Yalın örgüt yapısı nedir?

İçindekiler:

  1. Yalın örgüt yapısı nedir?
  2. Yalın organizasyon ne demek?
  3. 1 tip Muda ne demek?
  4. Muda ne anlama gelmektedir?
  5. Yamazumi ne demek?

Yalın örgüt yapısı nedir?

Yalın örgüt yapısı bir veya birkaç tepe yöneticisi etrafında merkezileşmiş, fonksiyonel iş bölümünün belirgin olmadığı çalışanlardan oluşan bir görünümdedir. Örgütsel davranışın çok azı biçimselleştirilmiş, planlama, eğitim ve temsil fonksiyonları en asgari düzeye indirgenmiştir.

Yalın organizasyon ne demek?

Yalın organizasyon daha az girdi ile daha az zamanda daha düşük maliyetle ve daha yüksek kaliteli mal ve hizmeti üretmek demektir. Yalın organizasyonun temelini Japon MOTTAINAI anlayışı oluşturmaktadır. MUDA 'nın bir diğer ifadeyle israfın ortadan kaldırılmasıdır.

1 tip Muda ne demek?

Muda Tip 1, son müşteri için gerekli olan süreçlerde katma değerli olmayan faaliyetler içerir. Örneğin, muayene ve güvenlik testi nihai ürüne doğrudan değer katmaz; ancak, müşteriler için güvenli bir ürün sağlamak için gerekli faaliyetlerdir. ... Muda Tip 2 altında yedi israf kategorisi vardır.

Muda ne anlama gelmektedir?

Genç (無駄) anlamı "boşuna; işe yaramazlık; savurganlık" olan Japonca bir kelime ve bir anahtar kavram olarak Toyota Üretim Sistemi (TPS)'ndeki kaynakların optimal tahsisinin sapmasının üç türünden birisidir. (Diğerleri mura ve muri'dir).

Yamazumi ne demek?

Japonca Dağ anlamına gelen Yama ve tesfiye anlamına gelen Zumi kelimelerinin birleşmesi ile oluşan Yamazumi; Yalın Düşünce mantığında iş adımlarının birbirleri ile düzgün ve dengeli bir şekilde sıralanarak iş yükünün düzleştirilmiş bir şekilde paylaşımını ifade eder.