Çok programlı okul ne demek?

İçindekiler:

  1. Çok programlı okul ne demek?
  2. Proje okulu olmak ne demek?
  3. Türkiyede kaç proje okulu var?
  4. Fen ve Sosyal Bilimler Proje okulu ne demek?
  5. Proje okul başvuruları nereden yapılıyor?

Çok programlı okul ne demek?

Nüfusun ve öğrenci sayısının az olduğu bölgelerde düz lise, meslek lisesi, teknik liseyi tek okulda toplayan liseye çok programlı lise denir. Çok Programlı Liseler, 2014-2015 eğitim-öğretim yılından itibaren Çok Programlı Anadolu Lisesi ismi ile eğitim-öğretimlerine devam etmektedirler.

Proje okulu olmak ne demek?

MEB tarafından belirlenen bazı okullar proje okulları olarak adlandırılır. Bu okullar, bölgesel veya uluslararası projelerde yer almaları için seçilmiştir. Genellikle başarı sıralaması yüksek olan okullar arasından tercih edilirler.

Türkiyede kaç proje okulu var?

2- Kaç proje okul var? - Son verilere göre 155 proje okul bulunuyor. Proje okullar arasında İstanbul Erkek, Kabataş, Kadıköy Anadolu, Cağaloğlu, Atatürk Fen, Vefa, Çapa Fen, Prof.

Fen ve Sosyal Bilimler Proje okulu ne demek?

Fen ve Sosyal Bilimler Proje Okullarının Amacı; ... Öğrencilerin fen bilimleri ve sosyal bilimler alanında ilgi ve kabiliyetleri doğrultusunda daha donanımlı, özgüvenleri yüksek, kendi medeniyet değerlerinin farkında olarak yetişmelerine ve onların yükseköğrenime hazırlanmalarına katkı sağlamaktır.

Proje okul başvuruları nereden yapılıyor?

Yukarıda yapılan açıklamalar gereğince proje okulu olmak isteyen okul/kurumların başvuruları aşağıda belirtilen takvim çerçevesince www.mebbis.gov.tr internet adresinden alınacak olup tüm okul/kurum müdürlüklerine gerekli duyulunun yapılması hususunda, Bilgilerinizi ve gereğini arz ederim. Haraza AYDOGDU Bakan a.