Hukuk dilinde müflis ne demek?

İçindekiler:

  1. Hukuk dilinde müflis ne demek?
  2. Icra dosyasında müflis ne demek?
  3. Icra dosyasında borçlu ve Muflis ne demek?
  4. Iflasta sıra cetveli ne zaman yapılır?
  5. Depo kararı ne demek?
  6. Depo kararı ne zaman verilir?
  7. Kamulaştırma davasında depo kararı ne demek?
  8. Kamulaştırma davası hangi mahkemede açılır?
  9. Kamulaştırma bedeli kaç taksit?
  10. Kamulaştırma kararına itiraz edilebilir mi?

Hukuk dilinde müflis ne demek?

Müflis nedir? İflas eden kişi, mahkemelerce iflasına karar verilen kimsedir.

Icra dosyasında müflis ne demek?

İflas kararı verilmek ile birlikte iflas açılır, borçlu “müflis” sıfatını alır. İflasın açıldığı anda nerede ve kimin elinde olduğu önem taşımaksızın müflisin haczi kabil bütün mal ve hakları, bir masa teşkil eder (aktif masa).

Icra dosyasında borçlu ve Muflis ne demek?

Borçlu ve müflis demek borcun sana ait olduğu anlamına gelir. 30.icra dairesinde dava değil, takip işlemleri başlatılmıştır.

Iflasta sıra cetveli ne zaman yapılır?

İflasta sıra cetveli İİK. nun 232. maddesine göre: -Alacakların kaydı için muayyen müracaat müddeti geçtikten sonra ve iflâs idaresinin seçilmesinden itibaren en geç üç ay içinde iflâs idaresi tarafından 206 ve 207 nci maddelerde yazılı hükümlere göre yapılır ve iflâs dairesine bırakılır. İflasta İİK.

Depo kararı ne demek?

Depo kararı ile mahkeme borçluya, yedi gün içinde faiz ve icra masrafları ile birlikte borcunu ifa etmesini veya o miktar parayı mahkeme veznesine depo etmesini emreder. Depo kararı ile borçluya borcunu ödeyerek iflastan kurtulabilmesi için son bir imkan verilmektedir.

Depo kararı ne zaman verilir?

Depo kararında yedi gün içerisinde borçlunun borcunu ödemesi gerektiği, eğer ödemezse depo kararını verilmesini izleyen ilk duruşmada iflas kararı verileceği bildirilir. İflas yollarına mahsus bir kurum olan depo kararına binaen borçlu ödeme yapmaz ise iflas kararı verir.

Kamulaştırma davasında depo kararı ne demek?

Bu makalemizde kamulaştırma davalarında davacı idarenin mahkemenin verdiği depo kararını süresi içinde yerine getirmemesi durumunda yapılacak olan usul işlemlerini konu alacağız. II. ... İşte paranın yatırılması için verilen bu süre kamulaştırma hukukunda depo kararı olarak isimlendirilmektedir.

Kamulaştırma davası hangi mahkemede açılır?

Bedel tespiti ve tescil davalarında görevli mahkeme; miktara bakılmaksızın Asliye Hukuk Mahkemesi, kamulaştırma işleminin iptali davalarında ise İdare Mahkemesidir. Yetkili mahkeme ise taşınmaz mal veya kaynağın bulunduğu yer mahkemesidir.

Kamulaştırma bedeli kaç taksit?

D. Kamulaştırma Kanunun taksitle ödemeyi öngörebileceği bu hallerde, taksitlendirme süresi beş yılı aşamaz; bu takdirde taksitler eşit olarak ödenir. Kamulaştırılan topraktan, o toprağı doğrudan doğruya işleten küçük çiftçiye ait olanlarının bedeli, her halde peşin ödenir.

Kamulaştırma kararına itiraz edilebilir mi?

Belirlenen bu bedeli haklı bulayan mülk sahibinin buna itiraz etmesi mümkündür. Kamulaştırma bedeline itiraz, 30 gün içerisinde Asliye Hukuk Mahkemesi'ne başvurularak yapılır.