Izahat talebi nedir?
İçindekiler:
- Izahat talebi nedir?
- Vergi Usul Kanunu'nun 413 üncü maddesindeki yetkili makamlardan yazı ile alacakları izahat çerçevesinde hareket eden mükelleflerin bu hareketlerine ceza kesilebilir mi?
- Mukteza nedir vergi?
- Vergi hukukunda sirküler nedir?
- Sirküler ne amaçla kullanılır?
- Genel Tebliğ ne demek?
- Tebliğ usulleri nelerdir?
- Tebliğ kim çıkarır?
- Pazar günü tebligat yapılır mı?
Izahat talebi nedir?
İzahat talebinde, idarede mevcut olan bir bilgi veya belge talep edilmemekte, idarenin bir mevzuata ilişkin müphem bir husustaki yorumu, açıklaması talep edilmektedir. İdarece yapılan yorum çerçevesinde işlem yapan mükellef ise ceza kesilmesi ve gecikme faizi hesaplanması uygulamalarına karşı koruma kazanmaktadır.
Vergi Usul Kanunu'nun 413 üncü maddesindeki yetkili makamlardan yazı ile alacakları izahat çerçevesinde hareket eden mükelleflerin bu hareketlerine ceza kesilebilir mi?
VUK'un 413 üncü maddesinin ilk halinin son fırkasında yer alan, “Alacakları cevaplara göre hareket eden mükelleflerin bu hareketleri cezayı is- tilzam etse dahi ceza kesilmez.” hükmüne maddenin 6009 sayılı Kanun'la değişik halinde yer verilmemiştir.
Mukteza nedir vergi?
Mukteza ya da özelge; mükelleflerin veya vergi sorumlularının vergi durumları bakımından, kendilerince açık olmayan ve tereddüt ettikleri konular hakkında yazılı olarak açıklama talebinde bulunmaları üzerine, yetkili makamlarca kendilerine verilen yazılı görüşe denir.
Vergi hukukunda sirküler nedir?
Sirküler, Gelir İdaresi Başkanlığı'nın bir konuya ilişkin görüşlerini yansıtan, vergi durumları ve vergi uygulaması bakımından açık olmayan ve tereddüt edilen konular hakkında yol gösterici idari yazılardır.
Sirküler ne amaçla kullanılır?
Sirküler daha çok geleceğe dair olaylar veya uygulamaları içeren bir takım şirket iş yazılarıdır. Genellikle toplu olarak iletişim amacı ile kullanılabilir ya da sadece ilgili şahıslara nezaket ya da önemseme mesajı biçiminde de gönderilebilir.
Genel Tebliğ ne demek?
Genel Tebliğlerin bir kısmı Kanunların uygulama usul ve esaslarını belirlemesini Maliye Bakanlığına verdiği yetkiye istinaden çıkarılmakta olup, bunların bağlayıcı özelliği vardır. ... Birinci grup genel tebliğler, vergi kanunlarının Maliye Bakanlığına tanıdığı düzenleme yetkisine istinaden çıkarılmaktadır.
Tebliğ usulleri nelerdir?
Tebligat Nedir ve Nasıl Yapılır?
- Celse Esnasında ya da Kalemde Tebliğ
- Avukatların Birbirine Evrak Tebliğ Etmesi.
- Elektronik Tebligat Yapılması
- İlanen Tebligat Yapılması
- Yurt Dışında Bulunanlara Yapılacak Tebligat.
- Yurt Dışındaki Türk Vatandaşlarına Yapılacak Tebligat.
Tebliğ kim çıkarır?
(2) Muhatabın işyerinde bulunmaması halinde tebliğ, aynı yerde sürekli olarak çalışan memur veya müstahdemlerinden birine yapılır. (3) Muhatap, meslek veya sanatını konutunda icra ediyorsa, kendisi bulunmadığı takdirde memur veya müstahdemlerinden birine yapılır.
Pazar günü tebligat yapılır mı?
tebligat caizdir (TebK. m. 33; TeblY. m. 54, 55). Bu nedenle, tebligat, kural olarak, mesai saatleri içinde ve dışında, gece ve gündüz, resmî tatil günlerinde, dinî ve millî bayramlarda, adlî tatilde, Cumartesi ve Pazar günleri, kısaca yılın 365 günü, günün 24 saati yapılabilir.
Ayrıca okuyun
- Mangalda beyti nasıl yapılır?
- Büyüme ve gelişme nedir açıklayınız?
- Kırkkat ne demek?
- Avrupa insan Hakları Mahkemesi nde yer alan idari birimler nelerdir?
- Harem feribotu nereye gidiyor?
- Çkys ye kaç günde düşer 2019?
- Evde börek hamuru nasıl yapılır?
- Instagram akış yenilenmiyor ne yapmalıyım?
- Zona öldürücü bir hastalık mı?
- Trabzon Farabi Hastanesi Randevu nasıl alınır?
Ilgileneceksin
- Blue Australorp tavuk kaç ayda yumurtlar?
- Yenikapı Yalova arabalı vapur var mı?
- Yabani bitki nedir örnek veriniz?
- Angora yünü neden olur?
- Harbiye ve Tıbbiye hangi padişah çıkardı?
- Rüyada sevdiğin kişiyle evlendiğini görmek ne anlama gelir?
- Hamilelikte Mast yaptınız mı?
- Twitter'da nasıl dikkat çekerim?
- Kolim Tecrubesiz ne demek?
- Instagram'da başkasının hikayesini nasıl paylaşabilirim?