SQL Floor nedir?

İçindekiler:

  1. SQL Floor nedir?
  2. T SQL Round nedir?
  3. SQL de cast ne demek?
  4. SQL sum ne demek?
  5. SQL Count (*) nedir?
  6. Group by komutu ne işe yarar?
  7. SQL Identity ne demek?

SQL Floor nedir?

SQL Server'da Floor fonksiyonu verilen sayısal ifadeyi kendisine en yakın ve kendisinden küçük olan tam sayıya yuvarlayan bir fonksiyondur. Örnek kullanımı aşağıda görmektesiniz. Görüldüğü üzere pozitif sayıda küçük olan sayıya, negatif sayıda ise negatif küçük olan sayıya yuvarlamıştır.

T SQL Round nedir?

SQL ROUND() Kullanımı ROUND() fonksiyonu belirtilen ondalık sayı için sayısal bir alanda yuvarlamak için kullanılır. Bazı veritbanı sistemleri tipik yuvarlamadan farklı olarak çalışabilir. Bir çok insan yuvarlama işleminin en yakın tam sayıya yapıldığını varsayar.

SQL de cast ne demek?

SQL Server'da Cast fonksiyonu veri tipi dönüşümünde kullanılan bir fonksiyondur. ... Burada tırnak içindeki 8 ifadesini integer veri tipine çevirip sonrasında 12 ile topluyorum. Sonuç olarak 20 işlemini verecektir. Genel olarak kullanımı bu şekildedir.

SQL sum ne demek?

SQL SUM() Kullanımı SUM() fonksiyonu ile belirtilen alandaki değerlerin toplamı elde edilir. Elimizdeki ürnlerin toplam değerini bulmak için kullanılabilir. Veya elimizdeki toplam stok adedini bulabiliriz. Sadece sayısal alanlarda kullanılabilir.

SQL Count (*) nedir?

SQL COUNT() Kullanımı COUNT() fonksiyonu belirtilen alandaki veya tablodaki toplam kayıt sayısını verir. Burada dikkat edilmesi gereken alan üzerindeki kayıt sayıları alınırken boş verilerin dikkate alınmamasıdır.

Group by komutu ne işe yarar?

GROUP BY ifadesi tabloyu veya birlikte sorgulanan tabloları gruplara bölmek için kullanılır. Genel kullanımı aşağıdaki gibidir.

SQL Identity ne demek?

IDENTITY : IDENTITY sütunlar otomatik olarak artan sütunlardır. SQL Serverda bir alana IDENTITY olarak özellik tanımladığımızda, ilgili tabloya herhangi bir satır eklediğimizde bu IDENTITY özelliği tanımlanmış sütun değeri otomatik olarak artacaktır. Bu sütundaki ilk numaraya IDENTITY SEED adı verilir.