Hukuk davası ne demek?

İçindekiler:

  1. Hukuk davası ne demek?
  2. Hukuk dava dosyası açık ne demek?
  3. Istinaf mahkemesi sonucu ne olur?
  4. E devletten GBT sorgulama nasıl yapılır?
  5. Adli sicil kaydı ile GBT aynı mı?
  6. Birinin sabıkalı olup olmadığını nasıl öğrenebilirim?
  7. GBT UYAP nedir?
  8. GBT yi kim yapar?
  9. Uyapın faydaları nelerdir?
  10. UYAP ile neler yapılabilir?
  11. UYAP Vatandaş Portal girişi nedir?
  12. UYAP Vatandaş Portalı nasıl kullanılır?

Hukuk davası ne demek?

Hakkı ihlâl edilen ya da hakkı tehlikeye düşen kişi, yetkili yargı organına (Mahkemeye) başvurarak hukuksal korunma ister. İşte bu hukuksal korunmayı istemeye “Dava” denilmektedir.

Hukuk dava dosyası açık ne demek?

Dosya durumu açık demek; dosyanızın inceleme aşamasında olduğunu ve henüz karara bağlanmadığı ifade eder. Dosyanız hakkında mahkemece karar verildiğinde Uyap'da dosya durumu karara çıkmış olarak görünür. Kararın üst mahkemelere başvurularak ya da başvurulmadan kesinleşmesi halinde ise dosya durumu kapalı hale gelir.

Istinaf mahkemesi sonucu ne olur?

Duruşma sonunda bölge adliye mahkemesi istinaf başvurusunu esastan reddeder veya ilk derece mahkemesi hükmünü kaldırarak yeniden hüküm kurar. İstinaf mahkemelerinin bozma dışındaki kararları yani ret ve davanın yeniden görülmesi üzerine verdiği karar, belirli istisnalar dışında, temyiz edilebilir.

E devletten GBT sorgulama nasıl yapılır?

İnternet üzerinden GBT sorgulama işlemlerinizi şu şekilde yapabilmeniz mümkündür; İlk önce, e-devlet şifreniz ve T.C kimlik numaranız ile e-devlet kapısı sistemine giriş yapınız. Ardından, adli sicil kaydı sorgulama başlığı ile bulunan ekranda yer alan bilgileri göreceksiniz.

Adli sicil kaydı ile GBT aynı mı?

Sabıka kaydı ise adli sicil kaydının halk arasındaki ismidir. Dolayısıyla GBT ile adli sicil kaydı aynı anlama gelmektedir. Genel Bilgi Toplama ya da sabıka kaydı eğer kişi bir işe girmek istiyorsa işverenin kendisinden beklediği belgelerin en üstünde yer almaktadır.

Birinin sabıkalı olup olmadığını nasıl öğrenebilirim?

TC kimlik numaranız ve şifreniz ile e-devlet'e giriş yapın. Ardından arama butonunun olduğu sayfaya Adalet Bakanlığı yazarak karşınıza çıkan hizmetler içerisinden “adli sicil kaydı sorgulama” hizmetini seçin. Ya da direkt olarak arama butonuna “adli sicil kaydı sorgulama” yazarak karşınıza çıkan hizmete tıklayın.

GBT UYAP nedir?

GBT SORGULAMASINI KİMLER YAPAR? GBT vatandaşların kişisel bilgilerinin bulunduğu gizlilik belgesi olarak geçmektedir. Kişiler GTB sorgulamasına tabii tutulduğu zaman yetkili kişiler tarafından sorgulanmış olurlar. GBT bilgileri Ulusal Bilgi Ağı Bilişim Sistemi (UYAP) tarafından kayda geçilir.

GBT yi kim yapar?

Genel bilgi toplama sistemi yani GBT, ülkemizde İçişleri Bakanlığı'na bağlı olarak uygulanan bir veri toplama uygulamasıdır. Ülkemizdeki vatandaşlar hakkında adından da anlaşılacağı üzere genel bilgi toplama sistemi şeklinde uygulanmaktadır.

Uyapın faydaları nelerdir?

Adli ve idari yargı birimleri ile kamu kurum ve kuruluşlarının kurmuş oldukları otomasyonlar ile işleyişi sağlayan bir projedir. Savcı, hakim, avukatlar ve yargı personelinin kullanabildiği UYAP sistemi yargı ve destek birimleri arasındaki işleyişi hızlı ve kolay bir biçimde gerçekleştirmesine olanak sağlar.

UYAP ile neler yapılabilir?

UYAP Avukat Bilgi Sistemi (Avukat Portalı) sayesinde, avukatlar bürolarından internet üzerinden sistemdeki vekâleti bulunan dava dosyalarını inceleyebilmekte, bu dosyalardan suret alabilmekte; elektronik imza ve mobil imza ile sistemdeki dava dosyalarına evrak katabilmekte, yeni dava dosyası açabilmekte, ilamlı/ilamsız ...

UYAP Vatandaş Portal girişi nedir?

Vatandaş Portalını Nasıl Kullanabilirim? ... Vatandaşların internet üzerinden e-Devlet şifresi,e-imza, mobil imza ve e-devlet üzerinden dört seçenekle UYAP Vatandaş Portalına bağlanarak; Türkiye genelindeki tüm davalarına ait bilgileri takip edebilmektedirler.

UYAP Vatandaş Portalı nasıl kullanılır?

Uyap vatandaş girişi için e-Devlet şifresi -imza, mobil imza ve e-devlet üzerinden dört seçenekle UYAP Vatandaş Portalına bağlanabilirsiniz. Bu sistemden tüm davalara ait bilgileri takip edebilmektedirler. Vatandaşlar bu linke tıklayarak https://vatandas.uyap.gov.tr/index.html adresinden de giriş yapılabilmektedir.