle ekimde dekara 6 - 8 kg. tohum atılır.Serpilen bu tohumlar bir tırmıkla toprağa karıştırılmalıdır. Korunga tohumlan 3-7 cm. derine ekilmelidir.

Korunga kaç yıllık bitki?

Korunga, baklagiller familyasından çok yıllık bir yem bitkisi olup, 5-6 yıl hiç bozulmadan aynı tarladan ot alınabilir. Yatmaya dayanıklı ve hiç bir bitkinin yetişmediği verimsiz, taşlık, meyilli araziler korunga ekerek değerlendirilebilir. Çiçekleri pembe renkli ve salkım şeklindedir.

Tritikale nerede kullanılır?

Tritikale nedir, nerelerde kullanılır? Tritikale, buğdayla çavdarın melezlenmesinden elde edilen yeni bir tahıl cinsi. Türkiye'de ağırlıklı olarak yem bitkisi olarak yetiştiriliyor. Buğdayın yetiştiği başta Konya, Ankara Polatlı, Çukurova ve Trakya'da ekim alanlarına sahip.

Tritikale ne işe yarar?

Son yıllarda Trakya, Marmara, Ege ve Orta Anadolu'da sığır yemi olarak kullanılan, yem fabrikalarınca, kanatlı rasyonlarında dane mısırın yerine kullanılmaya başlanan "tritikale", buğdaygillerden buğday ve çavdarın melezlenmesiyle elde edilen, yeni bitkilerin ploiploidy yöntemiyle yani kromozom sayılarının iki katına ...

Tritikale kaç protein?

Ayrıca çavdar yem rasyonlarına az oranda katıldığı halde, tritikale %40-50 oranında katılabilmektedir. Çeşide ve yetiştirme koşullarına göre değişmekle birlikte tanede protein oranı %10-16 düzeylerinde olabilmektedir.

Tritikale silajı ne zaman yapılır?

Mayıs haziran aylarında da silajlık olarak hasat edilir. Kesif yem olarak kullanılabilecek, arpaya alternatif bir yem bitkisidir. Tek yıllık bir bitkidir. Dolayısıyla diğer yem bitkilerine göre avantajlıdır.