Krem şanti kolloid mi?

İçindekiler:

  1. Krem şanti kolloid mi?
  2. Homojen ve Heterojen karışım nedir örnekler?
  3. Tuzlu su homojen mi heterojen mi?
  4. Deniz suyu homojen mi?
  5. Soda homojen mi heterojen mi?
  6. Tuz heterojen midir?
  7. Şeker ve tuz homojen mi?
  8. Sofra tuzu heterojen mi?
  9. Demir tozu homojen mi heterojen mi?

Krem şanti kolloid mi?

Ayrıca krem şanti, traş kremi, köpük saç spreyi gibi köpükler; marşmelov ve strafor gibi katı köpükler; süt, mayonez, yumurta akı ve losyon gibi emülsiyonlar; jel, tereyağı ve jöle gibi jeller; mürekkep, silgi, sıvı deterjan, şampuan gibi soller ve inci, taş, renkli cam ve alaşımlar gibi karı soller de kolloid karışım ...

Homojen ve Heterojen karışım nedir örnekler?

Homojene: Tuzlu su, alkollü su, çeşme suyu ile içerisinde bulunduğumuz ve soluduğumuz hava da birer örnektir. Heterojen karışım ise bunun tam tersi özelliklere sahip karışımlardır. Aynı veya birbirine yakın değerleri/nitelikleri içeren bir bütünlüğü tanımlamak için kullanılmaktadır.

Tuzlu su homojen mi heterojen mi?

Doğrulanmış Cevap. Tuz bir karışım değildir. Çünkü içerisinde sodyum ve klor vardır sadece. Tuz bir bileşiktir ve moleküler yapıda da değildir.

Deniz suyu homojen mi?

Cevap: Deniz suyu homojen bir maddedir.

Soda homojen mi heterojen mi?

Alkol-su homojen (sıvı-sıvı) karışımlardır. Gazoz, soda homojen (sıvı-gaz) karışımlardır. Heterojen sıvı-sıvı karışımlara emilsiyon denir. Zeytin yağı ile suyun karışımı buma örnektir. Şekerli su, tuzlu su vb. homojen (sıvı-katı) karışımlardır.

Tuz heterojen midir?

Cevap : Tuz ne homojendir ne de heterojendir. Çünkü tuz bir karışım değildir. Çünkü içerisinde sadece sodyum ve klor vardır. Tuz bir bileşiktir.

Şeker ve tuz homojen mi?

Cevap. heterojen çünkü bu bir karışım türüdür.

Sofra tuzu heterojen mi?

Cevap. Tuz bir karışım değildir. Çünkü içerisinde sodyum ve klor vardır sadece. Tuz bir bileşiktir ve moleküler yapıda da değildir.

Demir tozu homojen mi heterojen mi?

Cevap : Demir tozu ile kum karışımı heterojen bir karışımdır. Heterojen karışımlara adi karışımda denilir çünkü bu karışımlarda iki madde bir birine eşit oranda dağılmaz ve parçacıklar veya renk dalgalanmaları gözle veya mikroskopla bakıldığında görülebilir.