Alo 175 Tüketici Danışma Hattı ne işe yarar?

İçindekiler:

  1. Alo 175 Tüketici Danışma Hattı ne işe yarar?
  2. Alo 175 Tüketici Danışma Hattı hangi sorunlarımızın çözümüne yardımcı olur?
  3. Tüketici Haklarına Şikayet nasıl olur?
  4. Tüketici Hakem Heyeti ücret alıyor mu?
  5. Tüketici Hakem Heyeti uyuşmazlık tutarı nedir?
  6. Tüketici Hakem Heyeti sonuçları nasıl öğrenilir?
  7. Tüketici Hakem Heyeti Başvuru sonucu kaç günde karar verir?
  8. Tüketici Hakem Heyeti ne kadar zamanda sonuçlanır?
  9. Tüketici Hakem Heyeti kararı sonrası ne yapmalı?
  10. Tüketici Hakem Heyeti kararları ilamlı icra mı?
  11. Tüketici Hakem Heyeti kararı lehime çıktı ne yapmalıyım?
  12. Tüketici Hakem Heyeti kararı icraya nasıl verilir?
  13. Tüketici Hakem Heyeti kararı icraya konulabilir mi?
  14. Tüketici Hakem Heyeti kararının icrası için kesinleşmesi gerekir mi?

Alo 175 Tüketici Danışma Hattı ne işe yarar?

Ticaret Bakanlığı bünyesinde oluşturulmuş olan “Alo 175 Tüketici Danışma Hattıtüketici vatandaşların karşılaşmakta oldukları sorunlar ile alakalı olarak çözüm yollarının sunulduğu bir hizmet merkezidir. Ayrıca bu hizmet merkezince tüketici uyuşmazlıklarına dair ilgili makamlara yönlendirmeler de yapılmaktadır.

Alo 175 Tüketici Danışma Hattı hangi sorunlarımızın çözümüne yardımcı olur?

Tüketici uyuşmazlıklarının çözülmesi amacıyla gelen başvuruları ilgili makamlara yönlendirilmektedir. Alo 175 tüketici danışma adıyla kurulan bu çağrı merkezi; insan sağlığı, can ve mal güvenliği açısından risk taşıyan ürünleri ve firmaları halkın şikayet edebilmesi, sorgulayabilmesi ve bilgi alabilmesi hedeflenmiştir.

Tüketici Haklarına Şikayet nasıl olur?

Şahsen veya avukat aracılığıyla; elden, posta yoluyla veya elektronik ortamda e-Devlet kapısı üzerinden Tüketici Bilgi Sistemi (TÜBİS) ile tüketici hakem heyetlerine başvuru yapılabilir.

Tüketici Hakem Heyeti ücret alıyor mu?

Başvurudan herhangi bir ücret alınmamaktadır. 2015 yılı için Uyuşmazlığınızın değeri; 2.

Tüketici Hakem Heyeti uyuşmazlık tutarı nedir?

Başvurudan herhangi bir ücret alınmamaktadır. 2020 yılı için Uyuşmazlığınızın değeri; 6.

Tüketici Hakem Heyeti sonuçları nasıl öğrenilir?

KARAR SONUCUNU NE ZAMAN VE NASIL ÖĞRENEBİLİRİM? Yaptığınız banka dışındaki tüm başvuruları e-devlet sistemindeki tüketici portalından takip edebilirsiniz. Kararınız belli olduktan sonra evinize tebligat yoluyla bildirim yapılacaktır.

Tüketici Hakem Heyeti Başvuru sonucu kaç günde karar verir?

Tüketici Hakem Heyeti'ne yapılan başvurular en geç üç ay içinde karara bağlamak zorundadır. Karara bağlanan başvurular, beş gün içinde İl Müdürlüklerine ya da Kaymakamlık binalarında bulunan duyuru panolarına asılır. Tabii online yapılan başvurularda süreci yine e-devlet üzerinden takip etmek mümkün.

Tüketici Hakem Heyeti ne kadar zamanda sonuçlanır?

Tüketici hakem heyetine yapılan başvurular başvuru tarih ve sırasına göre en geç altı ay içinde görüşülür ve karara bağlanır. Yapılan başvurunun niteliği, başvuru konusu, mal veya hizmetin özelliği gibi hususlar dikkate alınarak, karar süresi en fazla altı ay daha uzatılabilir.

Tüketici Hakem Heyeti kararı sonrası ne yapmalı?

Eğer kararınız olumlu ise kararı teslim aldığınız tarihten itibaren 15 gün bekleyiniz. (Karşı tarafça karara itiraz söz konusu olabilir.) Sonra bankanıza veya ilgili firmaya başvurun, kararın gereği yerine getirilmezse, karar ile birlikte icra müdürlüklerine başvuruda bulunarak icra takibi başlatabilirsiniz.

Tüketici Hakem Heyeti kararları ilamlı icra mı?

Tüketici Hakem Heyeti Kararı İle İcra Takibi ilamlı icra niteliğinde olup, itiraz Tüketici Hakem Heyeti Kararı İle İcra Takibi olduğunda durdurma talep kabul edilmez. İcra ilamını Tüketici kendi açacağı gibi, bulunduğu yerde avukata vekalet vererek de icra ilamını takip ettirebilir.

Tüketici Hakem Heyeti kararı lehime çıktı ne yapmalıyım?

Heyetin mevcut uyuşmazlıkla ilgili bir karar almasından itibaren bunu, on iş günü içinde taraflara yazılı olarak tebliğ etmesi gerekir. Tarafların heyette avukatla temsil edilmesi de mümkün olduğundan, eğer böyle bir durum varsa tebligat avukata yapılmalıdır. Tebligat, kural olarak iadeli taahhütlü mektupla yapılır.

Tüketici Hakem Heyeti kararı icraya nasıl verilir?

Tüketici Hakem Heyeti Kararıyla İcra Takibinde Yetki Tüketicinin bulunduğu icra dairesine başvurarak icra takibi başlatılabileceği gibi aleyhte takip başlatılanın yerleşim yerinin bulunduğu yerdeki icra dairesine başvurarak da ilamlı icra takibine konu alacak tüketici hakem heyeti kararıyla istenebilir.

Tüketici Hakem Heyeti kararı icraya konulabilir mi?

Tüketici hakem heyeti kararları tıpkı mahkeme kararları gibi olup ilam niteliğindedir. Heyet kararlarının ilam niteliğinde olmasından dolayı ilamlı icra takibi yapılarak alacak tahsil edilmektedir. İlamlı icra takibinde borçlunun borca itiraz hakkı bulunmamaktadır.

Tüketici Hakem Heyeti kararının icrası için kesinleşmesi gerekir mi?

tüketici hakem heyeti tıpkı diğer hakem kararları gibi ilam hükmündedir. bu nedenle kesinleşmeden icra takibine konu edilebilir. 15 günlük süre aleyhine hüküm verilen için itiraz süresidir. hakem heyetine itiraz halinde tüketici mahkemesince takibin durdurulmasına karar verilmemiş ise takip devam etmektedir.