Müessese ne demek Türk Dil Kurumu?

İçindekiler:

  1. Müessese ne demek Türk Dil Kurumu?
  2. Kitler hangi kanuna tabi?
  3. 399 sayılı kanun nedir?
  4. 2 sayılı cetvel nedir?
  5. Kit özelleşirse ne olur?
  6. 4B 45a nedir?
  7. 45 A sözleşmeli personel eş durumundan tayin isteyebilir mi?
  8. 663 sayılı Kanun Hükmünde Kararname nedir?
  9. 663 sayılı KHK ile neler değişti?
  10. 663 sayılı kanun hükmünde kararname ne zaman yürürlüğe girmiştir?
  11. Başhekim neye göre seçilir?

Müessese ne demek Türk Dil Kurumu?

a. 1. huk. Kurum (II): “Türkiye'de henüz memleket meselelerini ilmî bir şekilde araştıran müesseseler kurulmamıştır.” -M. Kaplan. 2. mec.

Kitler hangi kanuna tabi?

Halen yürürlükte bulunan 233 sayılı KHK'da KİT'ler; iktisadi devlet teşekkülleri ve kamu iktisadi kuruluşları olarak ikili bir ayırıma tabi tutulmuş olup; Kamu iktisadi teşebbüsü (KİT) “Teşebbüs”; iktisadi devlet teşekkülü(İDT) ile kamu iktisadi kuruluşu (KİK)nun ortak adıdır.

399 sayılı kanun nedir?

Madde 1 – Bu Kanun Hükmünde Kararname, 233 sayılı Kanun Hükmünde Kararnameye tabi kamu iktisadi teşebbüsleri ve bağlı ortaklıkları personelinin hizmete alınmalarını, görev ve yetkilerini, niteliklerini, atanma, ilerleme, yükselme, hak ve yükümlülükleriyle diğer özlük haklarını düzenler.

2 sayılı cetvel nedir?

kamuajans.com - Kamu iktisadi teşebbüsleri ve bağlı ortaklıklarında istihdam edilen personelin bazıları “2 sayılı cetvele tabi personel” olarak adlandırılmaktadır. ... KHK'da, teşebbüs ve bağlı ortaklıklarda memur, sözleşmeli personel ve işçi istihdam edilebileceğine hükmedilmiştir.

Kit özelleşirse ne olur?

KİT özelleşirse sözleşmeli personele ne oluyor? Ayrıca, KİT kurumlarının özelleştirilmesi durumunda bu kurumun personeli, kendi seçtikleri kamu kurumlarına aynı yüksek maaş ile kadrolu Devlet memuru olarak atanmaktadırlar.

4B 45a nedir?

Sağlık Bakanlığı bünyesinde 657 sayılı Devlet Memurları Kanununa tabi 4/B sözleşmeli sağlık personelleri, 663 sayılı Kanun Hükmünde Kararnamenin 45/A maddesi kapsamında görev yapan sözleşmeli personeller ve 4924 sayılı Kanuna tabi sözleşmeli sağlık personelleri bulunmaktır.

45 A sözleşmeli personel eş durumundan tayin isteyebilir mi?

663 sayılı KHK'nın 45/A maddesine göre atanan sözleşmeli sağlık personeli, üç yılını doldurması halinde bulunduğu yerde 4/A devlet memuru kadrosuna geçmektedir. 3 yılını dolduran ve devlet memurluğu statüsüne geçen personelin mazeret tayinleri olan eş durumu, sağlık mazereti ve can güvenliği tayinleri yapılmaktadır.

663 sayılı Kanun Hükmünde Kararname nedir?

663 sayılı Sağlık Bakanlığı ve Bağlı Kuruluşlarının Teşkilat ve Görevleri Hakkında Kanun Hükmünde Kararname (KHK 663) MADDE 1- (1) Bu Kanun Hükmünde Kararnamenin amacı; Sağlık Bakanlığı ve bağlı kuruluşlarının teşkilat, görev, yetki ve sorumluluklarını düzenlemektir.

663 sayılı KHK ile neler değişti?

Maddede: 657 sayılı Devlet Memurları Kanunun ikinci görevlendirmeye ilişkin 88. Maddesinin ikinci fıkrasının a) bendi değiştirilmektedir. Değişiklikle 663 sayılı KHK ile yeni kurulan bağlı kuruluşların taşra teşkilatındaki yönetim görevlerinin de ikinci görev olarak yaptırılabileceği düzenlenmiştir.

663 sayılı kanun hükmünde kararname ne zaman yürürlüğe girmiştir?

663 sayılı Sağlık Bakanlığı ve Bağlı Kuruluşlarının Teşkilat ve Görevleri Hakkında Kanun Hükmünde Kararname, 2 Kasım 2011 tarihli Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe girdi.

Başhekim neye göre seçilir?

Başhekim, devlet veya özel hastanelerin en kıdemli ve yönetici doktoru olarak hastanenin işleyişini yöneten doktordur. Başhekim, birçok farklı unsur göz önüne alınarak seçilir. Uzmanlık alanı, mesleğindeki başarısı ve yaş unsuru özellikle dikkate alınmaktadır.