Bir derginin impact faktörü nasıl öğrenilir?

İçindekiler:

  1. Bir derginin impact faktörü nasıl öğrenilir?
  2. Makale etki faktörü nedir?
  3. Eric ne demek?
  4. Makalenin DOI numarası nerede yazar?
  5. Zoological Record ne demek?
  6. Uluslararası alan nedir?
  7. Sobiad alan indeksi mi?
  8. Eric indeksi nedir?
  9. Scopus ID nasıl alınır?
  10. Scopus ID nasıl öğrenilir?

Bir derginin impact faktörü nasıl öğrenilir?

Bir derginin etki faktörü, dergide yayınlanan makalelere ne kadar atıf yapıldığı ile doğru orantılıdır. Geçmiş iki yıl içinde dergide atıf yapılan makalelerin sayısının aynı iki yıl içinde dergide basılan toplam makale sayısına bölünmesiyle bulunur.

Makale etki faktörü nedir?

Etki Faktörü (İngilizce Impact Factor, IF) bir akademik derginin o dergide yayınlanan güncel makalelere bulunulan ortalama atıf sayısını yansıtan bir ölçütüdür. ... 1975'ten başlayarak, etki faktörleri her yıl Dergi Atıf Raporlarında yer alan dergiler için hesaplanır.

Eric ne demek?

ERİC Nedir Anlami ERİC: Güzel koku. Misk, anber ve ıtır gibi hoş ve lâtif olan şeylerin kokusu.

Makalenin DOI numarası nerede yazar?

DOI numarası ön ek ve son ek olarak iki bölümden oluşmaktadır. “/” işaretine dek olan birinci kısımda bulunan 10, numaraları sağlayan Uluslararası DOI Vakfının numarası olup her bir numarada yer almaktadır.

Zoological Record ne demek?

Dünyanın önde gelen taksonomik referansı olarak kabul edilen ve kapsamı 1864'e kadar uzanan bir kapsama sahip bu veri tabanı, uzun süredir dünyanın resmi olmayan hayvan isimleri kaydı rolünü üstlenmektedir.

Uluslararası alan nedir?

Uluslararası alan adı veya alt alan adı, bir ülkeye veya bölgeye özgü URL'dir. Shopify mağazanızı müşterinin yerel para biriminde ve dilinde göstererek belirli ülkeler veya bölgeler için yerel alışveriş deneyimleri oluşturmak üzere uluslararası alan adlarını kullanabilirsiniz.

Sobiad alan indeksi mi?

Sobiad, Sosyal Bilimler, Fen Bilimleri ve Sağlık Bilimleri alanında yayınlanan 1.

Eric indeksi nedir?

ERIC® (the Education Resource Information Center), eğitim literatürüne ve kaynaklarına erişim sağlamaktadır. Bu veri tabanı, Current Index of Journals in Education ve Resources in Education Index içerisinde yer alan dergilere erişim sağlar.

Scopus ID nasıl alınır?

1. Adım: Kütüphanemizin web sayfasında (yasar.edu.tr) yer alan E-kaynaklar/Abone Veri Tabanları sekmesinde alfabetik sıralı veri tabanlarımızdan Scopus'a tıklayınız ya da direkthttps://www.scopus.com adresini tıklayınız.

Scopus ID nasıl öğrenilir?

Scopus Account ID ve Scopus Author ID kısmını nereden öğreneceğinizi bulmak için kılavuzdaki SCOPUS KURUM VE YAZAR NUMARASININ ÖĞRENİLMESİ kısmına bakınız. Scopus Account ID kısmına, kurumunuzun Affiliation ID'sini girmelisiniz.