Merkezi Yatay Geçiş hangi sınıflarda yapılır?

İçindekiler:

  1. Merkezi Yatay Geçiş hangi sınıflarda yapılır?
  2. Üçüncü sınıfta yatay geçiş var mı?
  3. Yatay geçiş yaparken alttan ders olur mu?
  4. Üstten ders almak mantıklı mı?
  5. Üstten ders alırken nelere dikkat edilmeli?
  6. Üstten ders almak için GANO kaç olmalı?
  7. 1 dönemde en fazla kaç kredi alınabilir 2018?
  8. Yaz okulunda alınan dersler dönem ortalamasını etkiler mi?

Merkezi Yatay Geçiş hangi sınıflarda yapılır?

Yalnızca hazırlık ve 1.sınıf öğrencileri için dil şartı aranmıyor. Yani hazırlık veya 1.sınıfta okuyorsanız ve geçiş yapacağınız üniversitenin dil şartını sağlamanıza gerek yok. Bu durumda yatay geçiş yaptığınız üniversitenin hazırlık sınıfından başlayabilirsiniz.

Üçüncü sınıfta yatay geçiş var mı?

1- Akademik başarıya göre Lisans(4 yıllık) programlarında 2. ve 3. sınıfın başında(3. ve 5. yarıyıllarda); ön lisans(2 yıllık) programlarında 1. sınıfın bahar dönemi(2. yarıyıl) ile 2. sınıfı başında(3. yarıyılda) yatay geçişle öğrenci kabul edilir.

Yatay geçiş yaparken alttan ders olur mu?

Eğer alttan dersiniz varsa merkezi yerleştirme puanı ile geçiş yapabilirsiniz. Kısacası alttan dersi olan yatay geçiş yapabilir mi? sorusu merkezi yerleştirme puanı ile geçiş yapacaklar için evet. Alttan dersiniz de olsa yatay geçiş yapabilirsiniz.

Üstten ders almak mantıklı mı?

Üstten Ders Almanın Avantajları Üst sınıftaki ana dersleriniz azalacağı için, üst sınıflarda daha rahat edersiniz. Zaman fazla olacağı için derslere çok çalışarak not ortalamanızı yükseltebilirsiniz. Üniversiteyi erkenden bitirebilirsiniz. Erkenden üniversiteyi bitirmeniz CV'niz de etkili olabilir.

Üstten ders alırken nelere dikkat edilmeli?

Üstten ders alabilmek için GANO'nuz (Genel Akademik Not Ortalaması) oluşmalıdır. Üniversiteden üniversiteye değişmekle birlikte, genellikle GANO 4 üzerinden en az 3.

Üstten ders almak için GANO kaç olmalı?

13- Kimler bir üst sınıftan ders alabilir? BAŞARILI öğrenciler bir üst sınıftan ders alabilir. Bu öğrencilerden genel not ortalaması: - 2,00-2,49 arasında olanlar bir adet, - 2,50-4,00 arasında olanlar iki adet üst sınıftan ders alabilirler. KOŞULLU BAŞARILI öğrenciler üst sınıftan ders alamazlar.

1 dönemde en fazla kaç kredi alınabilir 2018?

Her iki durumda da öğrenci, bir yarıyılda en fazla 45 AKTS kredilik ders alabilir. Ancak öğrenci yaz okulunda en fazla 5 ders alabilir.

Yaz okulunda alınan dersler dönem ortalamasını etkiler mi?

Yaz okuluna kayıt yaptıran öğrenci için; yaz okulunda geçen süre eğitim-öğretime ilişkin azami sürenin hesabında dikkate alınmaz.. ... Yaz okulunda alınan dersin harf notu ve kredisi Genel Not Ortalamasını etkiler. Tekrar edilen bir ders için son not dikkate alınarak kredisine göre Genel Not Ortalaması hesaplanır.