Gözlük ölçüsünde ekartman ne demek?

İçindekiler:

  1. Gözlük ölçüsünde ekartman ne demek?
  2. Gözlük orjinal mi?
  3. Güneş gözlüğünün sapında yazan rakamlar hangisini ifade eder?
  4. Polarize cam ne demek?
  5. Gözlük çerçeve çeşitleri nelerdir?
  6. Trivex Lens Nedir?
  7. Gözlük camlarında Abbe ve indeks nedir?
  8. Oftalmik Lens Nedir?
  9. Fotokromik gözlük camı nedir?
  10. Photochromic cam ne demek?
  11. Transition cam nedir?
  12. Devlet gözlük camı için ne kadar ödüyor 2020?

Gözlük ölçüsünde ekartman ne demek?

Ekartman; gözlüğün camının ve iki cam arasında kalan köprünün genişliğini gösteren birimdir, yani gözlüğün boyutunu ifade eder. Cam genişliği 40 - 62 mm arasında değişirken, köprü uzunluğu 14 - 24 mm arasında değişiklik gösterir. Bazı gözlük modellerinde tek, bazılarında ise çoklu ekartman bulunmaktadır.

Gözlük orjinal mi?

Orjinal Güneş Gözlüğü Simgesi Güneş gözlüğünüzü güvenilir satış noktalarından faturalı olarak almanız tavsiye edilmektedir. ... Orjinal güneş gözlüklerinin çoğunun camlarının içerisinde mutlaka markaya ait bir simge bulunmaktadır. Bu simge ufak bile olsa güneş gözlüğünü ışığa tutup baktığınız zaman gözükebilmektedir.

Güneş gözlüğünün sapında yazan rakamlar hangisini ifade eder?

Gözlüklerinize dikkatli bakarsanız, saplarında bir takım numaralar yazdığını görürsünüz. Bu numaralar, gözlüğün cam boyutu, burun köprüsü ara genişliği ve sap uzunluğu gibi bilgiler verir. Herhangi bir gözlüğü aldığınızda, aynen yukarıdaki gibi yanyana numaraları gözlük sapında bulabilirsiniz.

Polarize cam ne demek?

Polarize cam nedir Polarize, yansımaları çok iyi emebilen bir film tabakasıdır. ... Günümüzde ise, polarize film tabakası, işlenmemiş camın içine yerleştirilerek güneş gözlüğü sektöründe de kullanılıyor. Bu sayede, camın göz kamaştırıcı ışık yansımalarını emmesi sağlanıyor.

Gözlük çerçeve çeşitleri nelerdir?

Gözlük çerçeve cinsleri hammaddelerine göre plastik, metal ve kombine çerçeveler, imalat sekli ve kullanım amaçlı olarak rim halkası bütün olan çerçeveler, Linör çerçeveler, Faset çerçeveler ve Yarım (okuma) çerçeveler; olmak üzere imal edilmektedir.

Trivex Lens Nedir?

Kırılmazlık özelliği nedeniyle faset , sportif, endüstriyel koruyucu gözlükler ve çocuk gözlükleri için ideal gözlük camı olan Trivex, CR39 camlardan 60 kat daha dayanıklı ve polikarbonat camlardan %10 daha hafiftir. Trivex camlar beyaz, renkli, Transitions ve polarize olarak üretilmektedir.

Gözlük camlarında Abbe ve indeks nedir?

Beyaz ışığın renklere ayrılma gücüdür. Abbe değeri ne kadar yüksek ise camın renk ayarının kalitesi o kadar çok artar. Ayrıca camın kırılma indisi arttıkça abbe değeri azalmaktadır. Abbe değeri yüksek olması bakılan cismin renk tonlarının daha fazla ayırım gücünün artması dolayısı ile daha net görülmesidir.

Oftalmik Lens Nedir?

Lens terimi oftalmik gözlük camlarını ifade eder. Cam neredeyse ışığın tamamına yakın bir kısmının içinden geçmesine izin verir, çok az bir kısmı ise ön ve arka yüzeyden yansır. Antirefle kaplamalarla bu yansımalar azaltılır. Camın her iki yüzeyi polisaj yapılarak parlatılır.

Fotokromik gözlük camı nedir?

Fotokromik camlar kapalı alanlarda neredeyse berrak, açık alanda ise renk değiştirerek koyulaşan camlardır. Transitions , kolormatik veya güneşte koyulaşan cam diye de adlandırılma şekilleri vardır. ... Bu camların içerisinde bulunan fotokromik moleküller Uv ışınlarına maruz kaldıkları zaman renk değiştirirler.

Photochromic cam ne demek?

Peki, nedir bu photochromic cam özellikleri? Photochromic camlı saatler, ışığın geliş açısına göre renk değiştiren saatler olarak bilinirler. Aynı zamanda kıyafetinize göre renk değiştiren saatler olarak da duymuş olabilirsiniz. Fotokromik malzemeler ışık yoğunluğundaki değişiklikler sebebiyle renk değiştirir.

Transition cam nedir?

Transitions® organik camın hafifliğiyle fotokromik camın rahatlığını birleştiren gözlük camıdır. Transitions® içeride beyaz cam kadar açılırken dışarı çıkıldığında güneş camları koyuluğuna rekor sayılacak sürede erişebilmektedir.

Devlet gözlük camı için ne kadar ödüyor 2020?

Devlet sadece katkı yapını ödemektedir. Alacağınız gözlüğün fiyatı ne olursa olursa eğer yerli üretim alırsanız katkı payı 43,20 TL'dir. Yurt dışı üretimi için ise katkı payı desteği 37,80 TL.dir. Gözlük camı ise numaraya göre 6 ile 20 TL arasındadır.