Mesul müdür ne demek?

İçindekiler:

  1. Mesul müdür ne demek?
  2. Umuma açık yerlerde mesul müdür?
  3. Umuma açık istirahat yeri ne demek?
  4. Umuma açık anlamı ne demek?
  5. Umuma açık yerlerin ruhsatını kim verir?
  6. Belediyeden işyeri ruhsatı nasıl alınır?
  7. Içkili mekan ruhsatı nasıl alınır?
  8. Işyeri açma ruhsatını kim iptal eder?
  9. Işyeri açma ruhsatı yoksa ne olur?
  10. Gece ruhsatı nasıl alınır?
  11. Depo için ruhsat gerekli mı?
  12. Işyeri ruhsatı almak ne kadar tutar?
  13. Iş yeri açma ve çalışma ruhsatını kim verir?
  14. Işyeri açma vergisi ne kadar?
  15. Işyeri açmak için ne yapmak gerekir?

Mesul müdür ne demek?

- Mesul müdür, sağlık kuruluşunun faaliyeti ve denetimi ile ilgili her türlü işlemde Müdürlüğün ve Bakanlığın birinci derecede muhatabıdır. Mesul müdür idari işlerden bizzat, tıbbi işlemlerden ise diğer diş hekimleri ve ilgili uzman tabipler ile birlikte sorumludur.

Umuma açık yerlerde mesul müdür?

"Umuma açık istirahat ve eğlence yerinin sahibinin tüzel kişi olması durumunda, işyerini idare etmek üzere bir mes'ul müdür görevlendirilir. Gerçek kişiler de işyerine mes'ul müdür görevlendirebilir. Görevlendirilen mes'ul müdür yetkili idareye bildirilir.

Umuma açık istirahat yeri ne demek?

Umuma açık istirahat ve eğlence yeri: Kişilerin tek tek veya toplu olarak eğlenmesi, dinlenmesi veya konaklaması için açılan otel, motel, pansiyon, kamping ve benzeri konaklama yerleri; gazino, pavyon, meyhane, bar, birahane, içkili lokanta, taverna ve benzeri içkili yerler; sinema, kahvehane ve kıraathaneler; kumar ve ...

Umuma açık anlamı ne demek?

Örtüsüz, çıplak. Boş. Görevlisi olmayan, boş (iş, görev), münhal.

Umuma açık yerlerin ruhsatını kim verir?

Umuma açık istirahat ve eğlence yerinin açılması ve faaliyette bulunmasına belediye sınırları ve mücavir alan sınırları içinde belediye, bu alanlar dışında il özel idaresi tarafından izin verilir.

Belediyeden işyeri ruhsatı nasıl alınır?

İşyeri açma ruhsatı almak için iş yerinin bağlı bulunduğu ilçe belediyesine başvuru yapmak gerekir. Gerekli belgelerin kapsamı ve içeriği, alınacak kuruma ve ilçelere göre değişiklik gösterebilir. Bu nedenle belgelerin tam listesi, ilçe belediyelerinden öğrenilmelidir.

Içkili mekan ruhsatı nasıl alınır?

Yönetmeliğin 12'nci maddesine göre, içkili yer açmak ve işletmek isteyen gerçek kişinin bizzat kendisi, şirket veya diğer özel hukuk tüzel kişilerinin yetkili temsilcisi, dilekçe ile mahallin en büyük mülki amirine başvurur.

Işyeri açma ruhsatını kim iptal eder?

İşyeri Açma ve Çalıştırma Ruhsatının İptali davası ruhsat vermeyen belediyenin bulunduğu yer idare mahkemesi olacaktır. Anlaşılacağı üzere dava Belediyenin bulunduğu yer Nöbetçi idare mahkemesinde açılacaktır.

Işyeri açma ruhsatı yoksa ne olur?

İşyeri açma ve çalışma ruhsatı almamanız durumunda ruhsatsız işyeriniz Belediye Zabıta Amirliği görevlileri tarafından mühürlenir. Ayrıca ruhsatsız işyeri çalıştırmanız nedeniyle Belediye Encümeni kararı ile tarafınıza idari para cezası kesilebilir.

Gece ruhsatı nasıl alınır?

İstenilen Evraklar

  1. Tapu fotokopisi.
  2. Kira sözleşmesi (kiracı ise)
  3. Nüfus cüzdanı ve vergi dairesi adı ve numarası
  4. Tapudaki vasfı mesken ise kat malikleri oy birliği kararı
  5. Oda sicil kaydı
  6. Borcu yok yazısı (belediyemiz gelir servisinden alınacak)
  7. Yetki Belgesi (şirketler için)

Depo için ruhsat gerekli mı?

2- Adı geçen Yönetmeliğin 10 ncu maddesinde, depo' larında işyeri açma izin harcına tabi olduğu bildirilmiştir. 3- Diğer bir ifadeyle depo' lar içinde, işyeri açma ve çalışma ruhsatı alınması gerektiği yönetmelik hükmüyle beyan edilmiştir.

Işyeri ruhsatı almak ne kadar tutar?

İşyeri açma ruhsat işlemlerinde metrekare fiyatı haricinde toplamda 751,50 TL olarak ödemeler gerçekleşmektedir. 751,50 TL'ye işyerine göre metrekare fiyatı da eklenmektedir. İşyeri açma ve çalışma ruhsatının yenilenme harcı ise 368,20 TL'dir.

Iş yeri açma ve çalışma ruhsatını kim verir?

İşyeri açma ve çalışma ruhsatı, konuda yetkilendirilmiş idari birimler tarafından, İşyeri Açma ve Çalışma Ruhsatlarına İlişkin Yönetmelik kapsamında bulunan işyerlerinin açılarak, çalışma yapması için verilen izindir. Bir işyeri, yetkili idarelerden, usulünce alınan ruhsat olmadan açılamaz ve çalıştırılamaz.

Işyeri açma vergisi ne kadar?

Basit usul vergiden farklı olarak bu vergi usulünde şahıs şirketi açmanız istenir. Şahıs şirketlerinde her ay stopaj ödemeniz gerekir ve %18 KDV ödemeniz istenir.

Işyeri açmak için ne yapmak gerekir?

Umumu Açık Yerler İçin Belediyelere Verilecek Olan Evraklar

  1. Vergi levhasının 2 adet fotokopisi.
  2. Tapu ve kira kontratı fotokopileri.
  3. Bina imar durumu.
  4. T.C. Nüfus cüzdanı
  5. Yangın söndürme tüpü dolum faturası
  6. Portör muayene kartı
  7. Bağlı bulunan esnaf odasına ait kayıt belgesi.