Projenin kısıtları ne demek?

İçindekiler:

  1. Projenin kısıtları ne demek?
  2. UYAP amaç ve hedefleri nelerdir?
  3. UYAP ne demek ne işe yarar?
  4. UYAP altyapısı ile kullanılan hizmetler nelerdir?
  5. UYAP nedir kimler kullanır?
  6. UYAP portalları nedir?
  7. UYAP üzerinden hangi kurumlara erişilir?
  8. UYAP yazılımı kime ait?
  9. UYAP ne zaman başladı?
  10. UYAP uygulamaları için ne dağıtılmıştır?
  11. UYAP taşra aşaması nedir?
  12. UYAP Mevzuat Programı ne işe yarar?
  13. UYAP Mobil Mevzuat ile hangi bilgilere ulaşılabilir?
  14. UYAP editörünün kullanım lisansı hangi kuruma verilmiştir?
  15. Yargıtay kararları nasıl bulunur?

Projenin kısıtları ne demek?

Proje kısıtları genel olarak, proje yöneticisinin her zaman belirli limitler ve zorunluluklar altında çalışmalarını yürütmesi demektir. Proje yönetimini, projenin başarılı olarak sonuçlanması için bu kısıtların dengelenmesi olarak da nitelendirebiliriz.

UYAP amaç ve hedefleri nelerdir?

AMACI UYAP'ın ana amacı, zaman kaybetmeden adaletin yerine getirilerek vatandaşın mağdur olmasını engellemek, Türkiye Cumhuriyeti adli sisteminin işleyişinin güvenirliğini ve doğruluğunu koruyarak sisteme hız kazandırmaktır.

UYAP ne demek ne işe yarar?

UYAP; günümüzün gerekli tüm teknolojik gelişmelerini kullanarak, Adalet Bakanlığı merkez ve taşra teşkilatının, bağlı ve ilgili kuruluşlarının, adli ve idari tüm yargı ve yargı destek birimlerinin donanım ve yazılım olarak iç otomasyonunu ve benzer şekilde bilgi otomasyonu sistemlerini kurmuş kamu kurum ve kuruluşları ...

UYAP altyapısı ile kullanılan hizmetler nelerdir?

UYAP Kurum Portal Türkiye genelinde, tüm adli ve idari mahkemeler ile icra dairelerinde özel şirketlerin veya kamu kurumlarının tarafı oldukları dava dosyalarını internet üzerinden takip edebilmeleri, evrak gönderebilmeleri ve dosya için ücret ödeyebilmeleri için Adalet Bakanlığı tarafından sunulan bir hizmettir.

UYAP nedir kimler kullanır?

UYAP, Ulusal Yargı Ağı Bilişim Sistemi'nin kısaltılmış halidir. Kullanılan yönetim bilişim sistemlerinden bir tanesi de UYAP'tır. Türkiye'de Adalet Bakanlığının merkez birimlerinde ve avukatlar tarafından kullanılır.

UYAP portalları nedir?

UYAP Kurum Portal Türkiye genelinde, tüm adli ve idari mahkemeler ile icra dairelerinde özel şirketlerin veya kamu kurumlarının tarafı oldukları dava dosyalarını internet üzerinden takip edebilmeleri için Adalet Bakanlığı tarafından sunulan bir hizmettir.

UYAP üzerinden hangi kurumlara erişilir?

Tüm Hizmetler

  • VATANDAŞ
  • AVUKAT.
  • KURUM.
  • BİLİRKİŞİ
  • ARABULUCU.
  • UZLAŞTIRMACI.

UYAP yazılımı kime ait?

Adalet Bakanlığı Bilgi İşlem Dairesi Başkanlığı tarafından yazılımı ve tasarımı yenilenen UYAP Mevzuat Programı kullanıcıların hizmetine sunulmuştur.

UYAP ne zaman başladı?

UYAP Bilişim Sistemi 2000 yılında iki aşamalı olarak başlatılmış bir proje olup, 2001 yılında Adalet Bakanlığı Merkez Birimlerinin otomasyonunu sağlayan UYAP I projesi tamamlanmış, 2005 yılında adli ve idari yargı birimleri, adli tıplar, ceza tevkif evlerinin otomasyonunu kapsayan UYAP II tamamlanarak faaliyete ...

UYAP uygulamaları için ne dağıtılmıştır?

70.

UYAP taşra aşaması nedir?

Taşra Birimleri Otomasyonu olan UYAP II-C projesi organizasyonel kapsamda belirtilen yerlerde yazılım, donanım, geniş alan ağı, yapısal kablolama ve statik kesintisiz güç kaynağı gibi faaliyetleri kapsar. ... Bu birimlerde internet, e-mail ve UYAP uygulamalarını merkezi sistem üzerinden kullanılabilmeleri amaçlanmıştır.

UYAP Mevzuat Programı ne işe yarar?

Proje çerçevesinde geliştirilen “Bilgi Bankası” ve kişisel bilgisayarlara kurulabilecek “UYAP Mevzuat Programı” sayesinde tüm mevzuat ve içtihatlar en güncel haliyle hâkim ve savcılarımız ile diğer yargı personelimize ve hatta vatandaşlarımıza bilgi olarak sunulmaktadır.

UYAP Mobil Mevzuat ile hangi bilgilere ulaşılabilir?

UYAP Mobil Mevzuat Uygulaması ile ulaşabilecekleriniz; Her gün yapılan güncelleme ile en güncel mevzuata. Değişen Kanun metinlerinin eski haline. Metin içeriğine göre Mevzuat ve İçtihat sorgulamaya.

UYAP editörünün kullanım lisansı hangi kuruma verilmiştir?

MEB ile Süleyman Demirel Üniversitesi ile Yüksek Seçim Kurulu Başkanlığı ile tarihinde protokol imzalanarak UYAP DYS ile UYAP Editör'ün kullanım lisansı bu kurumlara verilmiştir.

Yargıtay kararları nasıl bulunur?

Resmi Gazetede yayınlanmış Yargıtay kararlarına Elektronik Resmi Gazete http://rega.basbakanlik.gov.tr nin "fihrist" kısmına tıklayarak (http://rega.basbakanlik.gov.tr/Fihrist/fihrist.asp ) açılan sayfada "MEVZUAT TÜRÜ" kısmından "YARGITAY KARARLARI" seçilerek ulaşılabilir.