Tonoz Nedir inşaat?

İçindekiler:

  1. Tonoz Nedir inşaat?
  2. Tonoz nerelerde kullanılır?
  3. Tonoz ne demek TDK?
  4. Revak ne demek?
  5. Ihtiras ne anlama gelir?
  6. Kadının ihtirası ne demek?
  7. Ihtiras duymak ne demek?
  8. Kifayetsiz muhteris ne demek TDK?
  9. Muhteris ne demek TDK?
  10. Eyvan ve revak nedir?
  11. Revak ne demek Osmanlıca?

Tonoz Nedir inşaat?

Tonoz; mimarlıkta kemerlerin bir araya gelmesiyle oluşturulan, genellikle tavan örtüsü olarak işlev gören yapı parçasıdır. Çoğunlukla tuğla ve harçla örülür ve alttan obruk, yarım silindir biçiminde görünür.

Tonoz nerelerde kullanılır?

Tonoz: Tavan örtüsü olarak açıklanabilecek, bir kemerden ya da birçok kemerin bir araya gelmesiyle oluşan mimari öğe. Taş, tuğla ya da beton kalıpla oluşturulan tonoz, tek bir döneme ait olmayıp her dönemde, camiler, kiliseler, medreseler, manastırlar, hamamlar ve benzeri pek çok mimari yapıda kullanılmıştır.

Tonoz ne demek TDK?

1. Tuğla ve harçla örülmüş, alttan obruk, yarım silindir biçiminde tavan örtüsü: “İki arkadaş, yüzlerce yıllık tonozların altında eğirmenlerini çevirirlerken her günkü ahenklerine giriştiler.” -H. R. Gürpınar. 2.

Revak ne demek?

Revak, sırtı bağlı bulunduğu binaya dayalı, ön cephesi açık, üstü örtülü ve örtüsü sütunlarla ya da payelerle taşınan mekana verilen ad. Güneşten ya da yağmurdan korunma amaçlı işlevsel revaklara sundurma adı verilir.

Ihtiras ne anlama gelir?

Peki İhtiras ne demek, İhtiras kelimesinin TDK sözlük anlamı nedir? Aşırı, güçlü istek anlamında kullanılan ihtiras kelimesi dilimize Arapçadan geçmiştir. ... İki heceden oluşan ihtiras sözlük anlamı tutku ile yakın anlamlıdır.

Kadının ihtirası ne demek?

İhtiras aşırı, güçlü istek ve tutku gibi anlamlara gelmektedir.

Ihtiras duymak ne demek?

İhtiras kelimesinin anlamı; Çok güçlü bir duygu için tutku, sevgi, nefret, öfke, ya da diğer duygu olarak ifade edilir. Herhangi bir şeye ya da birine ihtiras ile bağlanmak da denir. İhtiras Nedir TDK: TDK anlamı da aşırı ve güçlü olan bir istek veya tutku olarak belirtilir.

Kifayetsiz muhteris ne demek TDK?

Kifayetsiz Muhteris aslında kişinin alanında uzman olmayıp, hiçbir şey bilmeyip buna karşılık sürekli gözünün yukarlarda olmasıdır. Yeteneği olmadığı halde yükseklere tırmanmak için çırpınıp duran kişi.

Muhteris ne demek TDK?

sf. esk. Hırslı: “Bizim doğru yolda bulmadıklarımız, muhteris ve kendi ikballeri için çalışıyor zannettiklerimizdir.” -T.

Eyvan ve revak nedir?

-Revak, sırtı bağlı bulunduğu binaya dayalı, ön cephesi açık, üstü örtülü ve örtüsü sütunlarla ya da payelerle taşınan mekana verilen ad. ... Binaların ortasında yer alan ve iç avluya açılan ayrıca üç tarafı kapalı, üzeri tonoz ile kapalı mekana Eyvan denir.

Revak ne demek Osmanlıca?

REVAK Nedir Anlami * Kemer. Kubbe. Çardak. Önü açık, üstü örtülü yer.