Eve yeni gelen muhabbet kuşu nasıl davranır?

İçindekiler:

  1. Eve yeni gelen muhabbet kuşu nasıl davranır?
  2. Muhabbet kuşu Plastik Tünek zararlı mı?
  3. Kanarya tünekleri nasıl olmalı?
  4. Tahta Tünek mi plastik mi?
  5. Muhabbet kuşu kalamar kemiği ne işe yarar?

Eve yeni gelen muhabbet kuşu nasıl davranır?

Muhabbet kuşunuz yeni evine, kafesine alıştıktan sonra küçük dostunuz ile nazik bir şekilde temas kurmaya başlayın. Kafesin kapağını açıp muhabbet kuşunuzu tatlı dokunuşlarla sevmeye çalışın. Bu işlem sırasında ani hareketlerden kaçının ve onunla tatlı bir ses tonunda konuşun.

Muhabbet kuşu Plastik Tünek zararlı mı?

Plastik tünek zararlıdır.tahta tünek almalısın.kuşun mantar olur uzun vadede.önce parmağına konmaya alıştır kafeste sonra dışarda küçük bir odada salmaya başla senden kaçtıkça hızlı bir şekilde kovalamadan sakince her seferinde yanına git tekrar almayı dene zamanla yorulup pes eder fakat kuşu aşırı yorma.haftada 1-2 ...

Kanarya tünekleri nasıl olmalı?

Kanarya için tünek satın alırken parmakları ile kavrayabilecekleri kadar kalın olmasına özen gösterilmelidir. Ancak tırnaklarının birbirine değmemesi gerekir. Yine normal büyüklükteki bir kanarya için 12 mm, daha büyük kanaryalar için ise 14 mm çapında tünekler önerilmektedir.

Tahta Tünek mi plastik mi?

Plastik tünekler çok tercih edilen ama bilinçsizce uygun fiyatı cezbedilip kullanılırlar.Tahta tüneler plastik tüneklere göre daha sağlıklı tüneklerdir.Tahta tünekler kuşun tırnak uzamasını yavaşlatma , mantar enfeksiyonunu azaltma , aralıklı olmadıkları için parazit yuvalanmasına engel oldukları için plastik tünek ...

Muhabbet kuşu kalamar kemiği ne işe yarar?

Kalamar kemiği veya diğer adıyla mürekkep balığı kemiği kuşların kemik sağlığı ve gelişimi için çok önemli bir üründür. ... Yumurtlama döneminde daha sağlıklı yumurta kabukları oluşması için dişi kuşa kalamar kemiği verilmesi gerekir. Kalamar kemiğini deniz kenarında rahatlıkla bulabilirsiniz.