Tensip tutanağı ne demek?
İçindekiler:
- Tensip tutanağı ne demek?
- Ilk duruşmada ne yapılır?
- Boşanmada istinaf ne kadar sürer?
- Ikinci kez istinaf dilekçesi verilebilir mi?
- Istinaf başvuru harcı Yatırılmazsa ne olur?
- Karşı istinaf mümkün mü?
- Istinaf süresi geçerse ne olur?
- Istinafta Karar bozulursa ne olur?
Tensip tutanağı ne demek?
Tensip tutanağı ya da diğer adıyla tensip zaptı, davanın açılmasının ardından mahkemenin davaya ilişkin yapılacak olan işleri belirttiği, dosyanın rotası niteliğinde olan bir usuli işlemdir. Tensip tutanağı davanın kabulünün ardından ilk duruşmadan önce hazırlanır.
Ilk duruşmada ne yapılır?
Ağır ceza mahkemesinde ilk duruşma genellikle yargılanan kişinin savunmasının alınması ve şikayetçinin şikayetinin dinlenmesiyle geçer. Ağır ceza mahkemesinin ilk duruşmasında önce yargılanan sanığın sorgusu yapılır, savunması alınır. Sanığın savunmasından sonra şikayetçi taraf dinlenir.
Boşanmada istinaf ne kadar sürer?
İstinaf süreci, ortalama 6 ay-1 yıl arası sürmektedir. İstinaf; neticeten 2 türlü karar verebilir. Yerel mahkeme kararını onaylayabilir veya yerel mahkeme kararı kaldırılabilir/bozulabilir. Eğer yerel mahkeme kararı onaylanır ise, tarafların başvurularına göre dosya temyize gönderilir veya kesinleşebilir.
Ikinci kez istinaf dilekçesi verilebilir mi?
Yargıtay Kararı İstinaf süresi içerisinde ikinci bir istinaf dilekçesi verilebilir. İlk dilekçede yer almayan vakıa ikinci dilekçede yer alabilir.
Istinaf başvuru harcı Yatırılmazsa ne olur?
Yasal süresi içerisinde istinaf yoluna başvurulmasına karşın harcın hiç ödenmediği veya eksik ödenmiş olduğu sonradan anlaşılırsa, dosya kararı veren mahkemeye gönderilerek bu mahkeme tarafından verilecek bir haftalık kesin süre içinde harcın tamamlanması, aksi hâlde başvurudan vazgeçmiş sayılacağı hususu başvurana ...
Karşı istinaf mümkün mü?
İstinaf Mahkemesinde karşı dava açılamayacak olup, davaya katılma, yeni delil ileri sürme, ıslah veya davanın birleştirilmesi gibi taleplerde bulunulması da söz konusu olmayacaktır. İstinaf Mahkemesi bakımından yetki sözleşmesi yapılması da mümkün değildir.
Istinaf süresi geçerse ne olur?
İstinaf Süresi Geçerse Ne Olur? İstinaf kanun yoluna başvurmak için sürenin geçmemiş olması oldukça önemlidir. Başvuru yapmak için istinaf süresi geçtiği takdirde kişi kesinleşen kararı kabul etmiş sayılır. Ayrıca istinaf başvurusunda bulunmayan tarafın ek talepleri göz önünde bulundurulmayacaktır.
Istinafta Karar bozulursa ne olur?
Duruşma sonunda bölge adliye mahkemesi istinaf başvurusunu esastan reddeder veya ilk derece mahkemesi hükmünü kaldırarak yeniden hüküm kurar. İstinaf mahkemelerinin bozma dışındaki kararları yani ret ve davanın yeniden görülmesi üzerine verdiği karar, belirli istisnalar dışında, temyiz edilebilir.