Barkan ne anlama gelir?

İçindekiler:

  1. Barkan ne anlama gelir?
  2. Konya'daki obruklar neden oluşuyor?
  3. Obruk nerelerde var?
  4. Dünyanın en büyük Obruğu nerede?
  5. Konya Obruk Gölü nerede?
  6. Meyil obruk gölü nerede?
  7. Konya Meke Gölü arası kaç km?
  8. Meke Krater Gölüne nasıl gidilir?
  9. Meke Gölü'ne nasıl gidilir?
  10. Meke Gölü hangi dağda?
  11. Meke gölü kaç km?
  12. Meke Gölü volkanik mi?

Barkan ne anlama gelir?

i. (bakır'dan küçültme ekiyle bakır+aç) [Kelime Balkan dillerine ve Arapça'ya da geçmiştir] Su, süt gibi şeyleri koymaya ve taşımaya yarayan kulplu, küçük bakır kap: Ancak yayık, güğüm, tencere ve bakraç gibi kaba şeyler tutmaya alışmış olan bu el… (Refik H. Karay).

Konya'daki obruklar neden oluşuyor?

Yerin altında zamanla eriyen kireç taşlarının boşluk oluşturması ve zeminin çökmesiyle oluşan obruklar, özellikle Karapınar ilçesinde yoğun olarak görülüyor. Bugüne kadar daha çok tarım arazisinde ortaya çıkan obruklar, her geçen gün yerleşim merkezlerine daha da yaklaşmaya başladı.

Obruk nerelerde var?

Alanın Tanımı: Obruk Yaylası, Konya Kapalı Havzası'nın orta bölümünde yer alan ve güneydeki Konya Ovası ile Tuz Gölü Havzası'nı birbirinden ayıran karstik platodur. Aşırı geçirgen karstik yapısı nedeniyle yeraltından akan suların bu yapıyı erittiği yerlerde obruk adı verilen çöküntüler yer alır.

Dünyanın en büyük Obruğu nerede?

Queensland'da bulunan MV Beagle isimli kamp alanında oluşan obruk, 50 metre genişliğinde ve 150 metre derinliğindedir.

Konya Obruk Gölü nerede?

Kızören Gölü veya Kızören Obruğu, Konya'nın 70 km kuzeydoğusunda Karatay ilçesi sınırlarında yer alan kartstik oluşumlu bir obruk gölüdür. Çapı 228 metre, derinliği 171 metre olan obruğun 145 metresi suyla doludur. Gölün bulunduğu arazi 1.

Meyil obruk gölü nerede?

Meyil obruğu, Konya ili, Karapınar ilçesi sınırlarında bulunan obruk gölü. Karapınar'ın 35 km KB, Kızören Obruğu'nun 24 km GB yönündedir.

Konya Meke Gölü arası kaç km?

Konya Merkez Meke Gölü arası mesafe, Konya Merkez Meke Gölü yol haritası, Konya Merkez Meke Gölü kaç saat kaç km. konya merkez meke gölü arası mesafe : 182 kilometre. konya merkez meke gölü arası süre : 2 saat 38 dakika.

Meke Krater Gölüne nasıl gidilir?

Meke Gölü Konya ilinin Karapınar ilçesinde yer almaktadır. Meke Krater Gölü Karapınar'ın 8 km güney doğusundadır. Meke Gölüne hususi aracınız ile Karapınar- Ereğli yolunun 7 km ötesinde dönüp 2 km daha gittikten sonra ulaşım sağlayabilirsiniz.

Meke Gölü'ne nasıl gidilir?

Meke Gölü Nasıl Gidilir? Otomobil: Özel aracınızla Meke Gölü'ne gidecek olursanız Konya'dan 1,5 saatte ulaşılabilirsiniz. Navigasyon desteği ile gitmek isterseniz açık adres olarak Ulus Mahallesi, Karapınar/Konya'yı kullanabilirsiniz.

Meke Gölü hangi dağda?

Meke Krater Gölü, Konya`nın Karapınar ilçesinde, sönmüş bir volkan kraterinin suyla dolmasıyla oluşan ve ortasında adacıklar bulunan göl. Karapınar-Ereğli yolunun 7. km.`deki sapaktan 2 km. içerdedir. Göl ve birincil krater çukurunun uzunluğu 800 m, genişliği 500 m dir. 12 metre derinliğindedir.

Meke gölü kaç km?

800 m

Meke Gölü volkanik mi?

Meke Maar Gölü, Konya'nın Karapınar ilçesinde, volkanik gaz patlaması sonucu oluşan bir maarın suyla dolmasıyla günümüzdeki haline gelen ve ortasında adacıklar bulunan göl. Karapınar Düzlüğü'nde, Karapınar-Ereğli yolunun 7. km'sindeki sapaktan 2 km içeridedir.