Araskargo teslimatta ne demek?

İçindekiler:

  1. Araskargo teslimatta ne demek?
  2. Teslimat ne demek Kargo?
  3. Teslim birimi ne demek?
  4. Kargoda gö ne demek?
  5. Yurtiçi Kargo taşıma durumunda ne zaman gelir?
  6. Yurtiçi Kargo taşıma durumunda ne demek?
  7. Yurtiçi Kargo taşıma sürecinde ne demek?
  8. Yurtiçi Kargo taşıma belgesi düzenlendi ne demek?
  9. Ihtirazi kayıt belgesi nedir?
  10. Taşıma Belgesi Nedir?
  11. Teslim alınmayan kargo ne olur?
  12. Alıcı ödemeli kargoyu almazsam ne olur?
  13. Kargodan alınmayan ürünler kaç gün sonra geri gönderilir?
  14. Verilen Kargo geri alınır mı?
  15. Gelen kargoya TC vermek zorunlu mu?
  16. Kargoya T.C Kimlik No vermek yasal mı?
  17. Isimsiz kargo göndermek mümkün mü?
  18. Kargo yollarken hangi bilgiler gerekli?
  19. Yurtiçi Kargo ile neler gönderilebilir?
  20. Kargo ile neler gönderilmez?
  21. Yurtiçi Kargoya nasıl Kargo verilir?
  22. Kargo ile para gönderilir mi?
  23. PTT kargoyla para gönderilir mi?
  24. Ev eşyası kargo ile gönderilir mi?
  25. Kargo buzdolabı taşır mı?

Araskargo teslimatta ne demek?

Kargonuz teslimat şubesine ulaşmış anlamına geliyor. Bazen teknik aksaklıklar veya yoğunluk nedeniyle Kuryeye Teslim Edildi girilmemiş olabiliyor.

Teslimat ne demek Kargo?

Alıcısına gelen kargonun adresinde teslim edilmesi hizmetidir. Müşteri adresinden kargosunun alınması hizmetidir. Alıcının gelen kargo bilgisine sahip olarak kargosunu ilgili Şube' ye gelerek aldığı teslim şeklidir.

Teslim birimi ne demek?

Yazının anlamı ise şudur; bir günde şehirler arası gidişini bitiren kargonuzun dağıtım şubesine ulaştığı anlamına gelir. Daha sonra dağıtım biriminden size kargonuz gönderilir. Bu sizin adresinize göre farklılık gösterebilir.

Kargoda gö ne demek?

Kargoda Gönderici Ödemeli (Gö) Ne Demek? Kargo gönderimi yapmak isteyen kişiler paket, koli ve dosya gibi ürünlerini kargo şubesine verdikleri zaman şube tarafından belirlenen ücret alıcı kişiden ya da gönderici tarafından tahsil edilmektedir. Bu sebeple kargo gönderi ödeme türleri de 2 gruba ayrılmaktadır.

Yurtiçi Kargo taşıma durumunda ne zaman gelir?

Şubeden Şubeye Teslim Gönderiler: 0-600 km mesafeye kadar taşınacak gönderilerin minimum 1, maksimum 2 iş gününde teslim şubesine ulaştırılması hedeflenmektedir. 600-1200 km mesafe arası taşınacak gönderilerin minimum 2, maksimum 3 iş gününde teslim şubesine ulaştırılması hedeflenmektedir.

Yurtiçi Kargo taşıma durumunda ne demek?

Taşıma durumunda olması kargonun hala yolda olması anlamına gelir.Yani kargo sizin verdiğiniz adrese henüz teslim edilmemiştir. Ancak yola çıktığı anlamını taşır.

Yurtiçi Kargo taşıma sürecinde ne demek?

Transfer Sürecinde: Taşınıyor, ürünü aldığınız yerden sizin olduğunuz yere getiriliyor anlamına gelmektedir. Bunu tüm kargo firmalarımız kullanmaktadır. Bu duruma bir örnek verecek olursak; İzmir'den aldığınız ürünün Samsun'a gitmesi gibi yolda anlamına gelmektedir. Bunun gibi örnekler artırılabilir.

Yurtiçi Kargo taşıma belgesi düzenlendi ne demek?

Kargon taşıma birimine verilmiş ve yola çıkmayı bekliyor demek.

Ihtirazi kayıt belgesi nedir?

Mükelleflerce kanuni gerekçe gösterilerek beyan edilen matrah veya matrah kısmı üzerinden tarh edilen vergiye dava hakkının saklı tutulması yolunda beyannameye yazılı nota ihtirazi kayıt adı verilir. ... İhtirazi kayıtla verildiği şerhi düşülen tahakkuk fişi, beyanname ile birlikte değerlendirme masasına verilir.”

Taşıma Belgesi Nedir?

Taşıma Belgesi veya konşimento; ihracatçı ile malları belli bir noktadan diğerine taşıyacak olan taşıyıcı arasında yapılan sözleşmedir. Genellikle standart formatlara sahip olan taşıma belgesi taşıyıcı veya nakliye aracısı tarafından ihracatçıya gerekli detaylar sorularak hazırlanır.

Teslim alınmayan kargo ne olur?

Şubeden teslim alınmayan kargolar 3 iş günü içerisinde göndericinin bilgisi dahilinde çıkış şubesine iade edilir.

Alıcı ödemeli kargoyu almazsam ne olur?

Alıcı kargoyu kabul etmeyerek aynı zamanda satış sözleşmesinin kendisine düşen teslim yükümlülüğünü de yerine getirmemiş olmaktadır. Bu nedenle satıcı sözleşmede yer almasa dahi Borçlar Kanunu'na dayanarak mahkemede alıcının satılan ürünü sebepsiz yere teslim almaması üzerine temerrüt hükümlerine dayanabilir.

Kargodan alınmayan ürünler kaç gün sonra geri gönderilir?

Alıcıya ulaşamadığımız durumlarda, kargolarınız; teslimat şubesine geliş tarihinden itibaren 3 gün süreyle şubede bekletilmektedir. Alıcının talebi olmadığı takdirde göndericiye kargosu, 3 gün sonunda iade edilmektedir.

Verilen Kargo geri alınır mı?

Evet. Kargonuzu aynı gün içerisinde teslim ettiğiniz kargo şubesine giderek iptalini gerçekleştirebilir ve kargonuzu geri alabilirsiniz. Eğer kargonuzu teslim ettiğiniz gün değilde sonraki gün iptal ettirmek isterseniz, kargonuz yola çıkmış olacağından iptal işlemi görevlilerin inisiyatifinde olacaktır.

Gelen kargoya TC vermek zorunlu mu?

Bu kurallar çerçevesinde, işini takip eden kargo firmaları, sorun yaşanması durumunda belgeleri yasal mercilere ya da gönderinin muhataplarına açabilirler. Gelen bir kargo tesliminde TC no vermek bu nedenle zorunludur. Gönderinin doğru kişiye, belirtilen zamanda teslim edildiğinin bir kanıtıdır.

Kargoya T.C Kimlik No vermek yasal mı?

Aslında kargo teslim alınırken kimlik numarası vermek tüm gönderiler için zorunludur. ... Bu yasalar gereğince kargo teslim alınırken mutlaka T.C. kimlik numarası verilmesi gerekmektedir.

Isimsiz kargo göndermek mümkün mü?

Gönderici ismi olmadan. Çünkü Kargo Yetkilileri Sizin Kimlik Bilgilerinizi ve Adresinizi Sisteme Kaydedip İrsaliyeli Fatura Düzenliyorlar... Zarf Giderken de Üzerine Bilgilerinizin Bulunduğu Barkod Etiketi Yapıştırıyorlar... Gönderici Bilgilerini Almadan Kargolar Hiç Birşey Taşımazlar.

Kargo yollarken hangi bilgiler gerekli?

Kargo gönderimi esnasında bazı bilgiler gerekmektedir. Bunlar; alıcının adı, soyadı, adresi ve telefon numarası gibi bilgilerdir. Bunların yanı sıra gönderim gerçekleştirecek kişinin isim, soy isim, adres ve telefon numarası bilgileri de gereklidir.

Yurtiçi Kargo ile neler gönderilebilir?

Para, çek, senet vb. kıymetli evrak ile altın, gümüş gibi değerli taşlar ve ziynet eşyaları. Kısa sürede bozulabilecek; et, tavuk, balık, bağırsak, ham deri, mutfak yağları ve yumurta, sıvı deterjan, makine yağları, plastik ve yağlı boyalar. İnce ambalaj içinde ağır, sivri, ambalajı yırtabilecek maddeler.

Kargo ile neler gönderilmez?

Genellikle yurtdışına kargo gönderilemeyenler; Ambalajı olmayan açık gönderiler hap, kokain, esrar, bonzai gibi uyuşturucu maddeler, patlayıcı ve yanıcı maddeler, canlı veya cansız her türlü hayvanlar, posta gönderilerine zarar verebilecek ürünler, ince ambalaj içinde ağır, sivri, ambalajı yırtabilecek maddeler, ...

Yurtiçi Kargoya nasıl Kargo verilir?

Kargonuzun adresinizden alınmasını istiyorsanız 10.

Kargo ile para gönderilir mi?

Kargoyla para göndermek meşru değil, ama kargonun da zarf ve poşetinin açılması doğru değil. Ben Aydın'da 12 senelik esnafım. Bütün paralarımı da kargo vasıtasıyla gönderiyorum. Bugün benim zarfımı açıp paramı çalanlar, yarın başka birinin kargosunu da açabilir.''

PTT kargoyla para gönderilir mi?

Para göndermek için; Size en yakın PTT işyerine, geçerli kimlik belgeniz ile giderek para gönderme formunu doldurunuz. Gönderim tutarını ve ücretini gişe görevlisine veriniz.

Ev eşyası kargo ile gönderilir mi?

Ev Eşyası: Kolilenmiş ve sandık içine koyulmuş diğer ev eşyalarını kargo standartlarının tümüne uymak şartıyla taşıyoruz. ( Bu şekilde gönderilen kargoların ücreti göndericiden talep edilir. Ayrıca bu kargolar, şubeye getirilip şubeden alınmak ve indirimsiz fatura üzerinden düzenlenmek şartıyla taşınabilir.)

Kargo buzdolabı taşır mı?

Kargo İle Beyaz Eşya Göndermek Çünkü çamaşır makinesi, buzdolabı ya da televizyon gibi büyük ve ağır eşyaların otogara kadar taşınması ek maliyet oluşturmaktadır. Ek olarak eşyaların güvenli bir şekilde taşınıp taşınmayacağı endişesi otobüs ile beyaz eşya gönderme seçeneğini olumsuz etkilemektedir.