Su gibi kokusu olmayan maddelere ne denir?

İçindekiler:

  1. Su gibi kokusu olmayan maddelere ne denir?
  2. Su ile temas ettiğinde suyu yapısına hapseden maddeler nelerdir?
  3. Plastik poşet suyu neden emmez?
  4. Suyu emen maddeler nelerdir?
  5. Sünger neden suyu emer?
  6. Kağıt Neden suyu emer?
  7. Sünger mıknatıs tarafından çekilir mi?
  8. Sünger suda batar mı batmaz mı?

Su gibi kokusu olmayan maddelere ne denir?

Su gibi kokusu olmayan maddelere KOKUSUZ MADDE deriz. Bu maddelere saf madde demeyiz çünkü bazı saf maddelerin kokuları vardır. Örneğin, karbonmonoksit de saf bir maddedir, kokusuzdur. Fakat hidrojen sülfit de saf bir madde olmasına rağmen kokusuz değildir, kokusu vardır.

Su ile temas ettiğinde suyu yapısına hapseden maddeler nelerdir?

Temizlik bezi, kâğıt peçete, pamuklu kumaş, havlu gibi su ile temas ettiğinde suyu emerek yapısına hapseden maddelere “suyu çeken maddeler” denir.

Plastik poşet suyu neden emmez?

Madde, kendisine temas eden suyun bir kısmını içerisinde hapsediyorsa bu madde suyu çeken maddelere örnektir. Havlu, pamuk gibi maddeler bu özelliğe sahip maddelerdir. Su bir nesne yüzeyinden akıp gidiyorsa, bu nesne suyu çekmeyen maddeden yapılmıştır. Şemsiye, naylon poşet gibi maddeler bu maddelere örnektir.

Suyu emen maddeler nelerdir?

SUYU EMMEYEN MADDELER

  • 1.Porselen tabak.
  • Bardak.
  • Mermer.
  • Demir.
  • Cam.
  • Fayans.

Sünger neden suyu emer?

İçerisi boşluklu bir yapısı vardır. Bu sebeple suyu en çok emen ürünlerden bir tanesidir. İçerisindeki boşluklara su dolar ve sünger böylece büyük miktarda suyu emmiş olur. ... Sünger, suyu fazla emme özelliği ile temizlik malzemesi olarak kullanılır.

Kağıt Neden suyu emer?

Bazı maddelerin su gibi sıvı maddeleri emme özelliği vardır.Bu durum maddelerin gözenekli bir yapıya sahip olmasından kaynaklanır. Sünger, el bezi, kağıt peçete yada kağıt havlu gibi cisimler suyu emerken, plastik mermer, seramik, cam, tahta, metal cisimler suyu emmezler. Elbezi suyu çeker.

Sünger mıknatıs tarafından çekilir mi?

Sünger-suda batar-suyu çeker-mıknatıs tarafından çekilmez.

Sünger suda batar mı batmaz mı?

- Sünger aslında bulundurduğu hava gözenekleri sayesinde sudan daha hafiftir. Fakat, bu gözeneklere su girdiği zaman sudan daha ağır, daha yoğun hale gelir. Böylece suda batar.