Narenciye Sulaması nasıl yapılır?

İçindekiler:

  1. Narenciye Sulaması nasıl yapılır?
  2. Narenciye oluşturan bitkilere genel olarak ne denir?
  3. Narenciye hangi iklimde yetişir?
  4. Turunçgil hangi mevsimde yetişir?
  5. Narenciye hangi bölgede yetişir?
  6. Portakal ne zaman toplanır Türkiye?
  7. Mandalina hangi bölgede yetişir?
  8. Mandalina hangi koşullarda yetişir?
  9. Mandalina ağacı nasıl bakılır?
  10. Elma ağacı nasıl bir iklimde yetişir?
  11. Elma ağacı kaç yılda büyür?

Narenciye Sulaması nasıl yapılır?

Turunçgillerde ağaç gövdesinden 1.

Narenciye oluşturan bitkilere genel olarak ne denir?

Narenciye meyvelerinin en önemli özelliği kokularıdır. ... Narenciye önemli bir C vitamini ve flavonoid kaynağıdır. Organik olarak yetişen narenciyelerde daha çok C vitamini olduğu saptanmıştır. Narenciye oluşturan bitkilere genel olarak verilen isim turunçgiller ya da citrus cinsi ağaçlardır.

Narenciye hangi iklimde yetişir?

Turunçgiller Ülkemizde Akdeniz, Ege ve kısmen de Doğu Karadeniz bölgelerindeki, iklim şartlarının uygun olduğu yörelerde yetiştirilir. Yetiştiriciliğini sınırlayan en önemli iklim olayı, düşük sıcaklıklar (don)'dır. Türlerin düşük sıcaklıklara dayanıklılıkları farklılıklar gösterir.

Turunçgil hangi mevsimde yetişir?

Genellikle kış aylarında meyve veren turunçgil ağaçları, C vitamini yönünden zengin meyveleri ile bilinir. Turunçgil meyvesi hamken yeşil renk taşırken, olgunlaştığında sarı ve turuncu renklerde olabilir.

Narenciye hangi bölgede yetişir?

Narenciyenin en uygun yetişme alanı Akdeniz olarak bilinmektedir. Fakat Karadeniz bölgesinde de narenciye yetiştirme olanağı olan bölgeler bulunmaktadır. Bu bölgelerin başında olan ve oldukça fazla narenciye yetiştiren yerlerin başında Rize ili gelmektedir.

Portakal ne zaman toplanır Türkiye?

Türkiye'de Portakalın En Çok Yetiştirildiği İller Antalya (Finike), en kaliteli portakal olarak bilinen Washington portakalı üretiminde ilk sırada yer alır. Portakal Ekim ve Mayıs ayları arasında toplanır.

Mandalina hangi bölgede yetişir?

Kış aylarının vazgeçilmez meyvesi olan mandalina Türkiye'de Akdeniz bölgesinde yetişir. Turinçgillerden olan mandalinanın faydalarını duyunca çok şaşıracaksınız. İçeriğinde bol miktarda C vitamini bulunduran mandalinanın faydaları sadece o kadarla kalmıyor...

Mandalina hangi koşullarda yetişir?

Tüm turunçgiller gibi mandalina ağaçları da en iyi, bol humuslu, derin, süzek (suyu iyi akıntılı), kumlu-tınlı, tınlı ya da killi-tınlı topraklarda yetişir.

Mandalina ağacı nasıl bakılır?

Mandalina bitkinizi sularken suyun her zaman oda sıcaklığında olduğundan emin olmalı, özellikle kış aylarında musluktan doldurduğunuz soğuk suyla sulama yapmamalısınız. Mandalina bitkiniz büyümeye başladıktan sonra saksı değişimi yaparak onu destekleyebilirsiniz.

Elma ağacı nasıl bir iklimde yetişir?

Elma ılıman, özellikle soğuk ılıman iklim bitkisidir. Akdeniz Bölgesinde 800 m.'den yukarı yerlerde yetişir. Yüksek ışık yoğunluğu elmada çok iyi renk oluşumunu sağlar.

Elma ağacı kaç yılda büyür?

Uygun koşullar altında dikilen 2 yaşlı yabani elma anaçlı bir elma fidanından 1-2 yıl içerisinde meyve görmeniz gerekir.Verime oturması ise 5. Yıldan sonra olmaktadır.Yarı bodur veya bodur elma fidanlarda ise bu süre daha erken olmaktadır.